برای برپایی سفره افطار چقدر هزینه کنیم؟ + جزییات قیمتی
این روزها که هزینههای زندگی بالاست، برپایی سفرههای افطار هم برای روزهدارن کم هزینه نیست. روزه داران بعد از ساعتهای متمادی روزه داری دلخوش سفره افطار هستند اما این روزها با اوضاع سخت اقتصادی کشور و با وجود کرونا که به کسب و کارها زیان فراوانی وارد کرده است، یک افطار ساده نیز هزینه زیادی دارد.
این روزها هزینههای یک سفره ساده نیز گران است. تورم قیمت همه کالاها را تحت تاثیر قرار داده است و مرم نیز با آن دست به گریبانند. در مورد اقلام مصرفی بازار رمضان نیز اوضاع به همین منوال است و سفرههای سحر و افطار را تحت تاثیر خود قرار داده است.
بر ا اساس مشاهدات میدانی خود از قیمت اقلام موجود در سطح شهر تنها قیمت برپایی سفره افطار برای یک خانوار ۴ نفره را بررسی کردهایم. در این میان تنها متداولترین اقلام مورد استفاده در یک سفره افطار را مدنظر قرار دادیم.
پیش از همه به سراغ نان رفتیم؛ عضو ثابت تمام سفرههای افطار. نان سنگک که متداول ترین نان در سفره افطار هر ایرانی می باشد با نرخ دولتی یک هزار و ۲۰۰ تومان عرضه میشود. ۲ عدد نان سنگگ برای این خانوار چهارنفره کنار گذاشتهایم که روی هم قیمت آن ۲ هزار و ۴۰۰ تومان میشود.
میزان پنیر مورد نیاز برای این خانوار را ۴۰۰ گرم پنیر با کمترین قیمت در بازار برای یک بسته ۴۰۰ گرمی از پنیر یعنی ۱۴۵۰۰ تومان را محاسبه کردهایم.
هر کیلو سبزی خوردن به مبلغ ۸ هزار تومان به فروش می رسد که اگر مصرف یک وعده خانواده را ۴۰۰ گرم در نظر بگیریم حدود سه هزار و ۲۰۰ تومان قیمت سبزی خوردن برای این خانواده خواهد شد.
بسته ۵۰۰ گرمی چای خارجی که میتواند تکافوی مصرف یک ماه خانوار روزه دار ایرانی را بدهد در حدود ۹۰ تا ۱۲۵ هزار تومان فروخته میشود. اگر در نظر بگیریم مصرف یک وعده چای ۵۰ گرم باشد و کمترین قیمت را برای خرید چای یعنی ۹۰ هزار تومان را در نظر بگیریم چیزی حدود ۹ هزار تومان مصرف روزانه چای یک خانواده ۴ نفره خواهد بود.
هزینه یک بسته قند ۴۵۰ گرمی نیز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که هزینه ۵۰ گرم آن برای استفاده یک وعده ۱۲۰۰ تومان خواهد بود.
این سادهترین سفره افطار است که هزینه آن برای یک خانوار ۴ نفره ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان است. بدون هیچ غذایی و با نان و پنیر. اگر این سفره افطار را برای ۳۰ روز ثابت در نظر بگیریم هزینه یک ماه آن برای خانوار حدود ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود.
سفره رنگینتر
اما اگر بخواهیم چند قلم از کالاهای مخصوص افطار را نیز به این سفره اضافه کنیم هزینهها متفاوت است.
کمترین قیمت اعلامی از سوی اتحادیه حلیم و آش برای هر کیلوگرم آش یا حلیم بدون مخلفات با پخت استاندار، به ترتیب ۴۰ و ۴۱ هزار تومان است. البته در نقاط مختلف شهر تهران، میتوان با قیمتهای پایین تر نیز آش و حلیم را خرید اما ما هزینه پخت استاندار و با مواد اولیه قابل قبول را محاسبه میکنیم و اینکه اگر همین غذا در خانه تهیه شوند نیز هزینه کمتری نخواهند داشت.
آش را محاسبه میکنیم که حداقل یک کیلوگرم آن برای سفره یک خانوار ۴ نفره لازم است.
یک بسته خرمای مضافتی ۷۰۰ گرمی نیز ۲۵ هزار تومان به فروش میرسد اگر مصرف یک وعده افطار برای یک خانوار چهار نفره ۲۵۰ گرم در نظر گرفته شود، بهای آن برای مصرف یک وعده خانواده چهار نفره حدود هشت هزار و ۹۰۰ تومان خواهد بود.
این نسبت در خصوص زولبیا و بامیه نیز برقرار است. قیمت هر کیلو زولبیا و بامیه درجه یک از سوی اتحادیه قنادان۴۸ هزار تومان اعلام شده است. به این ترتیب هر ۳۰۰ گرم زولبیا و بامیه برای یک خانوار چهار نفره ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان در نظر گرفته میشود.
با اضافه کردن این اقلام قیمت این سفره افطار۹۳ هزار و ۶۰۰ تومان خواهد بود. به این ترتیب هزینه سفره افطاری با کمترین تنوع یا با افزودن برخی غذاها و نوشیدنیهای متداول برای ماه رمضان از جمله شربت خاکشیر به آن ماهیانه حدود ۹۰۰ تا ۳ میلیون تومان برای یک خانوار چهار نفره هزینه خواهد داشت. آن هم برای خانوادههایی که سفره شام و افطارشان را با هم یکی میکنند.
ارسال نظر