|

گفت و گوی گسترش نیوز با معاون تجاری شرکت مخابرات ایران؛

قیمت اینترنت نجومی می شود / هزینه باورنکردنی گردش در اینستاگرام

زارعیان بیان کرد: اگر میزان تعرفه ها تغییر نکند، بی تردید در آینده شاهد افت کیفیت نیز خواهیم بود. به باور من، افزایش قیمت اینترنت نه تنها در زمینه اینترنت، بلکه در همه بخش‌ها یک ضرورت است؛ چراکه توسعۀ خدمت‌رسانی در این حوزه، صرفا با سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر است.

اقتصاد قیمت اینترنت نجومی می شود / هزینه باورنکردنی گردش در اینستاگرام

اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت کشور، باز هم قصد افزایش نرخ تعرفه‌های خود را دارند و برای این منظور، طی ارسال نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، خواستار گرانی اینترنت شدند.

در شروع سال ۱۴۰۲ بعضی از اپراتورها بهای بسته‌های اینترنتی خود را تا ۵۰ درصد افزایش دادند که این موضوع با گلایه مندی کاربران همراه شد. تا قبل از این نیز قیمت اینترنت خانگی در سال ۱۴۰۱، با رشد ۶۰ درصدی همراه شده بود. درخواست اپراتورها از رئیسی به این صورت است که هزینه بسته‌های اینترنت همراه بالاتر از دو گیگابایت، ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند!

در این نامه این طور ذکر شده است که عمده درآمد اپراتورها از مشترکان پرمصرف است و این افراد هیچ حساسیتی دربارۀ افزایش قیمت ندارند و پرداخت یارانه به این اشخاص از محل درآمدهای اپراتور ضرورتی ندارد.

شایان ذکر است که مدتی قبل شورای رقابت، اپراتورها را وادار به ارائه بسته‌های اینترنتی با حجم زیاد ارائه کنند؛ اتفاقی که به نظر می‌رسد در صورت افزایش قیمت اینترنت، رخ خواهد داد. متن نامه اپراتورهای ارائه دهنده خدمات ارتباطی به رئیس‌جمهور به شرح زیر است:

تعرفه-اینترنت

تعرفه-اینترنت-1

کاربران بر این باورند که با وجود افزایش نرخ تعرفه‌ها در سال‌های گذشته، هیچ تغییری مثبت در جهت بهبود کیفیت و افزایش سرعت اینترنت صورت نگرفته است؛ از این رو، آن‌ها نسبت به افزایش سرعت اینترنت در صورت گرانی احتمالی اینترنت بسیار بدبین هستند. در این راستا با داوود زارعیان، معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران، گفت وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

زارعیان-مخابرات

باید نگاه واقع بینانه‌ای داشته باشیم

داود زارعیان درباره درخواست اپراتورها از دولت مبنی بر افزایش تعرفه اینترنت گفت: آخرین مصوبه مربوط به تعرفه اینترنت به سال ۱۳۹۶ برمی‌گردد و از آن تاریخ تا به امروز اتفاق جدیدی در این حوزه رخ نداده است. از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲، بحث افزایش قیمت‌ها و هزینه نگهداری حدودا ۱۰ برابر شده است؛ بنابراین با هزینه ۱۰ برابری نمی‌توان به ارائه همان سرویس سابق پرداخت.

او ادامه داد: به نظر من توسعه خدمات و میران تعرفه دریافتی، لازم و ملزوم یکدیگرند و باید تناسب مطلوبی میان این دو مورد ایجاد کرد. اگر اپراتورها درآمدی نداشته باشند، امکان توسعه از آن‌ها سلب خواهد شد و چالش‌های متعددی در این زمینه به وجود خواهد آمد.

افزایش قیمت اینترنت یک ضرورت است

 

زارعیان تصریح کرد: اگر در میزان تعرفه ها تغییر نکنیم، بی‌تردید در آینده شاهد افت کیفیت نیز خواهیم بود. به باور من، افزایش قیمت اینترنت نه تنها در زمینه اینترنت، بلکه در همه بخش‌ها یک ضرورت است؛ زیرا جبران کاستی‌ها و گسترش خدمت‌رسانی در این حوزه، صرفا با سرمایه‌گذاری امکان‌پذیر است. از سمت دیگر بخش ICT در کشور دولتی محسوب نمی‌شود که از نفت و دیگر منابع دولتی بهره بگیرد؛ پس این بخش چاره ای جز استفاده از منابع خود برای ادامۀ حیات ندارد.

وی در رابطه با انتقاد کاربران نسبت به سرعت پایین اینترنت در ازای افزایش تعرفه ها بیان کرد: واقعیت امر این است که ما در دهه ۹۰، هیچ گونه افزایش قیمتی نداشتیم. از دیدگاه من، در صورت افزایش تعرفه ها از سوی اپراتورها، در کوتاه مدت شاهد بهبود کیفیت اینترنت و همچنین افزایش سرعت آن خواهیم بود.

قیمت-اینترنت-1

نیازی به تخصیص یارانه نیست

معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران دربارۀ تأثیر افزایش قیمت اینترنت بر کسب و کارهای مجازی به گسترش نیوز گفت: پیش بینی دولت این است که در حدود ۲۷ درصد رشد قیمت داشته باشیم و میزان افزایش تعرفه‌ها از این عدد تجاوز نکند. به نظر من این افزایش قیمت در حد و اندازه‌ای نیست که نیاز به تخصیص یارانه وجود داشته باشد.

زارعیان در ادامه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، تعرفه تلفن ثابت در حوزه روستایی تقریبا صفر است و در این بخش، دولت می تواند به روستاییان کمک‌هایی نظیر تخصیص یارانه و اعطای تسهیلات مناسب در نظر بگیرد. ضمن اینکه در صورت منطقی شدن تعرفه‌های اپراتورها، برنامه‌های تشویقی هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

او در پایان اضافه کرد: در هر صورت، اپراتورها در کنار افزایش تعرفه‌ها، باید اقداماتی نظیر اختصاص بسته‌های ارزان قیمت را انجام دهند تا رشد نرخ‌ها توجیه مناسبی داشته باشد و کاربران از عملکرد آن‌ها دلسرد نشوند. ما در شرکت مخابرات نیز چنین برنامه‌ای را در دستور کار خود قرار دادیم؛ به این صورت که همراه با منطقی کردن تعرفه‌ها، به شرکت‌های دانش‌بنیان و برخی دانشگاه‌ها کمک‌های این‌چنینی می‌کنیم.

کدخبر: 316190 سهیل مافی
  • ناشناس ارسالی در

    متاسفانه وزیر ارتباطات هیچ برنامه ای برا ی نظارت دقیق روی کیفیت اوپراتورها ندارد! و اگر ادامه دار باشد که باید استیضاح بش وند!
    مردم چقدر باید دیگر بگویند ک یفیت اینترنت داغان است!
    یعنی سرعت سرویس 4.5G اوپراتور همراه اول را چرا بن ده وقتی تست میکنم سرعت دانلود ان بجای 20 مگابایت الان 1مگابایت است!!! سرویسی که 3 00مگابیت سرعت میتواند داشته باشد چرا این طور شده است ؟ آقای وزیر چکار میکنند چرا پاسخگوی این افت شدید کیفیت نیستند؟

ارسال نظر

 

آخرین اخبار