|

موبایل ارزان شد/ قیمت گوشی‌های پرطرفدار در بازار

بازار موبایل این روزها روالی برخلاف پیش‌بینی‌های ماه‌های گذشته فعالان بازار را در پیش گرفته است. درحالی‌که پیش‌بینی می‌شد نیمه دوم سال تقاضا و قیمت در بازار هر دو افزایشی باشد، این روزها فروشنده‌ها از رکود شدید در بازار و کاهش قیمت به‌دنبال افت تقاضا، می‌گویند؛ رکودی که خلاف روال سال‌های اخیر به کاهش قیمت در بازار منجر شده است.

اصناف

یکی از فروشندگان موبایل در این زمینه گفت: طی ۲ماه گذشته کاهش شدید تقاضا، فروشندگان را وادار کرده برای حفظ بازار قیمت‌ها را کاهش دهند. میثم غنی‌زاده، با اشاره به افزایش شدید قیمت موبایل در یک‌ سال اخیر افزود: قیمت سرسام‌آور موبایل و کاهش توان اقتصادی مردم قطعا مهم‌ترین دلیل رکود بازار این کالا در ماه‌های گذشته بوده، اما حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها نیز عاملی بود که باعث شد تقاضای افزوده ۲سال کرونا از بازار موبایل حذف شود و تقاضا به‌شدت افت کند. این فعال اقتصادی نقش رخدادها و اغتشاشات اخیر را نیز در وضعیت کنونی بازار همه کالاها ازجمله موبایل بسیار مؤثر دانست و اضافه کرد: ناامنی‌های احتمالی و بروز خسارت به سرمایه‌های کسبه باعث شد ساعت کاری بسیاری از مراکز خرید و در نتیجه فروش کسبه کاهش داشته باشد.

رفتار بازار کالاهای سرمایه‌ای در ایران به‌ویژه در سال‌های اخیر نشان داده، این بازارها به‌شدت به نرخ ارز وابسته‌اند، اما رکود بازار موبایل در ماه‌های اخیر به حدی سنگین بوده که افزایش مقطعی نرخ ارز در هفته‌های اخیر نتوانست قیمت موبایل را مانند گذشته افزایش دهد.

موبایل به‌گونه‌ای عجیب در هفته‌های گذشته مسیرش را از دلار جدا کرد. باوجود اینکه از ابتدای مهر تا امروز نرخ ارز حدود ۱۰ درصد رشد داشته، نه‌تنها رشد قیمتی در بازار دیده نمی‌شود، بلکه قیمت‌ها کاهشی بوده است. به‌گفته فعالان بازار، قیمت موبایل در ۲ماه گذشته دست‌کم ۵تا ۱۰درصد کاهش یافته و این کاهش هم گوشی‌های پرچمدار را شامل شده و هم گوشی‌های معمولی را؛ به‌گونه‌ای که گفته می‌شود گوشی‌های پرچمداری مثل سامسونگ S۲۲Ultra و شیائومی Mi ۱۱ Ultra ۲تا ۳میلیون تومان ارزان شده‌اند.

درباره گوشی‌های آیفون گرچه تداوم ابهام در وضعیت رجیستری آیفون ۱۴باعث شده افت قیمت آیفون ۱۳چندان زیاد نباشد، اما این گوشی پرطرفدار هم از کاهش قیمت بی‌بهره نبوده است. یکی از فروشندگان موبایل در این زمینه به همشهری گفت: بحث رجیستری آیفون ۱۴، هم بر قیمت دیگر مدل‌های آیفون تأثیر داشته و هم بر رکود بازار افزوده است؛ چراکه برخی از افرادی که آیفون ۱۴خریداری کرده‌اند منتظرند مجوز رجیستری صادر شود تا بتوانند در بازار بفروشند و خیلی‌ها هم تمایلی به خرید مدل‌های دیگر ندارند و منتظرند تا آیفون ۱۴بخرند.

سامان هدایتی، درباره میزان افت قیمت انواع گوشی‌ در بازار افزود: درصدی از کاهش قیمت را در همه مدل‌های گوشی شاهد هستیم؛ به‌طوری‌که اگر در گوشی‌های ۴میلیونی ۱۰۰تا ۲۰۰هزار تومان ریزش داشته باشیم در گوشی‌های پرچمدار ۴۰تا ۵۰میلیونی حداقل یک تا ۱.۵میلیون کاهش قیمت داریم. این فعال بازار موبایل به کاهش قیمت برند آیفون اشاره کرد و گفت: گوشی آیفون ۱۳پرومکس ۲۵۶، تحت‌تأثیر رکود بازار از ۵۸میلیون تومان به ۵۶میلیون و ۴۰۰هزار تومان رسیده است.

پیش‌بینی‌هایی که اشتباه از آب درآمد

کاهش محسوس قیمت در بازار موبایل در ماه‌های اخیر در شرایطی است که فعالان بازار تا ۲ماه پیش با توجه به مشکلات تامین ارز واردات گوشی‌های تلفن همراه درباره تامین بازار ابراز نگرانی می‌کردند و معتقد بودند روند کند تامین ارز گوشی‌های رده پایین و محدود شدن ارز واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰دلار به ارز حاصل از صادرات خود، می‌تواند افت شدید واردات و ایجاد بحران در بازار این کالا را به‌دنبال داشته باشد.

مردادماه امسال درحالی‌که توقف تخصیص ارز به واردات گوشی وارد سومین ماه خود شده بود، امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه به همشهری گفت: تا پایان مرداد ذخیره موبایل برای تنظیم بازار کافی است، اما با توجه به اینکه از خردادماه هیچ‌گونه ارزی برای واردات تخصیص نیافته، تنظیم و تأمین بازار از شهریور به بعد در هاله‌ای از ابهام است.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و گوشی تلفن همراه نیز در آن زمان در گفت‌وگو با همشهری، موجودی بازار موبایل را با توجه به حجم تقاضا در تابستان کافی دانست، اما درباره تامین بازار در نیمه دوم سال هشدار داد.

ابراهیم درستی، گفت: فعلا کالا در بازار به‌وفور وجود دارد و با توجه به قیمت‌های بالا تقاضا چندان بالا نیست، اما بازار موبایل در ایامی از سال مثل عید یا تابستان به‌طور معمول شاهد افزایش تقاضاست و اگر واردات به روال عادی انجام نشود، قطعا مشکلاتی را در ماه‌های آینده شاهد خواهیم بود؛ پیش‌بینی‌هایی که تحت‌تأثیر شرایط پیش‌بینی نشده اقتصادی و غیراقتصادی درست از آب درنیامد. نکته دیگری که شرایط این روزهای بازار موبایل را متفاوت کرده این است که قیمت گوشی در بسیاری از مقاطع با وجود رکود در بازار نیز افزایشی بود.

تابستان امسال درحالی‌که خرید و فروش در بازار موبایل به حداقل میزان خود رسیده بود، روند رشد قیمت همچنان ادامه داشت. به‌گفته فعالان بازار، قیمت انواع گوشی فقط در بازه زمانی تیر تا مرداد بین ۳تا ۶درصد افزایش یافت؛ افزایشی که ناشی از بار روانی عدم‌تخصیص ارز به واردات بود.

قیمت‌ گوشی‌های پرفروش

کارشناسان بازار معتقدند این روزها با توجه به افت قیمت موبایل، قدرت چانه‌زنی خریداران بالا رفته و بهترین زمان برای خرید گوشی است، اما قیمت‌ گوشی‌های پرفروش و مشتری‌پسند چقدر است؟ سامسونگ A۱۳ و A۲۳ از گوشی‌های با قیمت مناسب و تقاضای بالا در بازار هستند. قیمت این گوشی‌ها هم‌اکنون بسته به رم و حافظه داخلی برای A۱۳ از ۴.۵۰۰تا ۵.۵۰۰میلیون تومان و برای A۲۳ از ۵.۵۰۰تا ۶.۵۰۰میلیون تومان است.

سامسونگ A۳۳ از ۸.۳۰۰تا ۹.۴۰۰میلیون تومان قیمت دارد و سامسونگ A۵۳ نیز از ۱۱.۲۰۰میلیون تومان به بالاست. از برند شیائومی نیز نوت ۱۱پرو پرفروش‌ترین است که ۷.۲۰۰تا ۷.۷۰۰میلیون تومان قیمت دارد و قیمت نوت ۱۱معمولی هم ۵میلیون تومان است. آیفون ۱۳، ۱۲۸نات‌اکتیو با رنگ آبی ۳۸میلیون و رنگ سفید ۳۹میلیون قیمت دارند. اکتیو همین گوشی هم ۳۷.۵۰۰میلیون تومان به فروش می‌رسد. آیفون ۱۳پرو هم از ۵۴.۵۰۰تا ۵۵میلیون تومان قیمت دارد.

 

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 279708

ارسال نظر