|

برگزاری نمایشگاه دائمی محصولات صنایع الکترونیک از ۸ مرداد

رونمایی از سه سامانه برای حمایت از صنایع الکترونیک

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک (صحا) گفت: ‌نمایشگاه دائمی محصولات صنایع الکترونیک و فناوری اطلاعات کشور ۸ مرداد با حضور محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش، علی وحدت امروز در نشست خبری با اعلام این مطلب اظهار کرد: بر اساس بند ۲ ماده ۶۹ احکام دائمی برنامه ششم عنوان صندوق حمایت از صنایع الکترونیک به صندوق حمایت از صنایع پیشرفته تغییر خواهد کرد.

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک تصریح کرد: برای این منظور، اساسنامه جدید با همکاری وزارت، صنعت، معدن و تجارت، سازمان مدیریت و بودجه کشور و سازمان امور استخدامی تهیه‌شده است که هفته آینده به دولت برای تصویب اساسنامه جدید تحویل داده خواهد شد.

به گفته وحدت، صندوق حمایت از صنایع الکترونیک یک شرکت کاملاً دولتی و مادر تخصصی به شمار می‌رود و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است این صندوق نزدیک به ۲۰ سال در حوزه حمایت از صنایع الکترونیک فعالیت دارد با این دیدگاه که صنایع الکترونیک بخش مهمی از صنایع پیشرفته است و با این هدف صندوق صنایع الکترونیک در کشور ایجاد شد.

وی افزود: رئیس مجمع صندوق صنایع الکترونیک وزیر صنعت، معدن و تجارت است و اعضای مجمع متشکل از وزرای نیرو، دفاع، ‌ای سی تی، علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان مدیریت از اعضای مجمع به شمار می‌روند.

وحدت به افتتاح نمایشگاه دائمی محصولات صنایع الکترونیک و فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه گردآوری توان فنی و مهندسی و تولیدی کشور است و اطلاعات کامل از محصولات با دو زبان تهیه‌شده است با توجه به بازدید هیات‌های خارجی از محصولات به فروش این محصولات در خارج از کشور نیز کمک خواهد شد.

وی با اشاره به رونمایی از ۳ سامانه‌ای که با حمایت صحا در این نمایشگاه راه‌اندازی خواهد شد،گفت: نمایشگاه محصولات صنایع الکترونیک و فناوری اطلاعات همچنین سامانه‌های مدنظر قرارگرفته با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز ۸ مرداد افتتاح خواهد شد.

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک به تشریح فعالیت‌های ۳ سامانه مذکور پرداخت و افزود: نخستین سامانه، سامانه نمایشگاه و فروشگاه محصولات الکترونیک کشور خواهد بود که با فعالیت بخش خصوصی و با حمایت صحا فعالیت خود را شروع کرده است. دومین سامانه، سامانه کار مجازی برای ارتباط بین کارفرمایان و پیمانکاران طراحی‌شده است. سومین سامانه با عنوان سامانه دانشکده برق و الکترونیک و مگا الکترونیک مجازی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که هدف از راه‌اندازی این سامانه توسعه عدالت آموزشی است تا مبانی صنایع الکترونیک در اختیار صاحبان این صنایع قرار گیرد.

وی با مروری بر فعالیت‌های چند سال گذشته صندوق صحا، یادآور شد: فعالیت‌های صندوق بر دو محور اعطای تسهیلات و صدور ضمانت‌نامه استوار است، هدف از اعطای ضمانت‌نامه کمک به شرکت‌های کوچک و فناور برای ورود به عرضه تولید بوده و هست.همچنین تلاش داریم صدور ضمانت‌نامه‌ها را برای این شرکت‌ها سهل کنیم تا شرکت‌ها بدون اخذ سپرده‌گذاری و با کارمزدهای کمتر از سیستم بانکی با سیستم اعتبار سنجی، اعتبار آن‌ها سنجیده شود و ضمانت‌نامه های لازم برای آنها صادر شود.

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک افزود: از سویی برای پذیرش ضمانت‌نامه توسط دستگاه‌های دولتی اقداماتی ازجمله قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اصلاح شد و بر اساس این قانون ضمانت‌هایی که صندوق‌ها بنابر مقررات دولت صادر کرده‌اند جزو ضمانت‌نامه های معتبر دولتی محسوب خواهد شد.

وحدت اعلام کرد: در سال ۹۴ بیش از ۲۶۵ میلیارد ریال ضمانت‌نامه برای شرکت‌های کوچک، فناور و دانش‌بنیان صادر شد و در سال ۹۵ بیش از ۵۰۵ میلیارد ریال ضمانت‌نامه صادر شد این میزان سرمایه‌گذاری برای صدور ضمانت‌نامه‌ها در سال‌های ۹۴ و ۹۵ معادل سه برابر ضمانت‌نامه‌هایی است که قبل از این توسط صندوق صادرشده بود.

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک بابیان اینکه میزان ضمانت‌نامه‌های صادره در سال‌های ۹۴ و ۹۵ موجب به وجود آمدن۳ هزار میلیارد ریال قرارداد شد، گفت: این ضمانت‌ها برای شرکت در مناقصه و حسن انجام کار صادر شده‌اند.

وی تصریح کرد: در سال ۹۴ بیش از ۹۸۰ میلیارد ریال و در سال ۹۵ بیش از ۶۶۸ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌ها پرداخت شد و مجموع تسهیلات پرداختی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ بیشتر از فعالیت صندوق در ۲۰ سال گذشته است.

وحدت گفت: میزان معوقات صندوق چیزی حدود ۵ درصد است که این مقدار ۳ برابر کمتر از معوقات دستگاه‌های بانکی است. در دو سال گذشته؛ نزدیک به ۳۰۰ طرح حمایت جدی شد و در طول سال‌های فعالیت‌های صندوق بیش از ۱۲۰۰ طرح حمایت و به نتیجه رسیده است.

به گفته وحدت، برای رشد شرکت‌های کوچک نباید تنها به تأمین مالی با روش تسهیلات اکتفا کرد چراکه در دنیا روش‌های دیگری برای رشد این شرکت‌ها در نظر گرفته‌شده و در این راستا، سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر مدنظر صندوق صحا قرار گرفته است.

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک در پاسخ به این پرسش که میزان تسهیلات پرداختی صندوق تاکنون چه میزان بوده است، تصریح کرد: در سال‌های ۹۴ و ۹۵ بیش از ۲۷۰ طرح با سرمایه ۱۷۰۰ میلیارد ریال موردحمایت قرارگرفته است و بازده سود تسهیلات بین ۵ تا ۱۰ درصد و بازپرداخت این تسهیلات ۳ ساله خواهد بود.هدف از پرداخت تسهیلات تولید محصولات صنعتی است.

به گفته وحدت، صندوق صحا از شرکت های فناور مستقر در پارک های علم و فناوری نزدیک به ۲۲۱ میلیارد ریال حمایت کرده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری گسترش مبنی بر اینکه پیش‌بینی شما از افزایش سرمایه صندوق چه میزان است و تاکنون چه فعالیت‌هایی برای عملیاتی کردن این برنامه انجام‌شده است، گفت: برای اینکه میزان سرمایه موردنیاز را مشخص کنیم مطالعاتی ازجمله حجم تولیدات صنعتی کشور و تولیدات صنایع الکترونیک انجام داده ایم و استدلال‌هایی برای افزایش سرمایه مدنظر قرار داده‌ایم. امید می‌رود، این پیشنهاد توسط دولت پذیرفته شود و برای مدت ۴ سال سرمایه صندوق را تأمین کنیم.

کدخبر: 9988

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین