بیابانزایی از بیابانزدایی پیشی گرفت
تبدیل کانونهای جاذب ریزگرد به کانونهای انتشار
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: باوجود اقداماتی که در زمینه بیابانزدایی انجام میشود اما بیابانزایی از بیابانزدایی پیشی گرفته است.
علیمحمد شاعری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش در خصوص اقدامات ایران در کنترل گرد و غبارهایی که منشاء داخلی دارند، اظهار کرد: در کشور حدود هفت تا هشت میلیون هکتار کانون بحرانی ریزگرد داریم. این مناطق باید با عملیات بیابانزدایی مهار شده و بهتدریج این مناطق بحرانی احیاء و از حالت بحرانی خارج شوند.
وی افزود: تاکنون حدود دو و نیم تا سه میلیون هکتار از کانونهای بحرانی در داخل کشور با جنگلکاری، بذرکاری، مالشپاشی، مدیریت سیلاب و نظایر آن احیاء شده است.همچنین با این اقدامات تا حدودی ریز گردهایی که منشاء داخلی داشتند، مهار شده اند. بهعبارتدیگر با انجام عملیات بیابانزدایی توانستیم بسیاری از کانونهای ریزگرد استانهای یزد، کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، اصفهان و خوزستان را مهار کنیم.
شاعری افزود: بااینحال در سالهای اخیر به علت کمبود اعتبارات مالی و اولویت قرار ندادن این موضوع در برنامههای کشوری، متأسفانه فعالیتهای بیابانزدایی بسیار کند پیش میرود بهطوریکه روند بیابانزایی بر بیابانزدایی پیشی گرفته است. بهعبارتدیگر، میزان بیابانزایی در کشور بیشتر از عملیات بیابانزدایی است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برخی از کانونهای بحرانی از سالهای قبل وجود داشته و هرساله شاهد ایجاد کانونهای بحرانی جدیدی هستیم. هرساله حدود ۵۰ هزار هکتار بیابان به ایران اضافه میشوند و علاوه بر آن بسیاری از تالابها نیز یا خشکشدهاند و یا در حال خشک شدن هستند.
وی ادامه داد: تالابهایی که درگذشته نقش فیلتر را داشتند و کانونهای جاذب برای ریزگرد ها بودند حالا به کانونهای انتشار ریزگرد تبدیلشدهاند.
ارسال نظر