|

راهکارهای کنترل وسواس غذایی کودکان

اگر کودک به وسواس غذایی مبتلا باشد، تمایل زیادی به خوردن غذا نشان می دهد و همه دغدغه او در به دست آوردن و خوردن غذا خلاصه می شود.

اجتماعی راهکارهای کنترل وسواس غذایی کودکان

اگر کودک به وسواس غذایی مبتلا باشد، تمایل زیادی به خوردن غذا نشان می دهد و همه دغدغه او در به دست آوردن و خوردن غذا خلاصه می شود. شاید در ظاهر میل به خوردن و اشتهای بالا در کودک هر پدر و مادری را ذوق زده کند اما در طولانی مدت موجب نگرانی آن ها خواهد شد. بدون شک پرخوری این کودکان منجر به اضافه وزن، بیماری های قلبی، دیابت، فشارخون بالا، آسم، آپنه یا وقفه تنفسی در خواب و... خواهد شد. در هر صورت برای رفع وسواس غذایی در کودک ابتدا باید علت های آن را شناسایی و سپس برای رفع و کنترل این عادت اشتباه، برنامه ریزی کنید و اقدامات مناسب را انجام دهید.

نشانه های وسواس غذایی کودک

توجه و تمایل زیاد کودک به غذا خوردن، او را از دیگر فعالیت های عادی اش که پیش از این از انجامش لذت می برده است دور می کند.

میل سیری ناپذیر و اطمینان نداشتن از وجود وعده های غذایی بعدی روزانه این کودکان را مجبور به انباشتن مخفیانه غذا و خوراکی می کند.

این کودکان با پیگیری مداوم و مکرر زمان و نوع وعده های غذایی بعدی، پدر و مادر خود را کلافه می کنند.

این گونه کودکان معمولا به دستور پخت غذاهای مختلف، کتاب های آشپزی یا برنامه های تلویزیونی آشپزی علاقه نشان می دهند.

در صورت کمبود و نبود خوراکی و غذای مورد علاقه شان در خانه اعتراض می کنند و عصبانی و مضطرب می شوند.

کودک مبتلا به وسواس غذایی ممکن است با خوردن بیش از حد غذا، بیمار یا دچار حالت تهوع شود.

چه دلایلی به وسواس غذایی در کودک منجر می شود؟

نبود برنامه زمان بندی و تنوع غذایی

وقتی کودک نداند دقیقا وعده غذایی را چه زمانی خواهد خورد، همچنین در خانواده هایی که برای وعده های غذایی اصلی زمان مشخصی ندارند یا برای تنوع غذایی تلاش نمی کنند به این ترتیب این موضوعات باعث هرج و مرج فکری و نگرانی کودک برای خوردن غذا خواهد شد و بی دلیل ذهن او را در طول روز درگیر خواهد کرد.

مکالمات غذایی نامناسب

برای مثال با گفتن جملاتی همچون «فقط همین مقدار غذا برای خوردن داری» یا «نباید بیشتر از این بخوری» و... کودک این طور تصور می کند که غذا کم یا محدود است. همین ترس از دست دادن غذا، کودک را مجبور به خوردن غذا با ولع بیشتر بدون درنظر گرفتن احساس سیری اش می کند.

رژیم غذایی کودک

اعمال محدودیت ها یا شیوه های مختلف رژیم غذایی حتی با توصیه متخصص تغذیه کودک به دلیل اضافه وزن یا بیماری خاص، کودک را برای خوردن دقیقا آن چه که نباید بخورد و پرهیز کند، مشتاق تر می کند.

وقتی غذا باعث آرامش کودک باشد

غذا خوردن و هرآن چه مرتبط به آن است در برخی کودکان تبدیل به نوعی تسلی خاطر و احساس لذت می شود. این موضوع به ویژه در کودکانی که تجربه تغییرات بزرگی در زندگی مثل مهاجرت، تغییر مدرسه، طلاق والدین و... داشته اند و نسبت به دیگر کودکان از نظر روحی آسیب پذیرتر هستند، بیشتر صدق می کند.

ترس از گرسنه ماندن

گاهی کودک به دلایل کمبود غذا یا آشفتگی سبک زندگی و بی نظمی در خانواده هنگام غذا خوردن ، دچار ترس از گرسنه ماندن و برآورده نشدن نیاز اساسی اش به غذا می شود. این نگرانی منجر به دغدغه همیشگی او درباره غذا و غذا خوردن می شود.

راهکارهای کنترل وسواس غذایی کودکان

برنامه ریزی و داشتن برنامه غذایی متنوع به ایجاد حس امنیت غذایی در کودک بسیار کمک می کند ضمن این که والدین پرمشغله را از سردرگمی در فراهم کردن غذای مناسب در زمان درست آن نجات می دهد.

از واکنش های آنی درباره خواسته های وقت و بی وقت غذایی کودک بپرهیزید. در این گونه مواقع ممکن است ناخواسته با سرزنش های نابجا و عجولانه باعث احساس خجالت، گناه یا شرمندگی در او شویم. صبوری کردن در فرایند درمان و کنترل این وسواس، برگ برنده شماست.

بچه ها اغلب وقتی کاری برای انجام دادن ندارند به عنوان سرگرمی، غذا می خورند. در صورتی که با درخواست بی موقع او برای غذا مواجه شدید، توجه او را به کار دیگری جلب کنید. پیاده روی کنید، کتاب بخوانید و از او برای انجام کاری کمک بخواهید.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 146625

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین