کمبود ظرفیت در هنرستانها برای دانش آموزان
معاون وزارت آموزشوپرورش گفت: استقبال دانشآموزان از هنرستانها افزایش یافته اما در هنرستان ظرفیت نداریم و دانشآموز با معدل ۱۹ و ۲۰ متقاضی ثبتنام در هنرستان بود اما ما ظرفیت نداشتیم.
محمدمهدی کاظمی؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی درباره وضعیت آموزش فنی و حرفهای اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تا کنون سیر ملایم داشتیم و در دو سال گذشته بیش از ۱۰۰هزار نفر به جمعیت دانشآموزان هنرستانی اضافه شد و اکنون یک میلیون و ۸۸۴هزار دانشآموز در هنرستانها تحصیل میکنند که در طول دوران آموزش و پرورش بیسابقه است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه صرفا توسعه کمی هنرستانها مدنظر نیست و نیازهای کشور را در نظر داریم براین اساس هدایت تحصیلی دانشآموزان متناسب با استعداد آنها و نیازهای کشور انجام میشود، گفت: در یک دهه گذشته اشتباه راهبردی داشتیم و سهم رشته ریاضی از ۲۸درصد به ۱۴درصد کاهش یافت و این موضوع وضعیت علوم پایه و فنی و مهندسی کشور را تحتالشعاع قرار میدهد البته سال گدشته ۱.۸ درصد حضور دانشآموزان در رشته ریاضی را توسعه دادیم همچنین امسال ۴۱درصد دانشآموزان به شاخه فنی و حرفهای هدایت شدند.
کاظمی بیان کرد: استقبال دانشآموزان از هنرستانها افزایش یافته اما در هنرستان ظرفیت نداریم و دانشآموز با معدل ۱۹و ۲۰ متقاضی ثبتنام در هنرستان بود اما ما ظرفیت نداشتیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: دوره اول متوسطه دوره هویتیابی و شناسایی استعداد و علائق دانشآموزان است و هدایت تحصیلی مسئله مهم در این دوره تحصیلی است.
وی افزود: ۳ میلیون و ۷۶۰هزار دانشآموز در دوره متوسطه اول داریم و به دنبال این هستیم که فرآیند هدایت تحصیلی از پایه چهارم ابتدایی آغاز شود.
کاظمی گفت: در دوره دوم متوسطه دانشآموزان برای ورود به بازار کار و دانشگاه آماده میشوند و یک نقد این است که چرا آموزش و پرورش به دالان ورود به دانشگاه تبدیل شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: سال گذشته بیش از یک میلیون شغل در کشور ایجاد شد که ۵۰ درصد آنها با دیپلم بود و شاید عمده مشاغل به مدرک دانشگاهی نیاز نداشته باشد، باید شایستگیهای مختلف را در دانشآموزان تقویت کنیم از جمله شایستگیهای غیر فنی مانند ریسکپذیری، اخلاق حرفهای، مدیریت تولید و کارآفرینی را آموزش دهیم.
وی با اشاره به اینکه هماکنون موضوع هوش مصنوعی در دنیا مطرح است و هفته گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند هوش مصنوعی مطرح شد که دروازه آن کدنویسی است، مطرح کرد: ۱۲هزار معلم را در حوزه کدنویسی آموزش دادیم و به دنبال آموزش تمام معلمان هستیم.
ارسال نظر