هدیه انگلی سگ به صاحبش
مدیر گروه انگل و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: رعایت بهداشت به خصوص برای کسانی که با دام در ارتباط هستند اهمیت دارد. کسانی که به مسافرت میروند از پشه بند استفاده کنند.
علی حقیقی مدیر گروه انگل و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیرامون موضوع اهمیت رعایت بهداشت برای مبتلا نشدن به بیماریهای انگلی گفت: بیماریهای انگلی به دو دسته تقسیم میشوند.دستهای از این بیماریها تک یاخته هستند یعنی یک سلول میباشند و دسته دیگر پر سلولی هستند که به آنها کرم گفته میشود.
وی افزود: هر کدام از این تک یاختهها و کرمها با توجه به اینکه در کجای بدن انسان مستقر شوند به دو دسته تقسیم میشوند. این انگلها یا در دستگاه گوارش هستند و یا در خون و بافت و نسج بدن انسان قرار میگیرند. انگلهایی که در داخل خون قرار دارند از لحاظ پزشکی اهمیت بیشتری دارند.
حقیقی تصریح کرد: یکسری از انگلها در سراسر جهان وجود دارند و بعضی از انگلها ممکن است مختص منطقه، کشور و یا شهری خاص باشند. حدود سی سال قبل شیوع انگلها به خصوص کرمهای انگلی به دلیل عدم رعایت دقیق مسایل بهداشتی بیشتر بود. در حال حاضر به دلیل رعایت بهداشت و یا ارتقاء سطح بهداشت عمومی مردم بعد از کرونا کمتر شاهد این گونه بیماریها هستیم.
وی اظهار کرد: مردم توجه داشته باشند که این گونه بیماریهای انگلی همیشه هستند و رعایت نکات بهداشتی ضروری است. تک یاختهها در کشور ما و دیگر کشورها بسیار اهمیت دارند. شیوع کرمها از آنجایی که سیر تکاملی پیچیده تری دارند کمتر است. دو تک یاخته در دستگاه گوارش و یک تک یاخته در خون به نام لیشمانیا وجود دارد که مردم با نام سالک یا زخم پوستی آن را میشناسند.
مدیر گروه انگل و قارچ شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد: گروهی از این انگلها به دلیل ارتباط با سگ به وجود میآیند و بچهها چون ایمنی بدنی ضعیف تری دارند سریعتر مبتلا به این انگل میشوند. متاسفانه ایران یکی از کانونهای انگل لیشمانیا است که در بافت بدن انسان و به خصوص بچهها قرار گرفته و باعث مرگ و میر میشود. انتقال این انگل از طریق پشه است علایم آن بزرگی طحال، تب و وجود سگ و پشه در برخی مناطق است.
وی افزود: مالاریا نیز در خون و نسج وارد میشود که در جهان شناخته شده است و در کشور ما نیز از مناطق افغانستان و پاکستان وارد شهرهای جنوبی شده است.
حقیقی گفت: یکی از تک یاختهها با نام ژیاردیا لامبلیا بیشتر در بچهها از سن چهار تا یازده سالگی به دلیل عدم رعایت بهداشت لازم و ایمنی ضعیف بدن آنها مشاهده میشود. این انگل دو تا پنج درصد در شهرها وجود دارد.
حقیقی با تاکید بر رعایت بهداشت گفت: شستشوی سبزیجات بسیار اهمیت دارد. یکی دیگر از تک یاختهها با نام کریپتوسپوریدیوم وجود دارد که میزبان اصلی آن گاوها هستند و نوع انسانی آن کمتر اما در بچهها بیشتر مشاهده میشود.
وی گفت: یکی دیگر از تک یاختهها نیز با نام آمیبی یا اسهال خونی وجود دارد که میزان شیوع آن بسیار کم شده است. رعایت بهداشت به خصوص برای کسانی که با دام در ارتباط هستند اهمیت دارد. کسانی که به مسافرت میروند از پشه بند استفاده کنند.
ارسال نظر