|

احیای ۸۰۵۳ شغل در شهرک‌های صنعتی کشور

معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از احیا ۴۶۸ واحد راکد و ۸۰۵۳ اشتغال در شهرک‌های صنعتی در امسال خبر داد و گفت که پس از اجرا و پیاده‌سازی پروژه توسعه خوشه‌های کسب و کار اشتغال ذینفعان خوشه ۱۸ درصد نسبت به قبل از شروع رشد داشته است.

اقتصاد

از سال ۱۳۹۳ به مناسبت پنجاهمین سالروز تأسیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و بنا به تصویب شورای فرهنگ عمومی کشور، ۲۱ مرداد در تقویم رسمی کشور به‌عنوان "روز حمایت از صنایع کوچک" نامگذاری شده است. سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۰ شهرک و ۳۲۲ ناحیه صنعتی و ۳ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۶۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فنآوری، ۳۷ مرکز خدمات فنآوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فنآوری اطلاعات و خدمات نرم‌افزاری، ۸۵ هزار و ۸۷۴ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۴۵ هزار و ۹۱۲ واحد صنعتی و ۳ هزار و ۵۸ واحد کارگاهی، موجبات اشتغال مستقیم ۹۳۵ هزار و ۸۶۸ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

به بهانه روز حمایت از صنایع کوچک، اصغر مصاحب معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درباره وضعیت فعلی شهرک‌های صنعتی، اظهار کرد: درحال‌حاضر در شهرک‌های صنعتی کشور از حدود ۴۵ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط مستقر، ۹۵۰۰ واحد تعطیل و راکد است. البته در امسال احیای ۱۵۰۰ واحد صنعتی در سراسر کشور برنامه‌ریزی و در دستور کار قرار گرفته و با بازگشت ۴۶۸ واحد صنعتی به چرخه تولید از ابتدای امسال، ۳۱ درصد از برنامه تدوین شده برای احیای صنایع کوچک و متوسط در سال ۹۹ عملیاتی شده است.

به گفته او همچنین با راه‌اندازی مجدد این واحدها برای ۸۰۵۳ نفر اشتغال ایجاد و یا تثبیت شده است که با توجه به برنامه‌ریزی احیای ۲۷ هزار شغل در واحدهای صنعتی راکد در امسال، آمار تحقق یافته اشتغال در واحدهای احیا شده، ۳۶ درصد از مجموع اشتغال مورد نظر از محل این برنامه است. همچنین بر اساس اعلام سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران استان تهران با ۵۰ واحد، استان قم ۴۶ واحد صنعتی و اصفهان با احیای ۴۱ واحد صنعتی به ترتیب بیشترین تعداد راه‌اندازی مجدد واحدهای صنعتی را از ابتدای امسال به خود اختصاص داده‌اند.

افزایش ۱۸ درصدی اشتغال در خوشه‌های کسب‌ و کار

وی درباره وضعیت خوشه‌های کسب و کار، گفت: کل اشتغال ذینفعان خوشه‌های کسب و کار در حال اجرا و خاتمه یافته در کشور یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۵۴۶ نفر است. البته این تعداد بعد از مداخله و اجرای پروژه توسعه خوشه بوده که در مقایسه با قبل از آن حدود ١٨درصد رشد داشته است. به عبارت دیگر پس از اجرا و پیاده‌سازی پروژه توسعه خوشه‌های کسب و کار اشتغال ذینفعان خوشه ۱۸ درصد نسبت به قبل از شروع رشد داشته است.

همپنین به گفته این مقام مسئول درحال‌حاضر ٤٩٥ خوشه شناسایی شده، ١٠٤ خوشه خاتمه یافته و ٣٧ خوشه در حال اجرا است.

لازم به ذکر است که خوشه کسب و کار به واحدهای کسب و کار متمرکز در یک منطقه جغرافیایی که با همکاری و تکمیل فعالیت‌های یکدیگر، محصولات و یا خدمات مشابه و یا مشترکی را تولید و ارائه کرده و از چالش‌ها و فرصت‌های مشترکی نیز برخوردارند، اطلاق می‌شود. خوشه‌های کسب و کار می‌توانند در هریک از زیربخش‌های تولیدی، صنعتی، خدماتی، کشاورزی، هنری و صنایع دستی فعال باشند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 115524

ارسال نظر