بورس بهترین فرصت برای پیشرفت تولید است
حجتالاسلام و المسلمین سید صادق طباطبایی نژاد با اشاره به جان باختن ۱۸ هزار نفر در اثر بیماری کرونا، گفت: امسال حج برگزار نشد و زیارتها تعطیل شد به زودی عزاداری امام حسین (ع) را در پیش داریم؛ تدابیر دقیق و دستورالعملهای بهداشتی میتوانند این فریضه دینی را کم رنگ نکنند.
سید صادق طباطبایی نژاد در نطق میان دستور جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک عید سعید غدیر، اظهارکرد: مردم ایران این روزها در شرایط ویژهای به سر میبرند از طرفی بیماری منحوس کرونا بسیاری از معادلات را تغییر داده و چه بسیار عزیزانی که تاکنون از دست رفتهاند. در ایران تا الان ۱۸ هزار نفر جان باختند. حج برگزار نشد و زیارتها تعطیل شده است.
نماینده مردم اردستان در مجلس با اشاره به نزدیکی ماه محرم گفت: امید داریم که تدابیر دقیق و صحیحی انجام شود تا با دستورالعملهای بهداشتی این فریضه دینی کم رنگ نشود.
طباطبایی نژاد ادامه داد: از طرفی دیگر شرایط سخت اقتصادی وجود دارد که سفرههای مردم را کوچک کرده است. در بازار مسکن جهش شدید قیمت و افزایش اجاره بها مشکلات زیادی ایجاد کرده است. بازار خودرو، ارز، سکه و دیگر اجناس آزار دهنده است. آنچه آزار دهنده است بعضی گزارش هاست که مثلا برخی کالاهای اساسی که ارز دولتی دریافت میکنند تورم بیشتری از دیگر کالاها دارند.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با استناد به سخنان رئیس اسبق دیوان محاسبات گفت: به گفته ایشان بودجه ۹۷ و ۹۸ نزدیک به ۶۰ درصد انحراف از خود بودجه و ۹۰ درصد انحراف از برنامه ششم توسعه داشته است. این به این معنا است که نظارت و اجرا دچار نقص است. شرایط بودجه کشور هم بسیار ویژه است. درآمد نفتی در حد صفراست و مالیات هم با توجه به شرایط اقتصادی متاثر از رکود و تحریم شرایط را حادتر کرده است.
وی در خصوص بازار بورس گفت: بورس هم فرصت است هم تهدید. این روزها بسیاری از مردم اموال خود را از بانک خارج میکنند و در بازار بورس سرمایهگذاری میکنند اگر این سرمایهگذاری بدل به تولید و ارزش افزوده شود بهترین فرصت برای پیشرفت است. اما اگر خدای ناکرده به صورت کاذب رشد کند تهدیدی برای اقتصاد و امنیت کشور است.
نماینده مردم اردستان در مجلس با استناد به دیدار نمایندگان با مقام معظم رهبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار میشد اظهارکرد: پرهیز از احساسات و توجه به حساسیت شرایط دولت و کشور از نکاتی بود که مقام معظم رهبری عنوان کردند. در این روزها که دولت سال آخر خود را سپری میکند و کرونا وتحریم وضعیت ویژهای ایجاد کرده است، هر گونه سوال و استیضاح یا تذکر باید به نفع مردم تمام شود. با توجه به تجربه نمایندگی ام در دوره قبل گمان میکنم که بعضی از تغییرها و اصلاحات باید از مجلس شروع شود.
وی از تغییر ساعات مجلس و کم شدن ساعات صحن و افزایش ساعات کمیسیونهای تخصصی تشکر کرد و گفت: باید اعتراف کنم که ساختار تحقیق و تفحص نیز باید تغییر کند. در مجلس دهم از بین ۲۷۰ تحقیق و تفحص شاید ۱۰ عدد در صحن قرائت شد و این نشان دهنده ضعف این ابزارها است.
وی افزود: سوالها این روزها توان تغییر ندارند. شاید قویترین ابزار نظارتی مجلس حکم قضایی دادستان دیوان محاسبات باشد که تغییر را ایجاب میکند که به آن توجه کافی نداریم. در این روزهای اول مجلس یازدهم و آخر دولت دوازدهم بسیار ساختار درونی مجلس برای تقویت هر چه بیشتر جایگاه مجلس لازم است.
ارسال نظر