هشدار پلیس فتا به شهروندان / کلاهبرداران در کمینند!
مجرمان سایبری همچنان با ارسال پیامکی جعلی حاوی ابلاغ الکترونیک قضایی (ثنا) و هدایت کاربران به لینکی جعلی از شهروندان کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت با بیان این نکته که مجرمان سایبری با ارسال پیامک و با جعل تارنماهایی مشابه تارنمای ثبتنام الکترونیک قوه قضائیه از کاربران فضای مجازی کلاهبرداری میکنند گفت: این پیامکها حاوی مطالبی از قبیل ثبت شکوائیه، ابلاغ حکم قضایی و ... است، شدت ارسال این پیامکهای جعلی ظرف چند هفته گذشته و در فروردین ماه ۱۴۰۱ بیشتر شده لذا پروندههای مربوط به برداشت غیر مجاز در این خصوص در صدر لیست شکایت پلیس فتا پایتخت قرار دارد.
رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: کاربران فضای مجازی به دلیل استرس ایجاد شده و کنجکاوی به تارنما (لینک) جعلی که در متن پیام است مراجعه میکنند که در این مرحله با درخواست ثبت اطلاعات کارت (به شیوه پرداخت اینترنتی) توسط شهروندان از حساب آنها برداشت غیرمجاز صورت میگیرد و در برخی موارد شاهد آن بوده ایم که با کلیک بر روی لینک آلوده به دلیل نصب بدافزار بر روی گوشی تلفن همراه شهروندان این پیامکهای جعلی از شمارههای آنها برای تعداد زیادی از اشخاص دیگر ارسال شده و در واقع از گوشی تلفن همراه (سیم کارت) شهروندان به عنوان واسط جهت کلاهبرداری از سایر هموطنان استفاده میگردد.
سرهنگ گودرزی چند نکته را برای در امان ماندن شهروندان از این نوع کلاهبرداری عنوان کرد که شامل موارد زیر است.
۱. پیامک دریافتی از جانب قوه قضاییه با سرشماره adliran میباشد و هرگز با شماره سیم کارت شخصی ارسال نمیشود.
۲. پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک است.
۳. به هیچ وجه برای مشاهده ابلاغ قضایی، نیاز به واریز وجه نیست.
۴. برای اطمینان، کاربران میتوانند در صورت دریافت پیامک مشابه به سایت اصلی ابلاغ الکترونیک قضایی به آدرس https://eblagh.adliran.ir مراجعه و از این طریق ابلاغ قضائی را بررسی کنند.
۵. ابلاغ قضائی از طریق پیام کوتاه ارسال میشود و در شبکههای اجتماعی ابلاغهای قضائی اطلاع رسانی نمیشود.
۶. پیام ابلاغ قضائی به افرادی که سابقاً در سیستم ثنا ثبت نام کردهاند ارسال میشود و کسانی که در این سیستم ثبت نام نکردهاند اوراق قضایی به نشانی محل سکونت و یا محل کار افراد از طریق پست ارسال میشود.
۷: در صورت کلیک بر روی لینک موجود در پیامکهای جعلی به دلیل احتمال نصب بدافزار (همانند عدالت همراه و ...) بر روی دستگاه شما ابتدا اینترنت گوشی تلفن همراه خود را غیر فعال کرده و سپس نرم افزارهای ناشناس نصب شده بر روی دستگاه خود را که درخواستی برای نصب آنها نداشته اید، حذف نمایید و نهایتا پس از برداشتن اطلاعات مورد نیاز، گوشی تلفن همراه خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانید.
ارسال نظر