|

برنامه تحقق جهش تولید منتشر شد

در گزارشی که از سوی معاونت امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه شده، برنامه‌های تحقق جهش تولید این وزارتخانه در سال ۹۹ با طرح تشکیل «ستاد مرکزی جهش تولید » تشریح شده است.

اقتصاد برنامه تحقق جهش تولید منتشر شد

معاونت امور اقتصادی با همکاری مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری با انتشار « برنامه تحقق جهش تولید در سال ۱۳۹۹ » برنامه حوزه‌های کارکردی، مداخله، ساختار پیگیری و پایش برنامه جهش تولید را تشریح و مورد بررسی قرار داده است.

بر اساس این گزارش، جهش تولید در سطح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اعتبار تعدد و تنوع وظایف و مسئولیت‌های حاکمیتی، سیاست‌گذاری و راهبری صندوق‌های بازنشستگی در سطوح مختلف و با کارکردهای متنوع می‌تواند به تحقق هدف جهش تولید کمک کند.

طبق بررسی‌های انجام شده، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه نقش و کارکرد مهم سیاستگذاری و بهبود محیط عمومی کسب‌و‌کار، سیاست‌گذاری رفاه و تأمین خدمات اجتماعی، راهبری بنگاه‌های اقتصادی وابسته به صندوقهای بازنشستگی در نظام اقتصادی و اجتماعی کشور را برعهده دارد که برای هر کدام از این کارکردها مسیر تأثیرگذاری و معاونت‌های ستادی، سازمان‌ها، صندوق‌ها و شرکت‌ها تعریف و وظایف به تفکیک عنوان شده است.

در بخشی از این گزارش راهبری بنگاه‌های اقتصادی وابسته به صندوق‌های بازنشستگی تشریح شده و این سطح دربرگیرنده هلدینگ‌ها و بنگاه‌های اقتصادی وابسته به سازمان تأمین اجتماعی، صندوق‌های بازنشستگی و بانک رفاه کارگران است.

بخشی از برنامه جهش تولید معطوف به اتمام و بهره‌برداری سریع از ۴۲ پروژه‌ سرمایه‌گذاری در حال اجرا توسط بنگاه‌های اقتصادی وابسته به صندوق‌ها و بانک‌ها است که نوسازی پتروشیمی آبادان، احداث پتروشیمی مسجد سلیمان، طرح تولید ABS-RUBBER، احداث آزادراه کنارگذر شرق سپاهان، نیروگاه گرمسار، کارخانه گندلهسازی سه چاهون، پروژه فرا ساحل (موج شکن‌ها و اسکله، آنامیس، لوله‌های شناور، نیروگاه خورشیدی اردکان، از مهم‌ترین آنها است و تعداد و حجم کل سرمایهگذاری پروژه‌های در حال اجرا در پیوست این گزارش هم ارائه شده است.

توسعه شفافیت و بهبود حاکمیت شرکتی که شامل صندوق‌های بازنشستگی، هلدینگ‌ها و بنگاه‌های وابسته به آنها در بخش دیگری از این برنامه مطرح شده که شفافیت و کاهش فساد، کاهش تصدی‌گری و خروج از بنگاه‌داری، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بازار سرمایه و افزایش کارایی و بهره‌وری با ورود به بازار بورس مهم‌ترین نتایج برنامه‌های این حوزه است.

 بر اساس تحلیلهای این گزارش، استقرار سامانه‌های شفافیت در هلدینگ‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، میتواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش فساد و افزایش بهره‌وری و تولید بنگاه‌ها داشته باشد.

تشکیل «ستاد جهش تولید» از دیگر مواردی است که در این گزارش پیشبینی شده و این ساختار شامل یک ستاد مرکزی، دبیرخانه و چهار کمیته تخصصی است که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رئیس این ستاد، معاون امور اقتصادی دبیر آن و دیگر معاونان و روسای مراکز این وزارتخانه اعضای آن هستند.

 تصویب و اصلاح برنامه، نظارت عالی و بررسی گزارش‌های عملکرد و تصمیمگیری برای رفع موانع و مشکلات تحقق برنامه از اهداف تشکیل این ستاد است.

دبیرخانه ستاد جهش تولید در معاونت امور اقتصادی و برنامه‌ریزی مستقر می‎شود که در سه زمینه اصلی پایش برنامه و مدیریت پروژه ها و بررسی‎های اقتصادی و مدیریتی، آمار و فناوری اطلاعات، رسانه و اطلاع‌رسانی فعالیت دارد.

این ستاد همچنین در چهار کمیته‌ تخصصی فعالیت خواهد کرد که شامل کمیته واگذاری و مولدسازی دارائی بنگاه‌ها، کمیته مدیریت پروژه‌های سرمایه‌گذاری، کمیته شفافیت و حکمرانی و بهبود محیط کسب و کار، کمیته توسعه اشتغال و کارآفرینی و تعاون می‌شود.

منبع: ایلنا
کدخبر: 114038

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین