|

دلواپسی از پیروزی سیدمحمد خاتمی در انتخابات

در بخشی از خاطرات انتخابات۷۶ آیت الله هاشمی رفسنجانی می‌خوانیم: شب شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز [تهران] در دفترم جلسه داشت. آقای ناطق [نوری] و دوستانش از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری نگران‌اند و روحیه آنها ضعیف است. فکر می‌کنند که رقیب اصلی‌شان آقای خاتمی، برنامه تبلیغاتی بهتری دارد.

آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی(ره) از نادر شخصیت‌های طراز اول جمهوری اسلامی است که بیش از سه دهه به طور روزانه و مستمر خاطرات روزانه خود را به رشته تحریر درآورده است.

از جمله ادوار مهم این سال‌های مهم، مقطع انتخابات هفتمین دوره ریاست جمهوری است که در خاطرات سال‌های ۱۳۷۵ و ۷۶ آیت الله هاشمی به عنوان رئیس‌جمهوری وقت و چهره اثرگذار نظام در کنار رهبر معظم انقلاب به تفصیل بدان پرداخته شده است.

آنچه در پی می‌آید، قسمتی از این خاطرات است:

۲ اردیبهشت

دکتر [محسن] نوربخش، گزارش داد که در نظرسنجی جدید، آقای [سیدمحمد] خاتمی، ۲۷ درصد و [علی‌اکبر] ناطق [نوری]، ۲۳ درصد دارند. عصرآقای ناطق‌نوری آمد و از احتمال پیروزی خاتمی [در انتخابات ریاست‌جمهوری]، اظهار نگرانی کرد و از من کمک خواست، برای تقویت خودش و مشخصاً خواست که به خانه‌کارگر هم بگویم که از او حمایت کنند.

۳ اردیبهشت

شب شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز [تهران] در دفترم جلسه داشت. آقای ناطق [نوری] و دوستانش از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری نگران‌اند و روحیه آنها ضعیف است. فکر می‌کنند که رقیب اصلی‌شان آقای خاتمی، برنامه تبلیغاتی بهتری دارد. از عدم تحرک دبیرخانه جامعه شکایت دارند. اختلافات رو شده در جامعه مدرسین [حوزه علمیه] قم که تأیید اعلان شده از آقای ناطق را خراب کرده، وضع را بدتر نموده است. از من درخواست داشتند که کمک‌شان کنم. گفتم اعلان بی‌طرفی‌کرده‌ام، ولی می‌توانند از اسم من که از اعضای جامعه هستم، استفاده کنند. مقداری روحیه دادم، با توضیح امکانات که از طریق حوزه‌ها و علما و مساجد و برنامه‌های محرم دارند. دیروقت در دفترم خوابیدم.

۶ اردیبهشت

عصر دکتر [علی] لاریجانی، [رئیس سازمان صداوسیما] آمد. نتیجه افکارسنجی انتخابات را آورد که نشان می‌دهد، به موازات پایین‌آمدن شانس‌آقای ناطق‌نوری، شانس‌آقای خاتمی بالا می‌رود؛ اظهارنگرانی‌ نمود و از من استمدادکرد و پیشنهادهایی شبیه همان پیشنهادهای خود آقای ناطق ارائه داد.

۷ اردیبهشت

عصر در هیأت دولت چند مصوبه داشتیم. [آقای علی‌محمد بشارتی]، وزیر کشور گزارش داد که تاکنون ۱۴۰ نفر برای انتخابات ثبت نام کرده‌اند و آقایان [ابراهیم] یزدی، [دبیرکل نهضت آزادی ایران] و [عزت‌الله] سحابی و [علی‌اکبر] معین‌فر حاضر نشده‌اند که اصل ولایت فقیه را امضا کنند.

شب میهمان رهبری بودم. درباره وضع انتخابات، اختلافات داخلی جامعه مدرسین [حوزه علمیه قم] و وضع جامعه روحانیت مبارز، سفر من به ترکمنستان و تاجیکستان، وضع ترکیه و احتمال سقوط دولت [نجم‌الدین] اربکان و حمایت پاکستان از طالبان و تأمین آب شرب تهران با توجه به خشکسالی و نیز [انتشار کتاب] خاطرات من [= عبور از بحران] صحبت‌کردیم.

۹ اردیبهشت ۱۳۷۶

آقای [سیدمحمد] موسوی خویینی‌ها، [رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک و مدیرمسئول روزنامه سلام] آمد. از احتمال موضع‌گیری رهبری در انتخابات به نفع یک جریان و نیز از احتمال رد مصوبه مجلس در مورد حضور نماینده یا نامزدهای انتخابات سر صندوق‌ها از سوی شورای نگهبان اظهار نگرانی کرد و نظر من را در مورد نحوه تبلیغات‌شان خواست.

۱۰ اردیبهشت ۱۳۷۶

آقای [حسن] کامران و همسرش، خانم [نیره] اخوان، نماینده اصفهان آمدند و برای طرح‌های عمرانی استمداد کردند و از رفتار مخالفان خطی گله کردند و درباره رئیس‌جمهور آینده نظرم را خواستند؛ گفتم بی‌نظرم.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 162632

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین