|

۲۰ درصد واحدهای تولیدی کشور راکد هستند

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، از طرح اقدام مشارکتی برای تامین و تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی، خبر داد.

اقتصاد

محسن صالحی نیا در این خصوص، گفت: در امسال با توجه به محدودیت‌های داخلی به ویژه محدودیت در منابع عمرانی، طرحی را به نام اقدام مشارکتی برای تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی تعریف کردیم که در هماهنگی و همکاری با دستگاه‌های اجرایی ذی ربط، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و منابع داخلی خودمان به صورت ترکیبی اجرای طرح‌های مشترک را برای تأمین آب و برق انجام می‌دهیم.

وی گفت: توسعه زیرساخت‌ها را از دوجنبه پیگیری می‌کنیم، در توسعه فیزیکی در نقاط تقاضا محور که صنعتگران مختلف، بنگاه‌های تولیدی و کارآفرینان با دریافت مجوزها از مراجع ذی ربط به ما مراجعه دارند تلاش ما این است که محلی را برای استقرارشان فراهم کنیم.

صالحی نیا ادامه داد: در شرایط فعلی در استان‌های مختلف تقاضای بسیار بالایی برای واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی وجود دارد که سعی کردیم با توسعه فیزیکی مکان‌ها و با رعایت مسائل زیست محیطی و مقررات موجود بتوانیم به توسعه زیرساخت‌ها در ۸۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی اقدام کنیم.

وی با اشاره به اینکه جنبه دیگر تأمین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، راه دسترسی و شبکه فیبر نوری است، گفت: در سال‌های اخیر برای توسعه این زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه آب و برق با هماهنگی و مشارکت استان‌ها توانستیم اقدامات خوبی انجام دهیم.

صالحی نیا افزود: چه توسعه واحدها باشد چه اینکه واحدهای جدید بخواهند در شهرک‌های صنعتی مستقر شوند نیازمند تأمین آب و برق به میزان مکفی هستند از این رو همین امسال در استان تهران برای ۲ شهرک بزرگ و مهم صنعتی، قراردادی را برای تأمین آب از سدهای مربوط بستیم که شامل ایستگاه تصفیه خانه، پمپاژ و همچنین خطوط انتقال است ضمن اینکه در برخی از شهرک‌ها برای تأمین برق قرارداد بستیم.

وی با بیان اینکه از ۷۸ هزار واحد تولیدی دارای پروانه، ۷۵ هزار واحد صنایع کوچک هستند، اضافه کرد: از این ۷۵ هزار واحد صنایع کوچک، حدود ۴۶ هزار واحد در شهرک‌های صنعتی واقع شده است ضمن اینکه ۳۵ هزار طرح صنعتی هم، واحدهای صنعتی و تولیدی هستند که در شهرک‌های صنعتی با تهیه زمین در حال ساخت‌وساز هستند.

صالحی نیا گفت: از ۴۶ هزار واحد صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی حدود ۲۱ درصد یعنی حدود ۹۸۰۰ واحد درحال رکود هستند.

وی افزود: از سال‌های قبل تاکنون بیش از ۸۱۰۰ واحد را از میان واحدهای کوچک و متوسط توانستیم به بهره‌برداری مجدد برسانیم.

احیای واحدهای راکد در دستور کار

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، گفت: برنامه امسال ما این است از ۹۸۰۰ واحد راکد، ۱۵۰۰ واحد را دوباره راه‌اندازی کنیم که تاکنون ۴۶۸ واحد به بهره‌برداری مجدد رسیده است.

صالحی نیا ادامه داد: با مراقبت‌های انجام شده در طی این مدت سعی ما جلوگیری از تعطیلی و توقف فعالیت واحدهای فعال بوده است، اما با این وجود حدود ۱۴۰ واحد در همین مدت از چرخه تولید خارج شدند که برای راه‌اندازی مجدد آنها باید اقدامات لازم را انجام دهیم.

این مقام مسئول گفت: در بسیاری از موارد در شهرک‌های صنعتی، زمین واگذار شده را از آن‌هایی که نتوانستند ساخت‌وساز را تکمیل کنند براساس قرارداد پس می‌گیریم و به سایر صنایع آن هم به صورت مزایده واگذار می‌کنیم، زیرا به هر روش دیگری واگذار کنیم شائبه‌هایی مطرح می‌شود، اما در مزایده صاحبان همان صنعت که می‌توانند براساس قواعد فعالیت داشته باشد شرکت می‌کنند.

رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، افزود: به عنوان مثال شهرکی که رده زیست محیطی آن ۴ است تا صنایع رده ۴ در مزایده واحدهای آن شهرک، شرکت می‌کنند، زیرا صنایع دیگر را نمی‌توانیم آنجا مستقر کنیم.

منبع: مهر
کدخبر: 115796

ارسال نظر