|

۶۰ نقطه استان تهران قابلیت تبدیل به شهر را دارد

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ۶۰ نقطه در استان تهران این ظرفیت را دارند که به شهر تبدیل شوند.

اجتماعی ۶۰ نقطه استان تهران قابلیت تبدیل به شهر را دارد

جعفر بندی شربیانی در نشست خبری اولین اجلاس همکاری کمیسیون‌های معماری و شهرسازی شورا‌های استان تهران گفت: تراکم جمعیتی در استان تهران ۲۰ برابر کل کشور است؛ در هر کیلومتر مربع در سطح کشور به صوت میانگین ۴۵ نفر ساکن است در حالیکه در تهران ۹۹۶ نفر ساکن است. وی افزود:هشت دهم درصد وسعت کشور به استان تهران اختصاص دارد و جمعیت آن ۱۷ درصد جمعیت کل کشور است و با توجه به این میزان جمعیت ناچاریم توجه ویژه‌ای به موضوع شهرسازی در استان تهران داشته باشیم.

سرعت فزاینده رشد شهری در تهران

شربیانی با اشاره به سرعت فزاینده رشد شهری در تهران، خاطرنشان کرد: در سال ۳۵ در استان تهران هفت شهر داشتیم که در سال ۹۵ به ۴۴ شهر رسید و امسال تهران ۴۹ شهر دارد که نشان دهنده سرعت فزاینده شکل گیری نقاط شهری است.

عضو هیات رئیسه شورا افزود:این درحالیست که ۶۰ نقطه این ظرفیت را دارند که به شهر تبدیل شوند. وی ادامه داد: با این میزان تراکم، ضرورت وجود قوانین و مقررات مشترک در کل استان تهران و همچنین هم افزایی کل شهر‌ها و انتقال تجارب آن‌ها احساس می‌شود.

شش هزار و ۱۰۰ هکتار بافت فرسوده در تهران

نایب رئیس مخبر کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شش هزار و ۱۰۰ هکتار بافت فرسوده و هشت هزار و ۷۰۰ هکتار بافت ناپایدار در تهران وجود دارد، یادآور شد: ۴.۵ میلیون نفر از جمعیت ۱۲ میلیون نفری تهران در این مناطق زندگی می‌کنند و با توجه به این آمار سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده مورد اهمیت است. وی با تأکید بر اینکه بانک‌ها و دولت باید مشوق‌ها را ایجاد کرده و مدیریت شهری تسهیل گر باشند، تصریح کرد: تهران تعداد قابل توجهی نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد. اعتقاد داریم که باید حلقه وصل نهاد‌ها و سازمان‌ها در استان تهران باشیم.

شربیانی با اشاره به تشکیل شورای نظارت بر گسترش شهر تهران در گذشته با حضور وزرا و بالاترین مقام اجرایی دولت وقت، گفت: در این شورا به دنبال این بودند که گسترش شهر تهران قاعده‌مند پیش برود، اما تعطیل شد. باید یک مجمع جهت جلوگیری از گسترش‌های بی قاعده تشکیل شود که امیدواریم با برگزاری مجمع، شورای نظارت شکل بگیرد.

موضوع حرائم شهری از مشکلات اصلی تهران

 

وی همچنین تصریح کرد: ما باید بتوانیم در مرحله اول مدیریت درستی را در حریم‌ها و محدوده شهری تهران ایجاد کنیم. از هم گسیختگی در تدوین قوانین معماری و شهرسازی باعث شده با تعارض بین بخشداری ها، فرمانداری‌ها و شهرداری حرائم را از دست بدهیم. شربیانی با بیان اینکه چالش‌هایی در حوزه بازآفرینی وجود دارد، گفت: رشد فزاینده، مسائل و مشکلات شهر تهران، گسترش قارچ گونه تهران و مشکلات قانونی ساختاری از جمله مسائل در زمینه بازآفرینی است که باید آن را مورد توجه قرار دهیم. عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران افزود: در راستای بازآفرینی، باید بتوانیم جذابیتی را برای مردم ایجاد کنیم تا مشارکت فعالانه داشته باشند و در این زمینه تسهیلات تشویقی ایجاد کنیم و اجرای پروژه‌های محرک توسعه را در دستور کار قرار دهیم. برای احیای محله نفرآباد اقداماتی در گذشته انجام شده بود که مورد توجه مردم قرار نگرفت و پس از بازبینی‌های صورت گرفته، این اقدام شکل گرفت تا در کمیسیون ماده پنج مورد تایید قرار بگیرد تا یک طرح ۳۰ ساله روی زمین مانده را به نتیجه برسانیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 260626

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین