|

چرا قیمت برنج در بازار افزایش پیدا کرده است؟

به گفته بازاریان با توجه به افزایش قیمت ارز در بازار، قیمت برنج نیز متعاقب با آن افزایش پیدا می‌کند.

اصناف چرا قیمت برنج در بازار افزایش پیدا کرده است؟

عرضه برنج در بازار به صورت سلیقه‌ای و اختیاری در حال انجام است و به طوری که عرضه‌کنندگان این محصول آن طور که دلشان می‌خواهد و به صلاحشان است اقدام به قیمت‌گذاری بر روی محصولات خود کرده و اقدام به فروش آن می‌کنند.

از طرفی از آنجایی که برنج قوت قالب بیشتر خانواده‌های ایرانی بوده و تهیه آن برای خانوار‌ها ضروری است، آنها مجبور به خرید این محصول و تامین نیاز‌های خود هستند و با وجود گرانی آن تن به خواسته‌های عرضه‌کنندگان و قیمت‌های واهی که این افراد بر روی این محصول گذاشتند، می‌دهند.

با برسی‌هایی که انجام دادیم مشخص شد که امروزه برنج درجه یک ایرانی در بازار تهران کمتر از ۲۰ هزار تومان عرضه نمی‌شود و اگر هم این محصول با قیمت پایین تری به فروش برسد یا برنج مخلوط است یعنی اینکه با برنج‌های کم‌کیفیت مخلوط شده و به فروش می‌رسد؛ و یا اینکه از نوع درجه ۲ و ۳ است که توسط فروشندگان برنج عرضه می‌شود.

در همین رابطه به سراغ چند نفر از عرضه‌کنندگان برنج در بازار رفته و از آنها علت افزایش قیمت این محصول را جویا شدیم.

یکی از برنج داران بازار در پاسخ به اینکه چرا قیمت برنج طی ماه‌های گذشته افزایش پیدا کرده است، گفت: 《آقا دلال‌ها با دلار کار میکنن و وقتی که قیمت دلار بالا پایین میره قیمت برنج رو هم بالا پایین میکنن و ما هم این وسط ضرر می‌کنیم و کسی هم نیست صدامونو بشنوه》

عرضه‌کننده دیگری در بازار برنج در پاسخ به سوال ما گفت: 《وقتی دلال برنج هاشمی رو سر شالیزار میخره ۸ تومن و میاد اینجا کیلویی ۲۳ تومن میفروشه و سودش میره تو جیب خودش، نتیجش میشه این وضع بازار》

عرضه‌کننده دیگری جواب داد: 《برنج رو خود کشاورز باید مستقیم به فروشنده بازار بفروشه وقتی محصول دست به‌دست میشه، خودکار قیمتا سر به فلک کشیده میشن》

سوال اساسی این است که چرا محصولی تولید داخل کشور است و برای آن مبالغی مانند پول ترخیص از گمرک و... پرداخت نشده است تا این حد گران است؟

از طرفی موضوع برنج‌های خارجی و وارداتی نیز به همین منوال است و قیمت این نوع از محصول نیز افزایش داشته و نسبت به ماه‌های گذشته برنج خارجی نیز با قیمت بالایی در حال عرضه در بازار است.

محمد علی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران گفت: بحث عرضه اقلام در بازار بایستی توسط نهاد‌های قیمت‌گذار بررسی شود که چه نرخی را برای فروش محصولات در بازار تعیین کردند.

وی افزود: در بحث گران فروشی برنج‌های وارداتی پرونده‌هایی تشکیل شده و به دنبال این هستیم تا مشخص شود که این محصولات آیا با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد بازار شده یا خیر.

به گفته اسفنانی شهروندان بایستی مراتب گرانفروشی را به تعزیرات حکومتی اعلام کنند تا از وقوع این گونه جرائم در بازار جلوگیری شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 100760
  • علی اصغر قاسم پور ارسالی در

    برای این که نظارت و برنامه ریزی درست و م نطقی نیست و یک بدعتهایی به وجود آمد که ب یشتر ترفندهایی هست برای کلاه گذاشتن سر م ردم. مثلا" برای گران کردن یک کالا ه م قیمت را بالا می برند و هم وزن را کم می کنند! مثلا" کیلو در اینجا معنی واق عی خودش را از دست می دهد و می شود ۹۰۰ گر م یا ۷۰۰ گرم! نیم کیلو می شود ۴۰۰ گرم یا ۳۵۰ گرم و هم قیمت جنس را هم با اندک فرص ت و موقعیتی با سوءاستفاده که پیدا کنند ب الا می برند. یا دو نرخی را یک رسم می کنن د! مثلا" اول بازار قیمت یک کالایی ر ا بالا می برد و بعد همان کالا در میادین میوه و تره بار با قیمت مصوب عرضه می شود که البته این گام اول و مقدمه برای گرانی بعدی است و در قدم دوم قیمت مصوب هم به قی میت گرانی بازار نزدیک می شود و باز بزار با سوءاستفاده از فرصت جدید هماهنگ قیمت ر ا بالا می برد. شما ببینید این بدعتها چه معنی دارد؟! در کجای دنیا چنین رسمی است؟ چرا صادقانه قیمت مصوب و مورد قبول اعمال نشود. چرا همین امسال به عنوان مثال یه کا لای وارداتی مثلا" برنج باسمتی پاکست انی در میادین میوه و تره با ٨۹۰۰ تومان ع رضه شود در مغازه ای ۱۷۵۰۰ تومان؟ چرا برن امه ریزی و نظارت درستی نیست؟

  • ناشناس ارسالی در

    اونای پول دار هستن براشون مهم نیست قیمت برنج ما های که نداریم چکار کنیم تو خدا یه فکری به حال مردم کنید

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین