|

اول آذر ۲۰ قلم کالا یک روزه گران شد!

روز گذشته یعنی ۱ آذر۹۹، رسانه ها شاهد ابلاغ مصوبه ای از کارگروه تنظیم بازار بودند که بر اساس آن ۲۰قلم کالا رسماً گران شد تا این روز در تقویم تنظیم بازار به عنوان روز گرانی ثبت شود، امید به اینکه این ستاد روزی هم تصمیمی برای مقابله با گرانفروشی بگیرد.

اقتصاد

‌ تصمیمات یکصد و سیزدهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار درحالی اول آذرماه در قالب بخشنامه از سوی معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد که براساس آن مجوز گرانی حداقل ۲۰ قلم کالا رسماً با امضای دولت به بازار داده شده است.

با تصمیم کارگروه تنظیم بازار، از اول آذرماه افزایش قیمت شیر خام، ۱۰ نوع لبنیات، کره، ۴ کالا در گروه روغن و ۴ کالا در گروه نهاده های دامی کلید خورد و بعد از این باید شاهد افزایش قیمت کالاهایی باشیم که حداقل در یکی دو هفته اخیر طی چند نوبت توسط تولیدکننده ها گران شده بودند.

مجوز گرانی‌ها بخصوص در بخش کالاهای اساسی درحالی از سوی دولت ابلاغ شده که انتظار می رفت بجای رقابت برای افزایش قیمت‌ها، تدبیری برای جلوگیری از گران فروشی ها خصوصاً در این شرایط اقتصادی به منظور کاهش فشار بر اقشار ضعیف جامعه اتخاد شود نه آنکه مسئولان در رقابت با بازاری‌ها برای افزایش قیمت ها باشند.

مشاهدات میدانی از قیمت کالاهای اساسی در هفته های اخیر نشان می‌دهد که قبل از آنکه رسماً مجوز افزایش قیمت ها از سوی دولت داده شود،‌ قیمت برخی از کالاها از جمله شیر، روغن، کره، حبوبات و ... در چند نوبت افزایش یافته بود و با مجوز اول آذرماه کارگروه تنظیم بازار این کالاها احتمالاً یکبار دیگر با افزایش قیمت همراه خواهند بود.

این درحالی است که انتظار می رفت، حداقل در کارگروه تنظیم بازار که نمایندگان دستگاه های مختلف نیز در آن حضور دارند، به جای مجوز رسمی برای گرانی ها، با گران فروشی ها برخورد و ضوابط انظباطی برای برخورد با محتکران و ... تعیین شود.

از آنجایی که قیمت این کالاها قبلاً به شکل سرسام آوری بالا رفته بود، مجوز گرانی‌ها از سوی کارگروه تنظیم بازار نه تنها کمکی برای پایان این افزایش قیمت ها نمی‌کند بلکه احتمالاً منجر به بروز هیجانات کاذب در بازار و تکرار اتفاقاتی نظیر آنچه درخصوص روغن رخ داد، خواهد شد.

هنوز فراموش نکرده ایم که در نتیجه کوتاهی برخی دستگاه‌های مسئول تنظیم بازار، در هفته های گذشته روغن در بازار نایاب شد و روغن جامد ۴۳ هزار تومانی برای فروش به مردم تا ۲۰۰ هزار تومان هم قیمت خورد؛ البته همزمان مسئولان محترم به مردم امیدواری می دادند که نگرانی در این خصوص نداشته باشند چراکه روغن به وفور در بازار موجود است و بزودی در تمام فروشگاه ها روغن جامد هم توزیع خواهد شد ولی بعد از گذشت دو هفته از این وعده، نه تنها مردم شاهد توزیع روغن جامد نبودند بلکه برعکس با خبر افزایش ۱۳ درصدی قیمت از سوی دولت مواجه شدند.

حتماً دولت و کارگروه تنظیم بازار می توانند با نظارت دقیق در بازار بخصوص بازار کالاهای اساسی مانع از رشد نجومی قیمت ها و گران فروشی ها شوند ولی فعلاً ترجیح آقایان این بوده که مجوز گرانی ها را صادر کنند و درباره نظارت بر قیمت ها ظاهراً وضعیت مانند قبل خواهد بود و نباید از افزایش های پی در پی قیمت ها در این بازار شوکه شویم.

منبع: تسنیم
کدخبر: 136737
  • ناشناس ارسالی در

    ایما که کاری عز دستمون نی یا ا خدا خوت ب یارسون به گولو

ارسال نظر

 

آخرین اخبار