|

مرغ گران و مسئولان در خواب خرگوشی!

چندین ماه است که فعالان صنعت طیور در مورد افزایش مجدد نرخ مرغ به دلیل بالا رفتن هزینه‌های تولید هشدار می‌دهند ولی به نظر می‌رسد مسئولان مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی و وزرات صمت خودشان را به خواب خرگوشی زده‌اند و هشدارهای داده شده را در نظر نمی‌گیرند.

اقتصاد مرغ گران و مسئولان در خواب خرگوشی!

سال ۱۳۹۹ سال پرفراز و نشیبی برای بازار مرغ بود. سالی که به دلیل کمبود نهاده‌های دولتی، افزایش نرخ سویا، ذرت و جوجه یکروزه در بازار آزاد، کاهش جوجه‌ریزی و انحراف در توزیع، نرخ مرغ به ۳۰ هزارتومان هم رسید و عرضه مرغ تنظیم بازاری به نرخ هرکیلو ۲۰ هزار و۴۰۰ تومان در میادین، بسیاری را روانه صف‌های طولانی کرد. صف‌هایی که تا روزهای پایانی سال ۱۳۹۹ ادامه داشت و البته به ابتدای سال ۱۴۰۰ هم کشیده شد.

در فروردین ۱۴۰۰ دولت تصمیم گرفت برای ساماندهی بازار مرغ قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه ساماندهی مرغ کشور به ریاست وزیر جهاد کشاورزی و با حضور نمایندگانی از ارگان‌های مختلف از جمله قوه قضاییه و وزارت صمت تشکیل دهد. قرارگاه نیز برای ساماندهی بازار مرغ و ایجاد ثبات در آن، نرخ مصوب مرغ را که از مدتها قبل تولیدکنندگان نسبت به آن انتقاد داشتند، افزایش داد؛ به طوری که نرخ مرغ منجمد در سرد خانه کیلویی ۱۸ هزار و ۸۰۰ تومان، نرخ مرغ منجمد برای مصرف‌کننده کیلویی ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان، نرخ مرغ زنده در کشتارگاه کیلویی ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان، نرخ مرغ آماده طبخ در میدان بهمن تهران کیلویی ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و نرخ مرغ آماده طبخ برای مصرف‌کننده کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد.

در حالی که به نظر می‌رسید اقدامات این قرارگاه ثبات را به بازار مرغ بازگردانده و مرغ در سال جدید با قیمت‌های منطقی‌تر به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد اما طولی نکشید که افزایش نرخ جوجه یکروزه خواب آرام بازار مرغ را آشفته کرد و صدای تولیدکنندگان را نیز درآورد. افزایش قیمتی که برخی از فعالان این صنعت علت آن را خروج جوجه‌های تولیدی توسط واحدهای مرغ مادر به صورت غیرقانونی از کشور در سایه نبود نظارت، کمبود جوجه ریزی و حضور دلالان در بازار عنوان کردند.

این فعالان و تولیدکنندگان بارها در صحبت‌های خود اعلام کردند که مرغداران نمی‌توانند جوجه یکروزه را با نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان تهیه کنند و نرخ جوجه یکروزه در بازار به ۲ برابر نرخ مصوب رسیده و با قیمت‌های ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ خرید و فروش می‌شود. آنها همچنین به افزایش هزینه‌های دیگر از جمله کرایه‌های حمل‌ونقل، دستمزد کارگر، دارو، واکسن، نهاده‌ها و... اشاره و از وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت درخواست کردند که برای شرایط پیش آمده تدابیری اتخاذ کنند. آنها همچنین هشدار دادند که اگر بر بازار جوجه یکروزه کنترل و نظارت جدی تری صورت نگیرد یا با کمبود مرغ در ماه‌های آینده مواجه خواهیم شد یا نرخ مرغ افزایش خواهد یافت.

هشدارهای داده شده از سوی تولیدکنندگان اما جدی گرفته نشد و براساس آخرین مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا از بازار، نرخ مرغ دوباره به ۳۰ هزارتومان بازگشت. یعنی همان قیمتی که اسفندماه سال گذشته این کالای پروتیئنی پرمصرف را از سفره‌های برخی خانواده‌ها حذف یا بسیاری را برای خرید یک کیلو مرغ دولتی روانه صف‌های طولانی در شرایط کرونایی کرد.

با این حال، نوسانات فعلی نرخ مرغ نشان می‌دهد که هنوز مشکلات صنعت طیور به طور کامل و ریشه‌ای حل نشده و همچنان گوش شنوایی برای مشکلات تولیدکنندگان وجود ندارد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 175461
  • ناشناس ارسالی در

    کاش همان مرغ بموقع به فروشگاههای سطح شهر برسدغرفه داران ومغازه داران تاساعت ۱۳مرا جعه میکنی میگویندیکساعت دیگرمرغ میایدبعد ازیکساعت دوباره تاخیردیگرنهایتااگرتاساعا ت بعدازظهرمرغ به میادین شهرداری برسدنصیب رستوران داران وکبابی های سطح شهرشایدباق یمت بالامی شود

ارسال نظر

 

آخرین اخبار