یک بام و دو هوای آموزش و پرورش برای دانشجو معلمان
فرسودگی و ناایمن بودن دو سوم، خوابگاهها و ساختمانهای دانشگاه فرهنگیان و نوسازی آنها موضوعی است که به صورت مکرر مورد درخواست بوده است اما تاکنون اقدام موثری در این زمینه صورت نپذیرفته است.
فرسودگی و ناایمن بودن دو سوم، خوابگاهها و ساختمانهای دانشگاه فرهنگیان و نوسازی آنها موضوعی است که به صورت مکرر مورد درخواست بوده است اما تاکنون اقدام موثری در این زمینه صورت نپذیرفته است؛ از این رو برخی دانشجومعلمان از موسسات کنکور کمک خواستهاند!
فرسودگی دو سوم ساختمانهای دانشگاه فرهنگیان در کنار کمبود شدید هیات علمی، دو مشکل اصلی این دانشگاه است. دانشگاه فرهنگیان دارای ۹۸ پردیس در سطح کشور بوده که متوسط عمر ساختمانهای آن بالای چهل سال است.
حسین خنیفر؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان در نشستی خبری در مرداد ماه ۱۳۹۷ در اصفهان به وضعیت پردیس شرافت اشاره کرده و گفته بود: «برخی از ساختمانهای دانشگاه فرهنگیان بیش از نیم قرن قدمت دارد و برای مثال ساختمان شرافت این دانشگاه در تهران، ۹۲ سال پیش احداث شده است». وی دوباره در برنامهای رادیویی در بهمن ماه ۱۳۹۹ با اشاره به اینکه اغلب ساختمانها مربوط به زمان قبل از انقلاب است، فرسودگی مراکز دانشگاه فرهنگیان را از مهمترین چالشهای این دانشگاه برشمرد.
درخواست دانشجویان از بخش خصوصی
تداوم وضعیت نامناسب ساختمانهای دانشگاه فرهنگیان باعث شده است برخی از دانشجومعلمان پردیس "شرافت" دانشگاه فرهنگیان در تهران، از مالک یکی از موسسات کنکور برای بازسازی خوابگاه، فضای آموزشی و فراهم کردن امکانات مورد نیاز در این پردیس درخواست کمک کنند!
دانشجومعلمان در درخواست خود گفتهاند: «از گذشته تاکنون شاهد اقدامات خیرخواهانه جنابعالی در جهت ساخت، تجهیز و بازسازی مراکز علمی آموزشی کشور بودهایم. اکنون به عنوان دانشجومعلمان مرکز شهید شرافت تهران که جمع کثیری از آنها روزی دانشآموز این بنیاد علمی آموزشی بودهاند، از شما درخواست داریم به بازسازی، تجهیز و فراهم کردن امکانات مورد نیاز این دانشجویان که تربیت نسل آینده این سرزمین را عهدهدار هستند، توجه ویژه فرمایید. امید است اقدامات شایسته جنابعالی شامل حال ما گردد و جامعه دانشجومعلمان شرافت از اقدامات خیرخواهانه جنابعالی بهرهمند شوند. پیشاپیش از حسن توجه جنابعالی کمال تشکر را داریم.»
پیش از این و در سال ۹۶ نیز رئیس وقت پردیس شرافت در نامهای به این موسسه کنکور خواهان کمک آنها برای بازسازی خوابگاه و فضای آموزشی شده بود.
زهره کاوه؛ رئیس پیشین پردیس شهید شرافت در رابطه با چرایی درخواستش از مالک موسسه کنکور برای بازسازی فضای آموزشی و خوابگاهی این گفت: سال ۹۶ نامهای به این موسسه کنکور نوشتم و خواستار کمک آنها برای بازسازی خوابگاه و فضای آموزشی شدم، آنها نیز گفتند در بخشی از محوطه که فضای خالی وجود دارد یک ساختمان میسازند و البته بر بالای خوابگاه، تابلویی نصب میکنند تا نشان دهد ساختمان اهدایی این موسسه است.
وی افزود: اما رئیس وقت دانشگاه فرهنگیان استان تهران با این موضوع موافقت نکرد و گفتند که ماجرا سیاسی و تبلیغاتی است؛ با وجود پیگیریهای بسیار با درخواستم موافقت نشد و زمانی که رئیس وقت دانشگاه فرهنگیان استان تهران تغییر کرد و رئیس جدید منصوب شد باز هم درخواستم را پیگیری کردم و با آن موافقت شد اما این بار دیگر موسسه کنکور حاضر به ساخت فضا نشد.
کاوه متذکر شد: علت اینکه از موسسه کنکور برای بازسازی فضای پردیس شرافت تقاضای کمک کردم به این دلیل بود که وضعیت خوابگاه اصلاً مناسب نبود البته بعداً و در سال ۹۷ ساختمانها را تا حدودی ترمیم کردیم اما ساختمانی با قدمت ۹۰ سال را هر چقدر ترمیم کنیم چه فایدهای دارد؛ اوضاع آشپرخانه خوابگاه اصلاً مناسب نبود و با همراهی رئیس وقت منطقه ۶ آموزش و پرورش شهر تهران و با همراهی یک خیّر، زیرزمین و آشپزخانه را تعمیر کردیم و تازه با مرمت سال ۹۷ باز هم وضعیت فعلی پردیس اینگونه فرسوده است.
یک بام و دو هوای آموزش و پرورش
در سالهای اخیر به دلیل افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو، کمبود فضای آموزشی و خوابگاهی و عدم تخصیص اعتبارات لازم، عمده بودجه دانشگاه فرهنگیان به جای تخریب و نوسازی ساختمانهای فرسوده و ناایمن، برای تعمیر و نگهداری ساختمانهای فرسوده که مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد، مصرف شده است.
این در حالی است که آموزش و پرورش از تزریق بخشی از درآمدهای موسسات کنکوری برای مدرسهسازی و اهدای کتاب تست توسط آنها استقبال میکند اما این مسئله در دانشگاه فرهنگیان مورد موافقت قرار نگرفت!
با وجود فرسودگی حدود دو سوم فضاهای این دانشگاه، راهکار مسئولان وزارت آموزش و پرورش برای ترمیم فضاهای فرسوده چیست؟
ارسال نظر