مشاور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست از هدر رفت آب انتقاد کرد
استفاده از روش دوران کوروش کبیر در کشاورزی
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: روش آبیاری زمینهای کشاورزی شبیه به دوران کوروش کبیر است.
اسماعیل کهرم در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در خصوص بحران آب اظهار کرد: اینکه هدر رفت آب را به گردن خانمهای خانه میاندازیم در واقع فریب دادن مردم است. در واقع مصرف زیاد آب توسط خانمهای خانهدار، منجر به کمبود آب نشده است؛ چراکه تنها سه درصد از آب مصرفی، آب شرب است که از این میزان بخشی به مصارف خانگی اختصاص دارد.
وی افزود: سهم کشاورزی از مصرف آب، حدود ۹۲ درصد است و ۵ درصد مصرف آب در صنعت و سه درصد از آن، آب شرب است. بنابراین اگر تمام آب شرب هم مصرف نشود، تأثیر چشمگیری بر مصرف آب نمیگذارد. در واقع هدر رفت آب جای دیگری اتفاق میافتد.
کهرم خاطرنشان کرد: البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که آب شرب به دلیل اینکه تصفیه شده است باارزشتر است چراکه هزینههای سنگینی برای تصفیه آن شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به آماری که در ابتدا ارائه شد، اگر بخواهیم کاری انجام دهیم باید در حوزه کشاورزی باشد. بنابراین برای آبیاری کشاورزی باید از روشهای قطرهای، بارانی و مه پاش استفاده کرد.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بیان کرد: این روشها در کشورهای مختلف انجام میشود. بهعنوانمثال روش بارانی در آمریکا در حال اجرا است. زمینهای کشاورزی آنها دایرهای است تا آبیاری آسان شود اما امروز روش آبیاری در ایران بسیار سنتی است. بهطوریکه مبالغه نخواهد بود اگر بگوییم آبیاری زمینهای کشاورزی به سبک دوران کوروش کبیر است. ما آب را رها میکنیم و مقدار زیادی از آن تبخیر میشود و میزان زیادی از آن به گیاه نمیرسد و تنها مقدار کمی از آب رها شده مورد استفاده گیاهان قرار میگیرد.
وی گفت: این روشهای سنتی به درد نمیخورد و ما باید روشهای آبیاری نوین را جایگزین کنیم تا هم از هدر رفت آب جلوگیری کنیم و هم کشاورزی را رونق دهیم. بااینحال جایگزین کردن روشهای نوین و استفاده از فنّاوری هزینهبر است که باید برای تأمین هزینهها چارهاندیشی شود.
ارسال نظر