|

اظهار نظر جالب وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره کتاب های درسی

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: تمرکز زدایی و مشارکت ‏حداکثری دوای درد بسیاری از مشکلات انباشته آموزش و پرورش است و این باید به عنوان یک راهبرد اساسی پیگیری بشود.

آموزشی اظهار نظر جالب وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش درباره کتاب های درسی

مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفتگویی انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

باید از همه ظرفیت‌های ‌موجود کشور در چارچوب اسناد بالادستی استفاده شود‬

- امر آموزش و پرورش و تعلیم و ‌تربیت عمومی این یک امر حاکمیتی است‬ و‬ وظیفه حاکمیت این است که این نقش را ‌ایفا کند و این نیاز اساسی مردم که در قانون اساسی مورد تأکید واقع شده است را ‌مرتفع کند. اما این فرق دارد با اینکه خودت همه را تصدی‌گری کنی.

- باید در‬ این شرایط‬ بشود‬ یک مشارکت ‌حداکثری داشت. یعنی یک الگویی باشد‬ که از همه ظرفیت‌های ‌موجود کشور در چارچوب اسناد بالادستی استفاده شود‬ تا این وظیفه را به خوبی بتوان انجام داد.

تمرکززدایی و مشارکت دوای درد بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش است

- جامعه مخاطبی که وزارت آموزش و پرورش با آن رو به روست یک ‌نفر و دو نفر نیست. یک خانواده گسترده حدوداً ۱۵ میلیون دانش‌آموز و معلم است. ‌این چیزی نیست که وزارت یا ستاد وزارت بتواند به تنهایی یا به‬ شکل‬ انحصاری متولی ‌همه مباحثش‬ باشد و متصدی اش باشد‬ و‬ در‬ انتها‬ هم‬ با‬ این مساله‬ بتواند‬ بهترین خروجی را بگیرد.

- راهبرد اصلی برای بهره‌وری و ارتقاء نظام بهره‌وری این است که باید الگوی مشارکت حداکثری ‌داشته باشیم.‬ بخشی از این ظرفیت مشارکتی در درون‬ نظام آموزش پرورش وجود‬ دارد‬ و‬ ‌برخی نیز بیرون آموزش پرورش رسمی هست و این الگویی که به آن نیاز داریم باید پاسخ گوی اینها ‌باشد.‌

- تمرکز زدایی و مشارکت ‌حداکثری واقعاً دوای درد بسیاری از مشکلات انباشته آموزش و پرورش است و این باید به عنوان یک راهبرد اساسی پیگیری بشود. و اگر به نتیجه برسد ما در ‌حصول و وصول نتایج تصاعدی جلو می‌افتیم.‌

تمرکز در کتاب درسی کمترین بازده را دارد

- همین الان در تولید محتوا ما تمرکز در کتاب درسی را داریم که کمترین بازده را دارد چون عنصر انتخاب در آن نیست.

- ما باید محتوا را در قالب‌های دیگری هم ارائه کنیم تا برای دانش‌آموز حق انتخاب بگذاریم و سیاست چند تالیفی در همین راستاست. و این تازه آموزش مستقیم است.

باید به سمت اجرای سند تحول پیش برویم

- باید به سمت اجرای سند تحول پیش برویم و ۱۱ راهکار قانونی سند باید نوشته شود. این جای سوال دارد که پس از گذشت ۱۰ سال از سند تحول ما در مجلس شورای اسلامی نیم خط هم در این باره قانون و مصوبه نداریم.

- همین می‌شود که سند ۲۰۳۰ می‌شود ۳۶۰ صفحه و سند تحول ۴۰ صفحه است. پس باید پیوست‌های سند درست شود.

 باید کانون تحول را در مدرسه قرار دهیم

- برای اجرای تحول باید یک بازتعریفی در سیستم رخ بدهد. سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی که به فرمایش مقام معظم رهبری قلب آموزش و پرورش است بر اساس قانون سال ۱۳۵۴ دارد اداره می‌شود و معلوم است که در این شرایط هنوز کتاب درسی اولویت است. یا قانون ورزش در مدارس برای سال ۱۳۰۶ است. اینها همه باید از سال ۹۰ یک بازتعریف درستی می‌شود.

- ما باید کانون تحول را در مدرسه قرار دهیم. اگر تا به حال کسانی آمده‌اند که می‌خواستند تحول ایجاد کنند اما نشده است برای این است که نقطه کانونی تحول در مدرسه قرار نگرفته است.

 

منبع: فارس
کدخبر: 216428

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین