|

بورس تا کانال دو میلیون واحد خواهد رفت؟

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه روند بازار در وضعیت کنونی نیم‌نگاهی را به نرخ دلار نیمایی دارد، گفت: انتظار بازار این است که قیمت دلار نیمایی به صورت آهسته و پیوسته افزایش یابد که این موضوع بر سودآوری شرکت‌ها بسیار موثر خواهد بود.

اقتصاد بورس تا کانال دو میلیون واحد خواهد رفت؟

احمد اشتیاقی به ایجاد تعادل در روند معاملات بورس اشاره کرد و اظهارکرد: اکنون بازار به تعادل رسیده و روال چند وقت اخیر که سهامداران باید در صف خرید یا فروش به طور مداوم معامله می‌کردند به پایان رسیده است.

وی به وجود تعادل در معاملات عمده سهم‌ها در بازار اشاره کرد و گفت: قیمت‌های کنونی مورد معامله طرفین خریدار و فروشنده نشان می‌دهد که بازار تا یک ماه آینده در بین اعداد ٩٥٠ هزار تا یک میلیون و ٥٠ هزار واحد در نوسان باشد، اکنون هیجان خرید و فروش در بیشتر سهم‌ها فروکش کرده و در حال از بین رفتن است.

اشتیاقی با تاکید بر اینکه منطق بازار بورس ماندگاری شاخص کل در این محدوده‌ها برای مدت یک ماه است، گفت: در صورتی که انتشار گزارش سه ماهه و به خصوص گزارش تولید و فروش خرداد ماه شرکت‌ها بتواند برآورد خوبی از EPS (میزان سودی که به ازای هر یک عدد سهم شرکت به‌دست می‌آید) سال ٩٩ داشته باشد بازار رشد دوباره‌ای را به صورت تدریجی در پیش خواهد گرفت.

بار روانی آزادسازی سهام عدالت بر معاملات بورس

وی به آزادسازی سهام عدالت و تاثیر آن بر روند معاملات بورس اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه بار روانی آزادسازی سهام عدالت بیشتر از بار واقعی آن خواهد بود بنابراین به نظر می‌رسد این موضوع تا یک ماه آینده در بازار به سرانجام برسد و شاهد برطرف شدن تاثیر منفی آن در بازار و ادامه رشد شاخص بورس خواهیم بود.

اشتیاقی گفت: عادت هیجان خرید و فروش در بازار در حال برطرف شدن است و سهامداران به صورت تعادلی در حال برآورد سهم‌های خوب در بازار هستند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به محدود بودن اصلاح شاخص بورس در بازار، گفت: شاخص بورس ممکن است تا یک ماه آینده از عدد کنونی ٩۹۶ هزار واحد تا منفی یا مثبت هفت درصد در نوسان باشد و به حرکت خود ادامه دهد.

وی معتقد است، با حرکت شاخص بورس در بین این دو عدد نمی‌توان گفت بازار به کمتر از ارزش ذاتی خود رسیده یا باعث ایجاد حباب شده است بلکه شاهد ایجاد نوعی تعادل در بازار خواهیم بود.

اشتیاقی با بیان اینکه دیگر نمی‌توان از بازار انتظار رشد چند وقت اخیر را داشت، گفت: با توجه به اینکه بورس عقب‌ماندگی خود نسبت به سایر بازارها را جبران کرده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد بازدهی بازار تا پایان سال نهایتا دو برابر سایر بازارها باشد بدین معنا که اگر بازدهی بازار مسکن، طلا و سکه ٢٠ درصد باشد بازار سرمایه ٤٠ درصد خواهد بود.

نرخ دلار نیمایی، عامل اصلی تحرک بازار

این کارشناس بازار سرمایه عامل اصلی تحرک بازار را نرخ دلار نیمایی اعلام کرد و گفت: اگر نرخ دلار نیمایی که اکنون ١٥ هزار و ٧٠٠ تومان است به قیمت ١٨ هزار تومان برسد بازار تا پایان سال بیش از ٣٢ درصد رشد می‌کند و شاخص بورس تا کانال یک میلیون و ٤٠٠ هزار واحد رشد خواهد کرد.

وی گفت: اگر دلار نیمایی بر روی عدد ١٥ هزار تومان بماند شاخص بورس در کانال یک میلیون واحد در نوسان است اما اگر افزایش یابد بازار تا دو برابر آن رشد خواهد کرد.

 تجدید ارزیابی بر دارایی‌ سهام شاخص‌ساز

این کارشناس بازار سرمایه، اظهارکرد: اگر صنایع بزرگ بازار مانند فولاد و فملی که سودآور هستند اقدام به تجدید ارزیابی بر دارایی کنند در کنار افزایش قیمت دلار نیمایی و تاثیر آن بر شاخص بورس، بازار رشدی را تجربه می‌کند و تا حدود کانال دو میلیون واحد خواهد رفت در غیراینصورت شاخص بورس تا پایان سال در کانال یک میلیون و ٣٠٠ هزار واحد در نوسان خواهد بود.

تعادل در معاملات امروز بورس

وی اظهارکرد: معاملات بازار امروز مانند دیروز متعادل خواهد بود، اتفاق خاصی که بتواند منجر به شکل گیری صف‌های فروش طولانی شود رخ نخواهد داد و اکثریت سهام به صورت متعادل در حال معامله خواهند بود.

اشتیاقی با بیان اینکه قیمت‌ها برای فروش در بازار چندان بالا نیستند که سهامداران بخواهند به منظور شناسایی سود اقدام به فروش سهام کنند، گفت: با توجه به وجود تعادل در بازار ریسک فروش در وضعیت کنونی افزایش می‌یابد زیرا ممکن است سهامداران روز بازار شنبه به دلیل افزایش تقاضا قادر به خرید در بازار نباشند.

این کارشناس بازار سرمایه، گفت: اقبال بازار با توجه به شرایطی که اکنون مشهود است بیشتر به سمت صنایع پالایشگاهی، فلزی، بانکی و معدنی خواهد رفت.

منبع: ایرنا
کدخبر: 102216

ارسال نظر