|

اختصاصی گسترش نیوزدر گفت و گو با مدیرکل سابق بازرسی بانک مرکزی:

چرا قیمت ارز یکباره سقوط کرد؟

یکی از مسائلی که در تغییر نرخ ارز موثر ارزیابی می‌شود موضوع آزادسازی ارزهای بلوکه شده ایران در پنج کشور کره جنوبی، چین، ژاپن، هند و عراق است.

شهر خبر چرا قیمت ارز یکباره سقوط کرد؟

در نخستین روز هفته اول آبان و در حالی که بازار در افت طبیعی بین دو تعطیلی قرار گرفته و معاملات رونق چندانی ندارد، بازار ارز اندکی از افزایشی را که روز پنجشنبه در حساب دلار ذخیره کرده بود پس داد و قیمت دلار به نیمه اول کانال ۲۹ هزار تومان بازگشت این در حالی است که هفته گذشته نرخ ارز ار مرز ۳۰ هزار تومان پایی بود و خریداران همگی فروشنده شدند، کارشناسان این کاهش را در عللی مختلف می‌دیدند نرخ ارز از مرز ۳۰ هزار تومان پایین آمد و خریداران همگی فروشنده شدند، کارشناسان این کاهش را در عللی مختلف می‌دیدند، به همین علت ما در گسترش نیوز با یوسف کاووسی مدیرکل سابق بازرسی بانک مرکزی به گفت‌وگو نشستیم و نظر ایشان را پرسیدیم.

یوسف کاووسی مدیرکل سابق بازرسی بانک مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار گسترش نیوز درباره علت کاهش قیمت دلار و طلا اظهار کرد: به نظر کاهش قیمت ارز و سکه پایدار نیست و در این دوهفته تا انتخابات امریکا از این دست اتفاقات را شاهد خواهیم بود.

کاووسی

عدم دخالت در بازار سبب ریزش ارز

اما سوال این است که مگر چه اتفاق خاصی در اقتصاد رخ داده است که به یک باره قیمت ارز و سکه ریزش می‌کند؟ مگر چاله اقتصاد ما با این مبالغ اندک که می‌گویند عراق قرار است کارسازی کند پر می‌شود؟

وی افزود: در ضمن این مبلغ نیز به صورت نقد نخواهد بود و در قبال غذا و دارو خواهد بود و اگر غیر از این باشد امریکا اجازه تبادل را به عراق نخواهد داد.

البته در این بین نیز صادرکنندگان تا توانستند تلاش کردند و ارز را به هر ترتیبی بود در آمار آوردند و دیگر اتفاق غریبی درمیان نیست که بازار را بریزد.

کاووسی در ادامه بیان کرد: آنچه به نظر می‌رسد عدم دخالت در بازار در هفته‌های گذشته و میزان سنجش توان و مقاومت مردم و تجار بود که سبب این ریزش‌ها شد؛ حال سوال اینجاست که با فرض انتخاب مجدد ترامپ و تشدید محدودیت‌ها چقدر قابل تحمل خواهدبود.

این کارشناس بازار پولی در پایان افزود: اینک با اندکی دخالت آن هم نه ارزپاشی بازار ریزشی شد و دولت و اختصاصا بانک مرکزی از این منظر فقط خریدار خواهدبود و از این رهگذر بازهم داشته‌های مردم کاهش خواهدیافت و دوباره طبق قانون قیمت‌ها به قیمت‌های قبل بازخواهدگشت و در این رفت و برگشت‌ها آیا قیمت کالاها و خدمات و کالاهای مصرفی و روزمره مردم آیا کاهش خواهدیافت؟

جزییات آزادسازی ارزهای بلوکه شده ایران در پنج کشور

پیش از این مسئولان می‌گوفتند با آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در عراق می‌توان به کاهش قیمت دلار امیدوار بود. اما محاسبات نشان می‌دهد حتی اگر این ارزها واقعا آزاد شده باشد، در نهایت ۱۷ تا ۴۰ روز نیاز بازار ارز را پوشش خواهد داد، آن هم فقط برای واردات.

یکی از مسائلی که در تغییر نرخ ارز موثر ارزیابی می‌شود موضوع آزادسازی ارزهای بلوکه شده ایران در پنج کشور کره جنوبی، چین، ژاپن، هند و عراق است. با توجه به شرایط این کشورها و شدت روابطشان با امریکا، بیشترین امید مسئولان میان این پنج کشور به عراق است. حتی برخی معتقدند آزادسازی ارزهای ایران در عراق سبب کاهش چند هزار تومانی قیمت دلار شده است.

اواخر سال گذشته تحریم ایران توسط شبکه جهانی پرداخت بین بانکی، موجب شده تا انتقال معادل دیناری ۵ میلیارد دلار پول فروش گاز ایران به عراق از حساب بانک مرکزی عراق به ایران غیرممکن باشد.

البته ۵میلیارد دلار تنها رقمی نبود که ذکر شد و به نظر می‌رسد میزان ارزهای ایران در این کشور همچنان محل بحث است.

معافیت عراق برای واردات گاز

امریکا اواخر ماه سپتامبر معافیت عراق برای واردات گاز و برق از ایران را برای دو ماه دیگر به طور مشروط تمدید کرد. بر این اساس عراق مجاز است پول واردات گاز و برق از ایران را با دینار به حسابی در بانک تجارت واریز کند و جمهوری اسلامی مجاز است از این منابع فقط برای خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده کند.

با این که همچنان جزییاتی از آزادسازی ارزهای ایران در این کشور ارائه نشده و همه چیز در حد حرف مسئولان باقی مانده اما فرض می‌کنیم این ارزها آزاد شده و در دسترس ما قرار گرفتند.

حالا سوال این است که این مقدار ارز به چه شکل و تا چه میزان می‌تواند در وضعیت ارزی ما تاثیرگذار باشد؟

کدخبر: 130384 شهریار خادمی
  • میثم ارسالی در

    شما خبر گزاری ها بیشتر نمک ردی زخم مردم می پاشید با این تیترر خبری هاتون.همچین م یگید سقوط قیمت دلار انگار برگشته روی ۳۰۰ ۰تومن شروع به کار دولت

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین