رئیس اتاق اصناف گلستان:
اتحادیهها در برابر ادغام مقاومت میکنند
رئیس اتاق اصناف گلستان گفت: برخی از اتحادیهها در برابر ادغام مقاومت میکنند. برخی از این مقاومتها به این دلیل است که معتقدند با اتحادیه همگن خود ادغام نشدهاند.
حسین خلیلی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در خصوص ادغام اتحادیهها در گلستان اظهار کرد: بر اساس قوانین در شهرهایی مثل گرگان اتحادیهها میتوانند با ۵۰ واحد صنفی تشکیل شوند. تا امروز نیز این امر جاری بوده است. بااینحال گاهی به دلیل رعایت نکردن قوانین و مقررات نظام صنفی، کمیسیون نظارت بر واحدهای صنفی تصمیم به ادغام اتحادیهها میگیرد.
وی افزود: کمیسیون بازرسی اتاق، سالی یکبار اتحادیهها را بررسی میکند و ایرادها و مشکلاتشان را بررسی میکند. این بررسیها گاهی نشاندهنده رعایت نکردن قوانین و مقررات نظام صنفی از سوی اتحادیهها است که کمیسیون بازرسی اتاق این ایرادات را مکتوب کرده و به اطلاع آن اتحادیه میرساند. علاوه بر این، با توجه به اینکه سالی یکبار هم کمیسیون نظارت اتحادیهها را بازرسی میکند و اشکالات را مکتوب و اعلام میکند، اگر در رفع این اشکالات اقدامی نشود، آن اتحادیه ادغام میشود.
خلیلی گفت: بهعنوانمثال یکی از اشکالات نپرداختن حقوق ۲۰ درصد اتاق است و مثالی دیگر، نپرداختن دستمزد کامل مدیر اجرایی و بیمه نکردن است. هر اتحادیه ممکن است چندین مدیر اجرایی داشته باشد. اینها به دلیل ضعف بنیه مالی نمیتوانند دستمزد مدیر اجرایی را بپردازند. اینچنین است که کمیسیون نظارت تصمیم میگیرد که دو اتحادیه را ادغام کنند تا از تعداد واحد صنفی بیشتری برخوردار شوند و بنیه مالی آنها نیز تقویت شود.
وی افزود: استان گلستان از ابتدای امسال دو ادغام داشته است. بهطوریکه صنف نقاشان اتومبیل با صافکاران ادغامشدهاند و علت آن این بود که توجهی به نظر کمیسیون نظارت نکردند و نامههای سازمان را پاسخگو نبودند. اگرچه آنها امروز ادغامشدهاند اما هنوز در مقابل این ادغام مقاومت میکنند و نامهنگاریهایی از سوی ایشان انجام میشود. علاوه بر این اتحادیه صنف آهنفروشان نیز به علت اینکه اعضایش به زیر ۵۰ عضو رسیده بودند، با اتحادیه در و پنجره فلزی ادغامشدهاند. آنها هم معتقدند که با اتحادیه همگنی ادغام نشدهاند. چراکه آهنفروشان توزیعی و در و پنجره فلزی تولیدی است که به نظر بنده نیز انتقاد درستی است. آنها میخواهند که با اتحادیه مصالح ساختمانی ادغام شوند.
وی ادامه داد: کمیسیون نظارت نیز در پاسخ به این اظهارات، میگوید که ما تصمیم را گرفتهایم و قانون تغییری نمیکند. همانطور که میدانید ازآنجاییکه اتاقهای اصناف زیر نظر کمیسیون نظارت بر واحدهای صنفی مرکز استان و یا شهرستان هستند، این کمیسیون نظارت است که درنهایت تصمیم میگیرد که چه اتحادیهای باید ادغام شود و اتاق اصناف نیز که دو عضو در کمسیون نظارت دارد، میتواند در تعیین طرف دوم این ادغام، اظهارنظر کند.
وی تأکید کرد: بر اساس قانون، اتحادیههای ضعیف بهویژه آنهایی که از نظر مالی مشکل دارند، باید بهمرور ادغام شوند و تلاش ما این است که همه موارد را با هم در نظر گرفته و تصمیمگیری کنیم.
ارسال نظر