|

دلیل جمع آوری کافه های اطراف دانشگاه تهران چه بود؟

مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران درباره وضعیت تخلیه کافه‌های اطراف دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه کرد.

آموزشی دلیل جمع آوری کافه های اطراف دانشگاه تهران چه بود؟

علی مبینی‌دهکردی، مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در گفت‌وگویی درباره وضعیت تخلیه کافه‌های اطراف دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه کرد و گفت: آنچه که در این زمینه به دانشگاه تهران ربط دارد ناظر بر موضوع طرح توسعه دانشگاه تهران است. دانشگاه تهران اموال و املاک متعددی در سراسر ایران دارد و فقط مختص به محدوده خیابان انقلاب نمی‌شود. این املاک یا در قالب وقف به دست آمدند و یا از محل خرید املاک با منابع دولتی به‌منظور انجام مأموریت‌های دانشگاه در اختیار دانشگاه قرار گرفته‌اند.

مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران افزود: طرح ساماندهی پردیس مرکزی دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران که برای انجام مأموریت‌ها با کمک دولت‌های گذشته خریداری و در اختیار دو دانشگاه قرار گرفته‌اند، بیش از ۲۰ سال سابقه دارد و دغدغه همه رؤسای دانشگاه و دولت‌های گذشته ناظر بر به سرانجام رسیدن طرح ساماندهی بوده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: بخش قابل توجهی از املاک واقع در طرح توسعه به تملک دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی درآمده‌اند تا در راستای اهداف علم و فناوری و نوآوری و فعالیت‌های دانش‌بنیان بهره‌برداری شوند. به مرور طرح توسعه دانشگاه نامش به شهر دانش تغییر پیدا کرد و به اسم شهر دانش اعتباراتی در دوران رؤسای مختلف دانشگاه تهران تخصیص پیدا کرد و مالکان حاضر در این محدوده هم بخش قابل توجهی از املاک را فروختند.

عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران ادامه داد: در گذشته پس از اینکه تملک املاک واقع در طرح توسعه صورت گرفته است، به منظور بهره‌برداری موقت و تا زمانی که طرح ساماندهی بر اساس ضوابط شهرسازی به تصویب کمیسیون ماده پنج شهری و شورایعالی شهرسازی برسد، در گذشته به‌طور موقت به بعضی از افراد به صورت کوتاه‌مدت اجاره داده شده است که بهره‌برداری آنها متناسب با مأموریت‌های دانشگاه نبوده است. وقتی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران شد، فعالیت‌ها برای ساماندهی شهر دانش سرعت گرفت و بر اساس سیاستگذاری‌های جدید در این دوره برای سرعت بخشیدن به تصویب طرح در کمیسیون ماده پنج تلاش همه‌جانبه‌ای صورت گرفت.

وی خاطرنشان کرد: سیاستگذاری‌هایی برای بسترسازی تصویب طرح مورد توجه مدیریت جدید قرار گرفت که این سیاست‌های اتخاذشده در راستای طرح مطالعه‌شده‌ای است که در کمیسیون ماده پنج مطرح شده و مراحل تصویب آن طی می‌شود. از جمله این سیاست‌ها، این است که جلوی کلیه بهره‌برداری‌های غیرمرتبط با مأموریت‌های دانشگاه گرفته شود و به مراکز آموزشی، پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان تخصیص داده شود. این سیاست به‌طور جدی با مشارکت همه ذی‌نفعان دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری مورد پیگیری قرار گرفت.

مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران افزود: به این ترتیب کلیه دارایی‌ها و اماکن و املاک دانشگاه تهران در محدوده شهر دانش باید به واحدهایی که فعالیتی متناسب با مأموریت‌های دانشگاه داشته باشند، منتقل شود و اجاره‌داران گذشته که فعالیت‌ها و بهره‌برداری‌هایی غیرمرتبط با نهاد علم داشته‌اند (اعم از سکونت، استفاده به عنوان واحدهای اداری، شرکت‌های تجاری و کافه‌تریاها بوده است) باید تخلیه می‌شد و به واحدهای متناسب با فعالیت‌های علم و فناوری و نوآوری منتقل می‌شد که این سیاست در دوره مدیریت جاری دانشگاه به عنوان یک سیاست عملیاتی و اجرایی مورد توجه و تمرکز قرار گرفت.

عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران ادامه داد: طبیعی است که معیارهای فرهنگی دانشگاه و فعالیت‌های مربوط به مأموریت‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری و همچنین تجاری‌سازی علم که مستلزم تشکیل شرکت‌های زایشی دانشگاهی و تجاری‌سازی یافته‌های علمی توسط اساتید و فارغ‌التحصیلان و شرکت‌های دانش‌بنیان است، مورد اهتمام هیأت‌رئیسه دانشگاه در دوره جاری مدیریتی قرار گرفته است. بدیهی است که کسانی که به ثمن‌بخس، واحدهایی را در اختیار داشته‌اند و فعالیت‌های آنها متناسب با مأموریت‌های دانشگاه نبوده است، باید فضاهای فیزیکی را تخلیه می‌کردند و در ادامه از واگذاری واحدها برای فعالیت‌های مسکونی، اداری و تجاری غیردانشی ممانعت جدی به‌عمل می‌آمد؛ چون اعتبارات دولت که برای خرید برخی از این واحدها در منطقه اختصاص داده شده بود می‌بایست متناسب با مأموریت‌های دانشگاه باشد که در گذشته این چنین نبوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه دانشگاه تعهد داده است که ناحیه نوآوری را در پهنه مرکزی تهران راه‌اندازی کند، تاکید کرد: پهنه مرکزی تهران با محوریت محدوده امیرآباد باید ناحیه نوآوری شهر تهران شود و فضاهای فیزیکی در اختیار دانشگاه با بازسازی و نوسازی و استقرار واحدهای نوآور و فناوری، بایستی در اولویت اول در اختیار واحدهای دانشگاه که هم‌اکنون شدیداً در مضیقه فضای فیزیکی هستند، قرار گیرند.

مدیر شهر دانش دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران ادامه داد: کسانی در املاک شخصی خود فعالیت‌هایی می‌کنند که بعضاً مورد پسند مدیریت شهری و دیگر بخش‌ها نیست، چون موضوع آنها در حیطه دانشگاه نیست، دانشگاه ورودی در آن عرصه‌ها نداشته و ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره انتشار نامه‌ای منتسب به رئیس دانشگاه تهران در شبکه‌های اجتماعی هم گفت: دانشگاه تهران دارای یک سیاستگذاری رسانه‌ای است. سیاستگذاری دانشگاه تهران در حوزه ارتباطات و رسانه این است که به هیچ‌ وجه وارد زمینی نشود که تعدادی کاربر که حتی جسارت فعالیت با هویت واقعی خود را هم ندارند، بانی ساخت و پهن نمودن آن زمین هستند. از پاییز ۱۴۰۱ تاکنون چه بسیار مواردی که از سوی همین کاربران بی‌شناسنامه در همنوایی با رسانه‌های خارج‌نشین، به نحوی مطرح شده‌اند تا بخواهند نهاد دانشگاه را وارد زمین‌های بزرگ و کوچکی کنند که نتیجه ورود به آنها چیزی جز تحقق هدف آنها نیست.

وی ادامه داد: هدف اتاق‌های فکر رسانه‌ای ضدمردم ایران که بعضاً به انگاره‌سازی، القاگری، تصویرسازی، بزرگنمایی و در مجموع ساماندهی عملیات روانی با محور نهاد دانشگاه روی آورده‌اند، چیزی جز به انفعال کشاندن نهاد دانشگاه نیست. این درحالی است که دانشگاه تهران دارای رویکرد فعالانه و زمین مشخص برای اقناع مخاطبان خود است و با ورود به زمین‌های بزرگ و کوچکی که با نیت‌های غیرخیرخواهانه پهن می‌شوند، به انفعال کشیده نمی‌شود. بنابراین ما واکنشی نسبت به زمین ساخته شده از سوی برخی افراد در زمینه اموال و دارایی‌ها و ساختمان‌های در اختیار دانشگاه نداریم. آن چیزی که برای ما مهم است انجام مأموریت دانشگاه در همه ابعاد با کیفیت بالا و با مشارکت همه ذی‌نفعان دانشگاه در بخش‌های مختلف آن است و با قوت در این زمینه به جلو می‌رویم.

 

منبع: مهر
کدخبر: 308066

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین