گفتگوی اختصاصی گسترشنیوز با عضو هیئت رئیسه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:
رئیسی قانون مجلس را زیرپا گذاشت/ زنگ خطری که دولت در فولاد به صدا درآورد
ابراهیمی گفت: انجمن تولیدکنندگان فولاد از هر طریقی اعم از مکاتبهای و دیپلماسی استفاده کرده و پیگیری میکنیم اما نکته حائز اهمیت این است که قانون مصوب مجلس در مورد تعرفه صادرات محصولات فولادی نیم درصد است بنابراین وقتی یکباره و بدون در نظر گرفتن قانون مذکور رقم تعرفه صادرات چهار برابر شود، در نتیجه تلاش میکنیم از مجاری مختلف و حتی اگر لازم باشد از دیوان عدالت اداری افزایش ناگهانی تعرفه صادرات را پیگیری میکنیم.
صنعت فولاد از جمله صنایعی محسوب میشود که به گفته فعالین این حوزه ایران در صنعت مذکور به خودکفایی رسیده تا جایی که امروز به تولید مازاد ۱۰ میلیونی دست پیدا کرده است. اما با وجود تولید مازاد فولاد که لزوم صادرات و در نتیجه ارزآوری آن را گوشزد میکند، دولت سیزدهم اواخر تیرماه سال جاری طی مصوبهای صادرات محصولات فولادی را با مشکلاتی مواجه کرد که در واکنش به مصوبه مذکور امین ابراهیمی، مدیر عامل کارخانه فولاد خوزستان و عضو هیئت رئیسه انجمن فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز در واکنش به افزایش ۴ برابری تعرفه های صادرات محصولات فولادی گفت: صنعت فولاد به برکت انقلاب از تولید یک و ۸ دهم میلیون تُنی امروز به ظرفیت ۴۵ میلیون تُن رسیده و تقریباً از نظر ظرفیتی رتبه هفتم را در جهان داریم اما از نظر تولیدی به واسطه چالشهایی که در حوزه انرژی، مواد اولیه و موارد دیگر اتفاق افتاده، طی یکی دو سال گذشته تولیدها بین ۲۸ تا ۳۰ میلیون تُن بوده است.
به ازای هر ایرانی ۲۰۰ کیلوگرم فولاد در کشور داریم
او افزود: علاوه بر این تقریباً براساس آمار منتشر شده از طرف نهادهای مختلف میزان مصرف داخلی فولاد در کشور در بهترین شرایط عددی نزدیک به ۲۰۰ کیلوگرم به ازای هر نفر بوده که اگر جمعیت ۸۰ میلیونی در نظر بگیریم، ۱۶ میلیون مصرف فولاد در کشور خواهیم داشت که با فلورانس ۱۰،۱۵ درصدی، نزدیک ۲۰ میلیون تُن فولاد در کشور مصرف میشود. بنابراین طبق اعداد و ارقام واقعی مازاد ۱۰ میلیون تُنی در کشور داریم که حتماً باید صادرات انجام شود. این نکتهای است که دولت و همه بخشها هم باید به آن برسند که ظرفیت تولید فولاد امروز ما تقریباً دو برابر نیاز کشور است.
فولاد خوزستان در ۲۸ کشور هدفگذاری کرده است
ابراهیمی ضمن تاکید بر تولید مازاد فولاد در کشور تصریح کرد: وقتی مازاد بر تولید وجود دارد قاعدتاً باید صادر شود چراکه بازار صادراتی محل مصرف آن خواهد بود. از طرفی در طول ۴ دهه گذشته فولاد رشد چشمگیر و خیره کنندهای داشته اما با وجود همین رشد، در سال ۹۰ وارد کننده فولاد بودیم ولی از سال ۹۰ به بعد به واسطه جهش و رشدی که در فولاد صورت گرفت، در فضای صادرکننده نمونه در سطح دنیا قرار گرفتیم کما اینکه فولاد خوزستان به عنوان بزرگترین صادرکننده فولاد حدود ۲۸ کشور در قارههای مختلف هدفگذاری کرد که در نهایت با همه آزمون و خطاها، هزینهها، ریسکها و شرایطی که به دلیل تحریم به وجود آمده بود، توانست چنین بازاری را بدست بیاورد.
۳۰ دلار زیرقیمت فولاد میفروختیم
عضو هیئت رئیسه انجمن فولاد ایران در ادامه اظهار کرد: بنابراین بدست آوردن بازار امری نیست که یک شبه حاصل شده باشد، بلکه هزینههای فراوانی صورت گرفته است. یک زمانی، وقتی به بازارهای بینالمللی مراجعه میکردیم مظنه قیمت FOB ایران حدود ۳۰ درصد زیر قیمت CIS بود و آن ۲۰، ۳۰ دلار هم به دلیل شرایط تحریمی بود اما در حال حاضر قیمتهای داخلی حتی برابر و بالاتر از CIS است. در این شرایط که مازاد تولید صورت میگیرد، بستر صادراتی وجود دارد و از طرفی جایگاه جنس ایران در بازارهای جهانی جا افتاده، قاعدتاً باید بر روی رونق صادرات تمرکز شود و بحث سیاست تشویق صادرات در دستور کار باشد نه سیاستهای تنبیه صادراتی. در شرایط فعلی همه زنجیره فولاد شامل تعرفه عوارض صادراتی شدند که این تعرفه از ۲ درصد تا ۲۰ درصد متغیر است.
برداشتهای سلیقهای از خامفروشی میکنند
ابراهیمی همچنین ادامه داد: علاوه بر این مشکلی که در حوزه فولاد وجود دارد، بحث خام فروشی است، متاسفانه برداشتهای سلیقهای از خام فروشی میشود، در حالی که بحث خامفروشی بحث بینالمللی است، انجمن آهن و فولاد بحث فروش خام در صنعت فولاد را تعریف کرده است. خام فروشی در شرایطی مطرح میشود که برای نمونه تولید شمش حداقل ۵ مرحله دارد ، تولید گندله دو مرحله را پشت سر میگذارد، تولید آهن اسفنجی ۳ مرحله را پشت سر میگذارد. لذا قضیه خام فروشی منجر به این شده که عوارض صادراتی در شرایطی وضع شود که کشورهای دیگر به واسطه کاهش ارزش پول خود، در بازارهای هدف قیمت شکنی میکنند و در این اتفاق بازار کاملا نزولی است.
دولت به دنبال ضربه به صنعت فولاد
مدیر عامل کارخانه فولاد خوزستان با اشاره به بازارهای هدف ایران در فولاد متذکر شد: در شرایط بازار نزولی، داشتن جنس مازاد این نکته را میرساند که به سیاستهای تشویقی صادراتی نیاز داریم. برای نمونه هند هیچوقت در بازارهای صادراتی حضور نداشته اما الان وارد بازارهای صادراتی شده و از طرفی نیاز داخل خود را از طریق کشورهایی که با قیمت پایینتری فولاد ارائه میکنند، افزایش عوارض تعرفههای صادراتی موردی غیر از ضربه زدن بر بدنه بیجان فولاد که در این روزها به نوعی هدف همه هجمهها قرار گرفته، نیست. انجمن تولیدکنندگان فولاد درباره افزایش تعرفهها اعلامیه صادر کرد و اعلام کرد که افزایش تعرفه صادرات محصولات فولاد منجر به کاهش صادرات و ارزآوری میشود.
با ارز پایه میفروشیم و با ارز آزاد میخریم
ابراهیمی همچنین ابراز کرد: نکته دیگر در مورد صادرات فولاد این است که فولادیها مجبور هستند براساس ارز پایه محصولات را بفروشند در حالی که لوازم مورد نیاز خود را طبق ارز آزاد تهیه کنیم. در حال حاضر به اشتباه در سطح جامعه گفته میشود که فولاد صنعت تورمزا است، در حالی بازار ارز توسط صنعت فولاد کنترل میشود، کما اینکه ارز ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی توسط شرکتهای فولادی عرضه میشود در حالی که قیمت آزاد ارز عددی به مراتب بالاتر از این رقم است، در نتیجه خود فولاد به نوعی به کنترل قیمت ارز کمک میکند اما متاسفانه مطالب نادرستی در افکار عمومی منتشر میشود. در مجموع افزایش تعرفه صادرات فولاد و اتفاقات مشابه آن زنگ خطری برای صنعت کشور و مخصوصاً برای صنعت فولاد محسوب میشود.
او با اشاره به مغایرت مصوبه دولت در مورد افزایش تعرفه صادرات با شعار سال مبنی مهار تورم و جهش تولید، افزود: افزایش تعرفه صادرات فولاد با شعار سال کاملاً مغایر است.
افت ناگهانی سود شرکتهای فولادی
ابراهیمی اقدام انجمن فولاد برای جلوگیری از اجرای مصوبه ای که به ضرر صنعت است، تصریح کرد: انجمن تولیدکنندگان فولاد از هر طریقی اعم از مکاتبهای و دیپلماسی استفاده کرده و پیگیری میکنیم اما نکته حائز اهمیت این است که قانون مصوب مجلس در مورد تعرفه صادرات محصولات فولادی نیم درصد است بنابراین وقتی یکباره و بدون در نظر گرفتن قانون مذکور رقم تعرفه صادرات چهار برابر شود، در نتیجه تلاش میکنیم از مجاری مختلف و حتی اگر لازم باشد از دیوان عدالت اداری افزایش ناگهانی تعرفه صادرات را پیگیری میکنیم چراکه در این سالها متوسط حاشیه سود شرکتهای صنعت فولاد حدود ۱۷ درصد است اما فولاد مبارکه حاشیه سود ۳۰ درصدی دارد، که اگر این مورد را کنار بگذاریم در مجموع حاشیه سود شرکتهای فولادی زیر ۱۶،۱۵ درصد است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر این همه شرکتهای فعال در حوزه فولاد قدیمی هستند و در قیمت تمام شده آنها هزینه استهلاک صفر است یعنی حاشیه سودهای مذکور واقعی نیست و به عبارتی سودی که شرکتهای فولادی در این است که تجهیزات و ماشینآلات خود را به عنوان سود نشان میدهند. نکته دیگر این است که نرخ هزینهها نظیر نرخ گاز که از دو هزار تومان به چهار هزار تمان افزایش پیدا کرد، روند صعودی دارند. در مجموع موارد مذکور نشانههایی محسوب میشوند که حاشیه سود شرکتهای صنعتی را پایین میآورد برهمین اساس در مورد ادامه سرمایهگذاری در این صنعتها را با نگرانی روبرو کرده چراکه اگر شرکتهای فولادی سودی میکردند آن را تبدیل به سرمایهگذاری، کارخانه و یا صنعت جدید میکردند لذا در مورد تامین هزینههای فولاد نگرانی جدی وجود دارد.
سقوط ۵ میلیاردی ذوب آهن اصفهان
ابراهیمی در پایان یادآور شد: فولاد براساس تکنولوژی موجود و آنچه که در ایران وجود دارد، ضعف تکنولوژی خود را با نیروی انسانی تامین میکند لذا توانستیم فضای اشتغالزایی بسیار مناسبی را ایجاد کنیم اما وزارت صمت به این نکته توجه نمیکند ک این صنعت اشتغالزا است. آخرین نامه ای که انجمن تولیدکنندگان در مورد بحث گاز ارسال کرد به تابتآوری صنعت فولاد اشاره کرد، اینکه با وچود چنین شرایطی صنعت فولاد تا چه اندازه میتواند ادامه پیدا کند. چراکه در این تنش اقتصادی که در صنایع اتفاق افتاده حلقههای کوچک مورد آسیب قرار میگیرند به عنوان مثال ذوب آهن اصفهان که شرکت قدیمی محسوب میشود امسال ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ضرر داد و یا در مورد شرکتهای دیگر حاشیه سودها به شدت کاهش پیدا کرد تا جایی که اگر سالهای گذشته ۱۳۰ همت سود میکردند امسال حدود ۷۰،۸۰ همت سود داشتند. این کاهش سودها همگی هشداری محسوب میشود.
حالا مواظب باشید که مثل آن دفعه که ۹۲ هزار میلیارد بالا کشیدند دوباره تکرار نشود
به اون دوست بی سوادی که این متن رو نوشته باید بگم ، فلورانس نیست مجید جان تلوران س هستش
اصلی در قانون اساسی برای ریاست جمهورشدن هست که میگه علاوه بر تعهد به ولایت فقیه و ایمان بخدا.حتما شخص کاندید باید ایرانی یاشد. خود آقای رئیسی در ورزشگاه کربلا فرموند . خون عراقی در رگهای من جاریست .وزیر امور خارجه ایشان هم در مسعله کنفراس خلیج فارس ظاهرا خون روسی در رگهایشان
جاریست . آیا این نقض قانون اساسی نیست ؟
دولت نمیخواد به صنعت فولاد ضربه بزنه
دولت میخواد که بازار را تنظیم بکند
وقتی مالیات صادرات کم باشد یکروزه تمام فولاد کشور را صادر میکنند و مردم و مصرف کنندگان داخلی مجبور میشوند که فولاد را با قیمت گران بخرند
مسلم است که تولید کننده و صادر کننده از این موضوع خوششان نمی آید و سعی دارند که منفعت زیادی بکنند
رئیس جمهور که مصوبه مجلس را جرا نکند وقانون مجلس را زیر پا گذارد یعنی که مجلس را قبول ندارد وملت هم قبول ندارد باید طبق قانون اساسی با رئیس جمهور برخورد شود قانون مجلس زیر پا گذاشتن یعنی ملت را زیر پا گذاشتن بی حرمتی به مجلس وملت وقانون وقانوک اساسی باید سریه نامبرده از طریق مجلس عزل شود ولو اگر حضرت علی هم باشد
مهارتولیدافزایش تورم
از دولت ممنونیم که حداقل یه مالیاتی از غارتگرای کم فروش و گران فروش و استثمار گر که هیچ تاثیر مثبتی از صادراتشون به جامعه بر نمیگرده میگیره
یه کم ارزون کنید توان ساخت درو پنجره ندا ریم فقط بفکر خودتون هستید
کارگران صنعت فولاد دارن مجانی کار میکنن تا امثال شما آهن ارزون بخرید
مگه حکم دیوان در رابطه با معاون استخدامی اجرا کرد ؟؟؟؟؟فایده ندارد،اخوی
به نظر می رسد، هر چه این افراد بخاطر اختلاس های انجام شد تقاص پس ندهند! حتما طلبکار خواهند شد، چند سال پیش بود که ۹۰ هزار میلیارد تومان علی الحساب شرکتهای زیر مجموعه همین فولادی ها اختلاس کرده بودند. هنوز هم نتیجه ای از آن بیرون نیامد. بله همین میشه که طلبکار می شوند. شهدا شاهد باشید! بنام شما به کام مزدوران
اینکه منابع ابی کشور را صرف تولید فولاد کنیو بصورت شمش زیر قیمت بازار جهانی بفرو ش با هزار جور رانت استفاده از برق ونیروی کار نصف قیمت که هنر نیست
به محض اینکه اولین قانون رو بشکنید دیگران هم شروع به همینکار میکنن مقصرشم نفر اوله الانم که سعی در تغییر قانون اساسیه مطمئنن نتیجه فاجعه باری خواهد داشت
زود حرفهای این الیگارشیهای ایران رو قبول نکنید نصف ثروت ومنابع ایران توشکم همین یه عده فولادی وچند صنعت دیگر،اصلا تاحالا ملت یه عملکرد شفافی ازاینها دیده ،ولی ت ادولت پارودمشون گذاشت دادشون بلند ،وبعید نیست باصدها همت پولی که تودستشونه یه اغ تشاشات مفصل درست نکنند،نصف آب وبرق غارت کردند به اضافه محیط زیستی که نابودش کردن د،یه عده به اسم سهامداروتولید اومدند تما م منابع ملت وکشورو مفت ومجانی غارت کردند ولی هیچی نه به ملت ونه دولت میدهند زیرس بیلی به یه چندتا مسئول فاسد وگوادیه پولی میدهند وتمام حق وحقوقی که نسبت به کشورد ارند ماست مالی میکنند،ای کاش ای پولهاشون هم توکشوراستثمارمیکردند ،خط راه آهنی ،پ ارکی ،خط هواپیمایی مسافربری ،که منفعتش ب ه هم میرسه وهم خودشان بازم سود میکنند ول ی کل پولها میره اسطنبول ودبی وکانادا وسو یس اونجا استثمارمیشه وعشق وحالشان میکنند ملت هم رو انگشت وسط بنشینه
تمام ذخائر ایران نابود شد ایران ویران ش د
شما فولاد را در ایران گرانتر از خارج به مردم میدید.عوارض هم که میخواهید کم بدید. پس همش به ضرر ملت ومملکت.
ریسی بازم چکار کرده صدای شماها درامده .. حتما راه اختلاس و بخور بخورتون کمی امده پایین که صداتون درامده خوب شماهم کمی انص اف داشته باشید تا حالا کل فولاد کشور را میخوردید حالا ی چهار درصدشو بدید بیت الم ال بازن نود وشش درصدش را بخورید کوفتتون بشه الهی
قیمت داخل اهن الات به قیمت صادرات میفروشند بدبخت اون مصرف کننده باید بهای خرید خودشو طبق قیمت صادرات بپردازه
قیمت اهن الات انقدر بالاهه طرف کارگر میخاد خونه درست کنه یه ماه حقوق فقط چند شاخه اهن میشه
دولت باید این کا رو میکرد
همیشه میلیاردرها مدعی هستند متضرر شدند ر است میگن چون سر مردم را اونطرف به باید ش یره نمالیدن
دولت محترم باید یارانه انرژی فولاد را بردارد
اگر جلوی صادرات را نگیرند تورم روز به روز در ایران بدتر شده و قیمت مسکن همچنان به صعودی خود ادامه میدهد تا نیاز مسکن برای جوانان در جامعه بیشتر نشود
تاپا روی دم تون گذاشت زود دادوقالتان شرو ع شد ،دولت خوب کاری میکنه این تعرفه هارو زیاد کنه ،اصلآ تا حالا ملت ایران براش ش فاف شده این فولاد جنس اولیه اش یاهمان خک فولادش که ازمنابع عام وملی است باچه قیم تی خریداری می کنین وچقدرآب که نایاب شده هدرمی کنین وچقدر برق وجاشون چه مقدارپول یابه چه قیمتی می خرین ،یااستخدامهایی که بایستی بنفع ملت ومخصوصآ بومیان هرمنطقه چ طوری انجام میشه ،یاشهرهایی که درآنها مشغ ول به فعالیت وتولید هستین چه گامهایی وچه پولهایی برای محیط زیستشان انجام دادین،ی احتی عدالت نسبی بین کارگرانی که مثل برده ازشون کارمی کشید بااون عده نورچشمیها،با اینکه هیچی شفاف نیست وملت اصلآ نمیدونه ص نعت فولادچی هست وپولش به جیب چه عده ایی میره ازخدامون دولت بجای ۴درصد،۴۰درصد تعر فه بیگره مگه فقط بلدند ازکارگربدبخت که د ه میلیون میگیره مالیات می گیرند ،بااینکه ازدست چندتا دوزد گرفته وبه دوزدهای بیشت ری میرسه لاقل بیفته دست دولت چنددرصدش خر ج یه سری چیزها میشه ولی دست شماهای الیگا رشی می مونه همه پولها دلارمیشن میرن ترکی ه واروپا اونجا استثمارمیشه وبخوربخور راه میفته،
چه زیبا تولید داریم،عرضه و تقاضا داریم،ص ادرات داریم،اما صنعت فولاد به فکر زر اند وزی است نه رفاه ملت صادرات تحریمی یعنی ر انت و منافع شخصی،ابیشترین تولیدات کشور ی ا صادرات خام هستند یا صادرات فرآورده و پ ولش هم به حساب دولت و در داخل نمیاد چون به دلار بازی میشه سود کرد،و تحریم را بها نه میکنند،خلاصه کلام در هرجا دست بزنی یه چیزی دستت را آلوده میکنه،
صنایع فولاداهوازه واصفهان طلبکار...خدا
شما فولادیها ازامکانات مردمی گاز وبرق وا ب استفاده میکنید وفولاد را باقیمتی که به خارج صادر میکنید به مردم میفروشید.ظلم ا ست !
در فولاد فقط ظلم به کارگران صورت می گیرد و سید محرومان و ما را محروم تر کرده ...
وقتی وزیر دولت رعیسی میگوید باید نفت وفولاد را متوقف کرده و سراغ اسباب بازی سازی برویم.
در ضمن با هزار برابرکردن تعرفه فولاد ،فولاد ارزان
نمیشود ،بلکه تولید آن کم شده ویا کلا حرف فاطمی امین میشود .برادران خوب هموطن،گرانی فولاد وچه وچه به خاطر دلالی و آقازاده بازی است.وقتی میگویند در کشورهای اروپا حق خرید حتی نیم کیلو
میلگرد را نداری مگر برای ساخت وساز یا ساختن ابزار.اما الان صد میلیاد همت پول داشته باشی میتوانی بازار فولاد را با دلالی دستت بگیری.تازه لازم نیست انبار کنی.تولید چند ماه فلان شرکت را پیش خرید میکنی داخل انبار خودشان.کسی نخواسته فولتد ارزان شود والا این راهش نیست که موجب نابسامانی تولید ونهایتا گرانی میشود .میگویید نه!
ببینید .این راهها را ۵۰ساله در ایران امتحان کردند پس مطمعن باش هدف فقط سهمخواهی دولته.
بسلامتی
با این تفاسیر این بنده خدا یکی دو هقته دیگه قیمت میلگرد وووو افزایش پیدا میکنه و دو مرتبه سایپا و ایران خودرو حرف از متضرر شدت میزنن و ادامه قصه این ۶ سال ی مرتبه دیگه استارت میخوره