روایت یک نماینده مجلس از بن بست در طرح رتبه بندی معلمان
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اجرای رتبهبندی متناظر با ۸۰ درصد حقوق اعضای هیئت علمی به بودجه ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی نیاز دارد و قابل اجرا نیست چرا که کل بودجه آموزش و پرورش حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است!
مهرداد ویس کرمی درباره سرانجام لایحه رتبهبندی معلمان گفت: مدتهاست لایحه رتبهبندی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب شده است و کمیسیون به این نتیجه رسید که حقوق معلمان برمبنای ۸۰ درصد حقوق اساتید دانشگاه باشد.
وی افزود: وقتی این موضوع برای بررسی کارشناسی رفت، هیات دولت اعلام کرد ۲۰۰ هزار میلیارد تومان و مجلس نیز اعلام کرد ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که کل بودجه آموزش و پرورش حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است و این رقم ۱.۵ تا دو برابر کل بودجه آموزش و پرورش است!
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در آخرین جلسه کمیسیون، درباره رتبهبندی بحث و عنوان شد اگر اینگونه تصویب شود اصل ۷۵ میشود و چون برای دولت بار مالی دارد، شورای نگهبان آن را رد میکند.
ویس کرمی ادامه داد: در جلسه اخیر کمیسیون آموزش مجلس، دو ساعت بحث و تبادل نظر شد و نهایتاً پیشنهاد دیگر این بود که حقوق فرهنگیان ۱.۵ برابر و حدود ۵۰ درصد از حقوق سایر کارکنان دولت افزایش پیدا کند که این مورد موافقت قرار نگرفت.
وی بیان کرد: صحبت فرهنگیان این است که میزان رقم مورد محاسبه برای اجرای رتبهبندی، اغراقآمیز است و قرار شد مشخص شود این رقم بر چه اساسی مطرح شده و فرمول آن چگونه است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح کرد: بعد از تعطیلات دو هفتهای مجلس و از ۱۱ مهر به بعد، رتبهبندی معلمان طی رایزنی با دولت و مجلس، پیگیری و اگر پیشنهادات کارگشایی وجود داشته باشد، بررسی میشود.
وی متذکر شد: اجرای رتبهبندی معلمان متناظر با ۸۰ درصد حقوق اعضای هیات علمی قابل اجرا نیست از سوی دیگر سازمان برنامه و بودجه میگوید بند بودجه که بر اساس آن میخواهید اعتبار رتبهبندی را تامین کنید در سال گذشته ۲ درصد محقق شده است و ۲۰ دستگاه دیگر نیز از آن سهم داشتند بنابراین تصمیم بر آن شد تا عجله نشود چون اگر طرح ناپخته تهیه و به شورای نگهبان ارسال شود اصل ۷۵ شده و کلا از دور خارج میشود.
هیچ وقت در این کشور علم و علم آموزی جایگ اهی نداشته . آمار خودکشی و افسردگی و جرم معلمان و نتیجه افت تحصیلی دانش آموزان گ ویای این مهم است . تمام