بازنشستگان خواستار افزایش سهام از شستا
فعال صنفی مستقل بازنشستگان ضمن تاکید بر لزوم مطالبهگری صحیح بازنشستگان به جمعبندی تلاشها و رایزنیها رد روز تامین اجتماعی پرداخت.
حسین غلامی که در ۲۵ تیرماه در تهران به همراه سایر بازنشستگان به تامین اجتماعی مراجعه کرده است، در ارتباط با حقطلبی کارگران بازنشسته میگوید: مقامات دولتی خود جزو بازنشستگان کشوری و لشکری بوده و بازنشستگان تأمین اجتماعی لابی و حامی قدرتمندی ندارند. ما بازنشستگان کارگری علیرغم اینکه بالاترین حق بیمه یعنی ۳۰ درصد پرداختهایم، جزو فراموششدگانیم. البته بازنشستگان کشوری و لشکری به جز سطوح بالا نیز از دریافت مستمری در خط رفاه، محروم و مستمریشان زیر خط فقر حداقلی است.
به گفته وی، فشار بازنشستگان و کنشگریهای آنها در سطوح مختلف دولت را وادار کرد ۳۲ هزار میلیارد تومان از بدهی سازمان تامین اجتماعی را بپردازد.
غلامی در ارتباط با خواستههایی که در تجمع ۲۵ تیر خطاب به مقامات سازمان تامین اجتماعی مطرح شد، میگوید: در آن روز بازنشستگان، با حضور در محوطه وزارت کار و تامین اجتماعی، مطالبات خود را به گوش مقامات و مسئولان رساندند. ازجمله: قدرت خرید ۳ هزار تومان در سال ۱۳۵۸ هم اکنون برابر میلیون ۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان است. توضیح دهید اموال کارگران کجا رفته و چرا حقوقها در حد یکسوم خط فقر است.
در جهان بطور متوسط ۱۸ درصد هزینههای درمان به عهده بیمار است. در ایران با بیمه تکمیلی که شما تحمیل کردید ۷۰ درصد هزینههای درمان به عهده بیمار است. چرا درمان کارآمد و رایگان برقرار نمیشود؟
برخی بازنشستگان فاقد مسکن بوده و اکثریت نیز دارای مسکنهای فرسوده هستند سازمان در این زمینه چه اقدامی میکند؟
مقامات با اعداد و ارقام بازی میکنند. ازجمله ۴۰ درصد تورم که به معنی افزایش ۴۰ درصدی سطح قیمت کالاها و اجناس است. اگر سطح قیمتها در یکسال فرضاً ۱۰۰ باشد و سطح حقوقها هم۱۰۰ باشد، پس حقوقها میبایست ۴۰ درصد افزایش یابند اما وقتی حقوقها ۳۰ درصد قیمتها و در حد یکسوم سطح معیشت است، پس حقوقها باید ۱۲۰ درصد اضافه شود تا افزایش قیمتها جبران شود.
به گفته وی، بازنشستگان همچنین نسبت بهدست بردن دولت در صندوق تأمین اجتماعی و استفاده از منابع آن و عدم پرداخت حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت معترض بودند.
غلامی میافزاید: در بیست و پنجم تیر، یکی از بازنشستگان از اولویت بازنشستگان طبق قوانین موجود در دریافت ۴۰ درصد سهامی که شستا در بورس عرضه میکند، به تفصیل سخن گفت و خواستار این شد که ۴۰ درصد سهام شستا به بازنشستگان داده شود.
او در پایان تاکید میکند: تجربه مطالبهگری بازنشستگان در امسال نشان میدهد که تنها میتوان به بدنهی بازنشستگان متکی بود؛ کانونها و تشکلهای رسمی هم اگر میخواهند در میان بدنه اعتبار داشته باشند باید بیایند سمت بازنشستگان نه اینکه در سمت دولت بایستند و از دولت مدام تشکر کنند!
ارسال نظر