|

خلاصه ای از چند علت بحران آب:

سد‌ها آب را تبخیر کردند؛ جمعیت زیاد شد؛ بارندگی کمتر

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سدها مقدار زیادی از آب را تبخیر کرده‌اند.

اسماعیل کهرم در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در خصوص دلایل کم آبی اظهار کرد: میزان بارش در ایران در شرایط معمولی و در سال‌هایی که با خشک‌سالی مواجه نیست، یک‌سوم میانگین جهانی است و این شرایط در سال‌های خشک‌سالی به‌مراتب وخیم‌تر می‌شود.

وی افزود: پیش‌تر گمان می‌کردیم که یک‌چهارم از این میزان بارش، مورداستفاده قرار می‌گیرد اما امروز ثابت‌شده است که هدر رفت آب بیش از آن است.

کهرم ادامه داد: یکی از دلایل هدر رفت آب، سدسازی است. سد ها موجب تبخیر حجم زیادی از آب‌ها می‌شوند. تا وقتی آب در رودخانه است، میزان تبخیر آن کم است زیرا آب در جریان است اما با جمع‌کردن آب پشت سد ها، تبخیر آن افزایش چشم‌گیری پیدا می کند.

وی بیان کرد: یکی از دلایل بحران آب به افزایش جمعیت مربوط می‌شود. به‌طوری‌که پس از انقلاب اسلامی، جمعیت ایران بیش از دو برابر شده تا جایی که میزان جمعیت کشور در حال حاضر از ۳۴ میلیون نفر دوره قبل از انقلاب به بیش از ۸۰ میلیون رسیده است. گفتنی است؛ برغم رشد دو برابری جمعیت کشور نسبت به دوره قبل از انقلاب،‌ مقدار آب نه‌تنها افزایش نیافته، بلکه به دلیل خشک‌سالی کمتر نیز شده است.

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید کرد: سهم کشاورزی از مصرف آب، حدود ۹۲ درصد است و بیشترین هدر رفت آب در کشاورزی است. اگر بودجه کافی صرف خرید تجهیزات آبیاری بخش کشاورزی شود از هدر رفت مقدار زیادی آب جلوگیری به عمل می آید.

کدخبر: 10484

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین