صادرات ۵۹۴ میلیون دلاری ایران به اوراسیا
خوانساری گفت: در یک اقتصاد رقابتی است که کشورها رشد و تعالی مییابند. اتحادیه اوراسیا میتواند چنین کارکردی داشته باشد. در شرق آسیا اتحادیهای ایجاد شد که هم توانست مسائل امنیتی و هم چالشهای اقتصادی را رفع کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران از واردات ۳۹۶ میلیون دلاری ایران از اوراسیا و صادرات ۵۹۴ میلیون دلاری کشورمان به این اتحادیه خبر داد.
مسعود خوانساری در مراسم افتتاحیه همایش «روابط ایران و اوراسیا» با بیان اینکه پیشرفت علم و فناوری در سالهای اخیر قابل مقایسه با قرن گذشته نیست، گفت: این رشد روزافزون پیشرفت علم به تجارت در دنیا دامن زده و سبب افزایش درآمد و رفاه مردم شده است. همچنین این رشد علم و فناوری کشورهای دنیا را به هم وابسته کرده است.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا قدیمیترین اتحادیه در دنیاست و سبب شد که کشورهایی که قرنها با هم مشکل داشتند و در جنگ بودند، به صلح برسند و اقتصاد آنها رشد داده شود حتی انگلیس که میخواهد از این اتحادیه جدا شود، به دلیل درهمتنیدگی اقتصاد آن، امکان جدا شدن ندارد.
همچنین چالش چین و امریکا نیز به دلیل این درهمتنیدگی اقتصادی نتوانست رشد یابد و چارهای جز مذاکرات دیپلماتیک برای حل چالش خود نداشته است؛ همه اینها نشان میدهد که روابط اقتصادی امکان جنگ میان کشورها را کاهش داده و صلح و امنیت را افزایش میدهد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن کشاورزی تهران افزود: در یک اقتصاد رقابتی است که کشورها رشد و تعالی مییابند. اتحادیه اوراسیا میتواند چنین کارکردی داشته باشد. در شرق آسیا اتحادیهای ایجاد شد که هم توانست مسائل امنیتی و هم چالشهای اقتصادی را رفع کند.
وی یادآور شد: درحالحاضر ایران با اتحادیه اوراسیا ۳۶۶ میلیون دلار حجم واردات و ۵۹۴ میلیون دلار صادرات دارد.
به گفته خوانساری، بحث اساسی در روابط ایران و اوراسیا، حملونقل است که در این اتحادیه میتوانیم با توجه به داشتن ناوگان مناسب جادهای، حملونقل زمینی میان کشورها را افزایش دهیم.
وی بحث تعرفه تجارت میان دو مجموعه را یادآور شد و ادامه داد: اگر بتوانیم تعرفهها را به صفر یا حداقل کاهش دهیم، به رشد کشاورزی کشورهای عضو کمک کردهایم.
خوانساری، موضوع تبادل فناوری میان ایران و اتحادیه اوراسیا را عنوان و اظهار کرد: همچنین در حوزه آموزش نیز توانایی افزایش ارتباطات و تبادلات را داریم بهخصوص که سالهاست با کشورهای این اتحادیه همسایه و همزبان هستیم و روابط میان جمعیتی وجود داشته است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران به بحث ارز واحد میان کشورهای عضو اتحادیه اشاره کرد و گفت: استفاده از یک پیمان ارزی به جای دلار میتواند از انحصار دلار و مرجع بودن آن بکاهد که به نفع همه کشورهای عضو این اتحادیه خواهد بود.
وی درباره رویکرد «یک راه یک کمربند» که میتواند به مدل موفق بین کشورها برای توسعه صلح منطقهای باشد، اشاره کرد و گفت: امیدواریم کشورهایی که در این اتحادیه عضو هستند و ما با آنها همسایه هستیم، روابط بیشتری داشته باشیم و بتوانیم از مزیتهای یکدیگر استفاده کنیم.
ارسال نظر