|
کدخبر: 325871

اشتباه نظام بانکی در دولت قبل تکرار شد / شروع غلط بازی های ارزی

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد که در نظر او، افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است.

اقتصاد اشتباه نظام بانکی در دولت قبل تکرار شد / شروع غلط بازی های ارزی

در برنامه تهران ۲۰، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در شب گذشته به این نکته اشاره کرد که تامین مالی یکی از چالش‌های مهم گزارش‌های فصلی فضای کسب و کار است. او بیان کرد که تامین مالی از دو بخش، یعنی دسترسی به منابع و تعیین نرخ تامین مالی، مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: طی ۱۲ سال گذشته میانگین نرخ رشد اقتصادی پایین بوده است. البته تقریباً میانگین نرخ رشد اقتصادی در سه سال اخیر بالای ۵ درصد تحقق پیدا می‌کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه ما به ۴ هزار همت منابع برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در کشور برای سال ۱۴۰۳ نیاز داریم، افزود: به تفکیک حدود ۲۲۰ همت در بخش کشاورزی، ۱۶۰۰ همت در بخش صنعت و معدن و ۲۱۸۰ همت در بخش خدمات نیاز است که خدمات شامل همه می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه منابع مالی باید از طریق نظام بانکی تامین شود، گفت: با توجه به سیاست‌های انقباضی سال گذشته، مشکلاتی به دلیل کاهش حجم نقدینگی و آثار ناشی از تورم ایجاد شد. حدود هزار و ۲۸۰ همت برای سال ۱۴۰۳ از تسهیلات بانکی برنامه‌ریزی شده است.

پورابراهیمی بیان داشت: تا حد زیادی، اوراق گام توانسته تامین مالی خوبی برای تولیدکنندگان باشد. البته اگر وزارتخانه بتواند نکات، محدودیت‌ها و عوارض آن به جهت اجرا را به درستی پوشش و مدیریت کند، یک ابزار خوبی برای تامین مالی است.

وی عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، کاهش زمان فرایند، مشکل تامین مالی در اقتصاد ایران را برطرف نمی‌کند.

پور ابراهیمی با بیان اینکه اگر بخواهیم جهش تولید مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اتفاق بیفتد، بزرگترین چالش اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ نرخ تامین مالی است، افزود: پیامد سیاست انقباضی افزایش نرخ است. اتفاقاتی که در سیاست پولی، مخصوصاً برای کنترل جریان ارز در بازار امسال ایجاد شد، کاملاً سیاست غلطی است.

در تاریخ اقتصاد ایران در دولت قبل نیز افزایش سپرده‌های بانکی را برای اینکه این حجم از سمت بازار به سمت بازار پول که اتفاق نیفتاد، فقط ۵ واحد درصد در دولت قبل سود سپرده بانکی را افزایش دادیم. در واقع یک عدد سنگینی هزینه به نظام بانکی کشور تحمیل کردیم.

افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: افزایش نرخ سود سپرده به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است. به دلیل اینکه اثر آن بازار ارز کاملاً منتفی است. زمانی که این اوراق تعهدی را با نرخ ۳۰ درصد منتشر می کنید، نرخ تامین مالی قطعاً بالای ۳۰ درصد باید صورت گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، بر اساس برآورد مجلس در بازار رسمی و غیر رسمی عددهای بسیار بالایی است. اگر مشکل نرخ تامین مالی را در حوزه فعالسازی بنگاه ها حل نکنیم، قطعاً جهش تولید برای امسال تحقق پیدا نمی کند.

تامین مالی زنجیره تولید به

مجید کریمی ریزی، مدیر کل دفتر بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد با بیان اینکه سه گونه شیوه تامین مالی زنجیره‌ای تولید وجود دارد، گفت: شیوه‌های مبتنی بر تنزیل، شیوه‌های مبتنی بر تسهیلات و شیوه‌های مبتنی بر اوراق بهادارسازی اسناد تجاری. هر سه شیوه، مورد حمایت بانک مرکزی است.

وی ادامه داد: هیچ بنگاهی در دوره زمانی خرید، تولید و فروش با ۱۰۰ درصد منابع خود، نمی‌تواند مواد مورد نیاز و مسائل و دغدغه‌هایی را که در زمینه تولید دارد پوشش دهد یا از طریق سرمایه شخصی مشکلات خود را حل کند. در واقع در این فاصله، بنگاه حتماً به سرمایه در گردش و منابع مالی نیاز دارد.

مدیر کل دفتر بازارهای مالی و بازرگانی وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه با تصویب قانون تامین مالی تولید زمان فرایند افزایش سرمایه حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است، تشریح کرد: در طرح جدید که قرار است تا پایان دولت سیزدهم مبنای ۵۰ درصد از کل تامین مالی سالانه بخش‌های تولیدی باشد، تامین مالی صنایع از طریق اتصال شرکت‌های فعال در یک زنجیره انجام خواهد شد تا در کنار نیاز کمتر به تزریق نقدینگی به بخش تولید، امکان کنترل تورم ممکن شود.

کریمی ریزی اضافه کرد: به‌عنوان مثال، در زنجیره مواد شوینده و بهداشتی، شرکت‌های پالایش و… زنجیره‌ای حلقه‌های یک زنجیره هستند که مطالبات ناشی از معاملات بین آنها از طریق ابزار برات یا «اوراق گام» قابلیت تامین مالی خواهد داشت. چارچوبی که بانک مرکزی طراحی کرده به این شکل است که اگر این برات دو بار دست به دست شود، نفر سوم می‌تواند آن را نزد بانک تنزیل کند. به این ترتیب کل زنجیره با کمترین هزینه به شکلی کارآ تامین مالی شده است.

وی تاکید کرد که حتی اگر کسی از شما نخرید می‌توانید به جای مالیات به سازمان مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنید.

منبع: تسنیم
  • مرد مردان ارسالی در

    کشور نیازمند متخصص در جایگاه مخصوص خود است رئیس جمهور شش کلاسه نه خودش کاربلده نه می‌تونه افراد کاربلد را در پستهای تخصصی خود بنشاند با این تفاسیر مملکت بهتر از این نمیشود

  • بازنشسته تامین اجتماعی ارسالی در

    اینکه شما در باره اقتصاد سالم صحبت میکنی د ما در جامعه از نظر گفتاری دقیقآ همان ک ار را انجام میدهیم ولی چرا مشکل هر روز ب جای حل افزایش پیدا می کند انسان در موقع عمل از عمل دیگران تقلید می کند

  • سهام داران کشور ارسالی در

    وقتی بورس کشور فشل است و ۳ سال نیم است الکی
    ریزش می کنید ۱۰۰ درصد همه چیز غلط و اشتباه است ک نتایج ان برای ۸۰ میلیون ایرانی روشن شده است وقتی بورس کشور شاداب و رونق گرفت تمام قطعات اقتصاد خودش درست می شود و با تولید بورس و شعار سال تنظیم و هماهنگ می شوند احتیاج ب دستور قیمتهای دستوری هم نیست تمام

  • محمد ارسالی در

    دست های پشت پرده کاملا آگاهانه و مخصوصا با این اعمال در صدد فشلی و تورم در اقتصاد هستن و چطور تخریب ها آگاهانه است اولا وقتی رییس قبلی بانک مرکزی تا ارز نیمایی را بالا برد و بورس و بازار سرمایه کمی خوب شد و پولها وارد بورس شد یک هفته ایی اخرجش یا مجبور ب استعفایش کردن با بهانه افزایش دلار در صورتی ک وارد خط قرمز شده بود بعد فرزین امد اولین برنامه اش تخریب بورس بود کاری ک ازش خواسته شده بود دوما افزایش دلار در زمان فرزین بسیار بیشتر بود حتی بعد از شعار سال هم دهن کجی او ب شعارسال با بالا نبردن ارز نیمایی و افزایش سود ۳۰ درصد ادامه دارد و هیچ منطق و عقلی او را قبول ندارد گفته ها بسیاراست زنجیر فشلی اقتصادی و اختلاس های ارزی و اختلاف ارز نیمایی نمونه ایی دیگر از باند فرزین است ک جا ی قانونی خودش را حفظ کرده است

  • ناشناس ارسالی در

    شما هم بگو اونها کار خودشو نو می کنن هیچ اهمیتی هم نمی دن کدوم قانون اگر قانونی هم تصویب شه باز قانون خودشونو اجرایی می کنن

  • مجید ارسالی در

    اقاپورابراهیمی کی به فرمان رهبری عمل شدا گرده درصدعمل میشداین همه گرانی بی بندبار ی هرج مرج نابسامانی اقتصاد گریزازدین بدب ینی به انقلاب نمبشدمسولانی که سرسفره مرد م نظام به شهرت ثروت مقام رسیدن باتمام تو ان دارن ریشه انقلاب مردم ولایت میزنن اگر خیانت خباثت فتنه دشمنی یامردم نیست پس چی ه دراین شرایط ۱۰میلیون افعان ریختن کل کش وراشعال کردن اگرزودبیرون نکنن اعتمال اشر ف افعان تکرارمیشه

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها