در گفتگوی گسترش نیوز با دبیر انجمن های صنفی کارگران مطرح شد:
جایگزینی متفاوت برای افزایش حقوق کارگران +جزئیات
هادی ابوی: افزایش درصدی حقوق، جوابگو نیست. پرداخت هزینههای اساسی در قالب ابزارهای مثل بن کالا، به مراتب کارآمدتر است.
مثل هر سال با نزدیک شدن به سال جدید، مذاکرات تشکلهای کارگری و کارفرمایی، درباره حقوق سال بعد رونق میگیرد. به اعتقاد دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور به جای افزایش حقوق، گزینههای بهتر و کارآمدتری هم وجود دارد. برای بررسی بیشتر موضوع با گسترشنیوز همراه باشید.
افزایش حقوق موثر نیست
هادی ابوی، دبیر کل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور اظهار داشت: «در ابتدای سال ۹۹، آنالیزی انجام دادیم و حداقل حقوق را طبق آن محاسبه کردیم که با آن موافقت نشد.
جالب اینجاست که قیمت ها را به صورت حداقلی محاسبه کرده بودیم و بسیار از هزینههای معمول زندگی در آن گنجانده نشده بود. برای مثال در آن مقطع قیمت برنج خارجی را ۸ هزار تومان، برآورد کرده بودیم. قیمت برنج اکنون ۲۸ هزار تومان است. قیمت کالاهای دیگر و هزینههایی مثل اجاره مسکن هم چند برابر شده است. این در حالی است که همه میدانیم کرونا و خرید اقلام بهداشتی هم بر هزینههای زندگی افزوده است. افزایش هزینهها به حدی است که دیگر نمیتوان گفت حقوق ها باید فلان درصد افزایش پیدا کند. حتی اگر حقوقها را صد درصد افزایش دهند جوابگو نخواهد بود چون به آن معناست که قیمت کالای اساسی مثل برنج دو برابر شده است حال آنکه گرانی به مراتب بیشتر است. گفته میشود که خط فقر بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است. در این شرایط حرف زدن درباره درصد افزایش حقوق منطقی نیست و ما هم هیچ وقت درصد خاصی را مطرح نکردهایم».
رقمی تعیین شود که مایه شرمساری نباشد
ابوی در ادامه گفت: «باید رقمی تصویب شود که کارگر از طریق آن بتواند زندگی خود را تامین کند. در شرایط تحریمهای شدید و ظالمانه هستیم بنابراین خجالت نکشیم و دولت متعهد شود کالاهای اساسی موردنیاز کارگران را تامین کند. در واقع پیشنهاد ما این است که آنالیز قیمت و تورم به معادل کالایی تبدیل شود و در اختیار کارگران قرار داده شود. بازگشت به سیستم بن کالا منطقیتر است. برای مثال گفته میشود که خانوار ماهانه به ۲۰۰ هزار تومان محصولات برای خرید گوشت نیاز دارد؛ همین مقدار پول در قالب بن به خانوارهای کارگری پرداخت شود. ما به دنبال پول نقد نیستیم چون افزایش نقدی حقوق، تورمزاست. خواسته کارگران تامین هزینهّهای مربوط به کالای اساسی است. این پیشنهاد را میتوان در مورد اجاره مسکن کارگران هم به کار گرفت. به هر حال ما دنبال آن نیستیم که حقوقّها حتما فلان مقدار و درصد افزایش یابد. دولت و کارفرما باید حقوقی را تعیین کنند که مایه شرمساری خودشان نشود. حتی خود کارفرمایان هم اذعان دارند که زندگی با حقوق فعلی دشوار است. کارگر دیگر به خانهدار شدن، پسانداز کردن، مسافرت رفتن و این قبیل موارد فکر نمیکند اما حداقل مقدار حقوق چنان باشد که بتواند هزینههای اساسی زندگی را تامین کند».
وی در ادامه گفت: «دولت در بحث یارانهها نگاه ویژهای به کارگران داشته باشد. درست نیست که یارانه افرادی که بالای ۱۰ میلیون تومان درآمد دارند با کارگران برابر باشد. به نظر من دولت باید تدبیر بهتر و متفاوتی بیندیشد. به واسطه کرونا نتوانستهایم جلسات هماندیشی حضوری داشته باشیم ولی تقریباً همه نمایندگان تشکلهای کارگری بر سر این واقعیت توافق دارند که افزایش درصدی حقوقها درد زیادی را دوا نمیکند. برگزار نشدن جلسات شورای عالی کار به بهانه کرونا هم به نوبه خود، مشکلی بزرگ و عجیب است. چطور میشود که مجلس شورای اسلامی با چند صد نماینده به فعالیت خود ادامه میدهد اما شورای عالی کار که فقط چند نفر عضو دارد تشکیل جلسه نمیدهد؟».
فقط حرف ،حرف حرف،حداقل میتونستن کارگران رو مشمول طرح یارانه 100 تومنی کنن،تا سال جدید ببینیم چه گلی به سرمون میزنن،هرچند هرسال فقط وعده میدن کو تا عمل؟!
تو رابه خدا اگر وجدان دارید فکر برای این قشر زحمتکش وبی پناهمستمر بگیر که با این حقوق نا چیز دارن زندگی مکنند
وقت بخیر، لطفا آدرس برنج کیلویی 28 هزار تومان رو به مردم بدهید. احتمالا عززان خر ید نمی روند وگرنه برنج کیلویی 35 هزارتوم ان است.
واقعا شمایی پیشنهاد دویست هزارتومان بابت خرید گوشت میدهید خودتان با مبلغ دویست ت مانگوشت تهیه میکنید؟!!!!
دولت باید با این افزایش حقوقی که اعلام می کند ماست بخرد و به سر وزای خود بمالد
لطفا به ما کپن گوشت و برنج و روغن بدهید پول دیگر کارساز نیست و بالا بردن دستمزد فقط تورم را بالا میبرد.
به نظر من بهترین راه این است که هر ساله کمیته ای متشکل از نمایندگان واقعی کارگرا ن ( نه این نمایندگان فرمایشی یا خود خوان ده ) به علاوه نماینده سازمان برنامه و بو دجه و همچنین کمیسیون اجتماعی و کارگری مج لس به جای شورای عالی کار نسبت به تعیین ح قوق و مزایای کارگران و بازنشستگان و مستم ری بگیران تصمیم گیری کنند .
باز شروع شد وعده وید الگی به گارکرا اخرشم میمونه برای سال1400شریعتمداری میاد وسط گوه میزنه به دستمزده گارکرا خدا ازتون نگذره به گوه گشیدین با این مملکت چرخندنتون دولت که این وسط بودجه برای کارگرا تعیین نمیکنه وقتم فکر خودشون که ی زمان بودجه خودشون کم نشه اینا هم باید اندازه کارگر حقوق بگیرین تا درد بی پولی بفهمین
بادویست تومن ماست ماهانه یک ماه هم نمی شود
لامصب این پولی که ب کارگر جماعت میدن نمیدونم چرا انقد تورم زاست والله بقیه دلالا سرمایه دارا،عزیزان مدیرو صاحبان مناصب هم پول میگیرن ولی اینجوری رو تورم تاثیر نداره، من گناه کسیو نمیشورم ولی فک کنم این قشر نه که کم سوادن معمولا پول گرفتنم بلد نیستن بیچارهها.اصن من نمیفهمم اونی که ب مسافرتو اوقات فراغتو مسکنو ماشینو غذای خوبو بیشتر از ی دست لباس فک نمیکنه پول زبون بسترو میخواد چیکار کنه؟؟؟
اگه از ۱۵ سال قبل به درستی و انصاف حقوق کارگران اضافه شده بود الان مشکلی نبود
فقط بی عدالتی خصوصا سال گذشته
کوپن و بسته بدرد نمی خوره هر کس باید خود ش تصمیم بگیره نه اینکه برایش تصمیم بگیرن د برده داریه مگر
قبلا هم گفتم،باید حقوق نماینده و وزیر طب ق قانون کار پرداخت بشه،تا آقایون بفهمند چه بر سر این قشر زحمتکش می آورند،آنوقت ب بینید برای تغییر این وضعیت چگونه به اب و آتش میزنند
تنها راه حل خلاصی کارگران اینه که به نما یندگان و وزرا هم طبق قانون کار حقوق بدن، اونوقت برای افزایش حقوق به اب و آتیش میز نن،چون اون وقته که میفهمن با 2500 یا کمت ر نمیشه زندگی کرد،فقط میشه زنده موند