|

سهام عدالت در بازار سیاه چند؟

در کنار دو روش قانونی فروش از طریق کارگزاری‌های بانکی و غیربانکی و طرح کارت اعتباری که هنوز نهایی و اجرایی نشده است، بازار سیاه سهام عدالت نیز وجود دارد.

اقتصاد سهام عدالت در بازار سیاه چند؟

سهامداران سهام عدالت برای فروش و نقد کردن سهام عدالت خود دو روش قانونی پیش‌رو دارند که از دو ماه قبل در حال دریافت درخواست‌های فروش مردم هستند.

بانک‌ها (کارگزاری بانکی)

از هفته دوم خرداد ماه برای سهامداران امکان فروش سهام عدالت از طریق ثبت درخواست تا سقف ۳۰ درصد از ارزش سهام از طریق بانک‌ها فراهم شد.

سهامداران در این روش می‌توانستند به شعب بانکی مراجعه کنند یا از طریق برنامه‌های موبایلی و به صورت مجازی وکالتنامه فروش ۳۰ درصد از سهام را امضا کنند، در این روش بانک‌ها درخواست‌های فروش را به کارگزاری خود یا کارگزاری طرف قرارداد می‌داد و خود بانک در فروش و واریز پول سهام نقشی ندارد بلکه مسئولیت آن با کارگزاری است.

در بین کسانی که از این طریق برای فروش سهام خود اقدام کرده‌اند، معترضان بسیاری وجود دارد که مدعی هستند پس از گذشت دو ماه از ثبت درخواست هنوز هیچ گونه وجهی دریافت نکرده‌اند یا مبلغ واریزی از ارزش ۳۰ درصد کمتر است.

کارگزاری غیربانکی

حدوددا از میانه خرداد ماه نیز فروش سهام از طریق کارگزاری‌های غیربانکی امکان‌پذیر شد، در این روش سهامداران باید ابتدا سجامی شوند، سپس در کارگزاری که مد نظر دارند ثبت نام کنند و از طریق سامانه معاملات سهام عدالت برای فروش سهام خود اقدام کنند.

عملکرد کارگزاری‌های غیربانکی نیز همانند بانکی راضی‌‌کننده نبود و موجب شد برخی از سهامداران از این که اختیار فروش سهام خود را با آنها داده‌اند پشیمان شوند و احساس ضرر کنند.

هر دو روش بالا شاکیان خود را دارد، نمی‌توان گفت بانکی‌ها در فروش سهام عملکرد بهتری نسبت به غیربانکی‌ها داشته‌اند یا برعکس!

براساس پیگیری‌های تجارت‌نیوز از شرکت سپرده‌گذاری درخصوص بهترین کارگزاری‌ها در فروش سهام عدالت در این دو ماه، کارگزاری‌های اقتصاد بیدار، سهم آشنا و ملل عملکرد بهتری نسبت به سایر کارگزاری‌ها دارند و در مقابل کارگزاری‌های آگاه، مفید، بانک ملی، بانک سپه و بانک صادرات بدترین عملکرد را داشته‌اند.

کارت اعتباری بانکی

طرح کارت اعتباری سهام عدالت را نیز می‌توان به عنوان روش دیگری برای نقد کردن سهام عدالت درنظر گرفت که هنوز اجرایی نشده است.

از این طرح هنوز جزییات دقیقی منتشر نشده، اما براساس اطلاعاتی که وجود دارد سهامداران می‌توانند تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد ارزش‌دارایی سهام‌عدالت خود از بانک کارت اعتباری خرید دریافت کرده، به مراکز خرید بروند و موجودی آن را به صورت اعتباری خرج کنند. مشمولان این طرح علاوه بر اینکه برای تسویه پول حدود یک سال وقت خواهند داشت، سهام‌عدالت ارزشمند خود را از دست نمی‌دهند و باعث برهم‌خوردن نظم بورس نمی‌شوند.

با این طرح سهامداران سهامشان را نمی‌فروشند بلکه به پشتوانه آن یک نوع تسهیلات دریافت می‌کنند، اما محدودیت فروشگاهی و ابهاماتی که درباره این طرح وجود دارد به نوعی آن را ناکارآمد کرده است. البته این امکان نیز وجود دارد که طرح نهایی تغییراتی داشته باشد که به سهامداران کمک کند.

بازار سیاه سهام عدالت

در کنار دو روش قانونی فروش از طریق کارگزاری‌های بانکی و غیربانکی و طرح کارت اعتباری که هنوز نهایی و اجرایی نشده است، بازار سیاه سهام عدالت نیز وجود دارد.

اگر چه فروش سهام عدالت بین مردم غیرقانونی است، اما سهامداران در بازار غیررسمی اقدام به خرید و فروش می‌‎کنند که هم فروشنده و هم خریدار دارد.

براساس اظهارات فروشندگان سهام عدالت، علت روی آوردن آنها به بازار غیررسمی در عملکرد ضعیف بانک‌ها و کارگزاری‌ها است و برخی از آنهایی که ۳۰ درصد از سهامشان را از طریق بانک‌ها فروخته‌اند می‌گویند که حاضر نیستند ۷۰ درصد باقی مانده از طریق کارگزاری‌ها بفروشند.

یکی از سهامداران می‌گوید که دو ماه است درخواست فروش ۳۰ درصد از سهام عدالتش را به بانک داده ولی پولی برایش واریز نشده است، بعد از دو ماه هم که پیگیری کرده که چرا پول سهام را واریز نمی‌کنند؟ پاسخ بانک این بوده که درخواست فروش سهام ثبت نشده پس تصمیم گرفته که سهامش را در بازار سیاه بفروشد.

خریداران نیز با این انگیزه که سهام عدالت در حال رشد است و آنها را می‌توانند زیر قیمت واقعی آن بخرند وارد بازار سیاه خریدوفروش سهام عدالت شده‌اند.

متقاضیان خرید سهام عدالت سهام یک میلیون تومانی را به قیمت یک چهارم ارزش واقعی آن می‌خرند.

منبع: مشرق
کدخبر: 119305
  • فرهاد سلمانی ارسالی در

    لعنت به بانک صادرات که کلاه گذاشته سرمرد م دوماه پولم را خورده اب م روش

  • ناشناس ارسالی در

    بانک ملی مگرشعورنداری سهام من رافروختی پ ولشو یکجاگرفتی حالا ۸۰۰۰یا ۴۰۰۰۰تومان،۳۷ ۰۰۰تومان۲۰۰۰۰۰۰تومان همینجوری ریز ریز ری ختی،مابقی پولمو چکارکردی ،«« دززززززززز زد»»*****

  • مجید رشید ارسالی در

    با عرض سلام ادب من دوتا 30درصد سهام عدالت یک میلیونی در تاریخ 4تیر واگذار کردم بانک ملت اما تاکنون هرسهام 2300بیشتر واریز به حساب نکردن هر وقت به بانک ملت هم رفتیم جواب سربالا به ماه می‌دهد می گویند به ما ربطی نداره از شما خواهش میکنم رسیدگی اگر دستمان خالی نبود وگذار نمی کردی

  • مجید رشید ارسالی در

    من حاضرم سه سهام عدالت یک میلیونی در بازار آزادسیاه هستم به هر قیمتی باشد

  • میلاد نصیری ارسالی در

    هشت خرداد ماه از طریق بانک ملت ۳۰ درصد س هامم رو فروختم و الان ۲۵ شهریور هستش یک ریال دریافت نکردم ، بصورت آزاد و بازار س یاه اگه خریداری باشه حاظرم همشو بفروشم ، متاسفانه اطلاعی در این زمینه ندارم

  • ناشناس ارسالی در

    سلام منم حاضرم کل سهامم بدم بازارسیاه فقط فقط7ملیون تامشگلم حل بشه گارگزاری فارابی یک ماه شبا تلفن درست درست دریغ ازیک قرون سیدرصددوم هم گذاشتم فروش گفتم شایداینودیگه واریزکنه دریغ ازواریزی بابا بایدعمل کنم یکسالونبم بیکارم باسه بچه گرفتارم واریزکن نصف قیمت کل سامم هرنوددرصد7ملیون تمام راضیم سوادی ندارم جای دیگه یاچی چوری بفروشم

  • ناشناس ارسالی در

    همشون‌درززززدن‌پدرسگا

  • صالح نجم الدینی ارسالی در

    شما سهام مردم دزدیدی

  • ناشناس ارسالی در

    بابا۱۸ شهریور به کارگزاری بانک ملی فروختم ۶۰درصد در چهارمرحله یکوپانصد داده بقیش را از کدوم نامرد که امید وارم فقط بشه دونه سرطان براسون قانون نیست

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین