لاستیک را گران نخرید
دلالان ۲ نرخ برای لاستیک سواری تعیین کردند که هم به نرخ دولتی هم به نرخ آزاد آن را میفروشند و بازار را متشنج میکنند.
چند سالی است که برای سر و سامان دادن به بازار لاستیک خودروهای سواری و سنگین، سامانهای را طراحی کردند. سامانهای که قرار بود مشکل خرید و فروش لاستیک خودروها را رفع کند و دیگر بحث چند نرخی بودن این کالا از بین برود.
رانندگان خودروهای سنگین از ۲ سال پیش برای خرید لاستیک دولتی با مشکلاتی دست و پنجه نرم کردند، تا اینکه این سامانه به طور رسمی راهاندازی شد و از آن به بعد تمام رانندگان برای خرید لاستیک باید به این سامانه مراجعه کنند و دیگر از چند نرخی بودن در آمد. حسن روحانی رئیسجمهوری کشورمان در تاریخ ۹۹/۰۹/۰۹ از این سامانه به طور رسمی افتتاح کرد. سامانه جامع تجارت، سامانهای که قرار با افتتاح آن مشکل لاستیک خودروهای سواری و سنگین حل شود.
بعد از آن اسلامی وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی در رابطه با رفع مشکل لاستیک و قطعات یدکی ناوگان سنگین و اعلام یک خبر خوب به رانندگان در این زمینه، گفت: در رابطه با لاستیک در یک بازه زمانی با مشکلی رو به رو شدیم و برخی از افراد و شرکتهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات لاستیک دریافت کرده بودند این واردات را انجام ندادند و در این حوزه با کمبود و مشکل مواجه شدیم.
وی افزود: اما با افزایش نظارت و پیگیریهایی که در این رابطه صورت گرفت و همچنین دستگاههای مربوط نظارت خودشان را افزایش دادند و همچنین با دستور معاون اول رئیسجمهوری و تشکیل کارگروه ویژه از ۲ ماه پیش، این مشکل رفع شده است.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: این امر با اتخاذ شیوههای مناسب سعی کرده ایم، مشکل رانندگان را در این زمینه رفع کنیم و هم اکنون هیچ رانندهای برای دریافت لاستیک با مشکل مواجه نیست و توسط سامانههای راهداری لاستیک مورد نیاز توزیع میشود.
مشکل لاستیک خودروهای سنگین رفع شد، اما سامانه مشکل لاستیک خودروهای سواری را حل نکرده و باعث چند نرخی شدن آن شده و اکنون دلالان آن را بالاتر از نرخ مصوب به فروش میرسانند.
لاستیک هم به نرخ دولتی هم به نرخ آزاد
یکی از فروشندگان لاستیک ، گفت: ۲ نرخ برای لاستیک سواری وجود دارد و آن را هم به نرخ دولتی هم به نرخ آزاد میتوانیم بفروشیم. افرادی که نیاز به لاستیک فوری داشته باشند، میتوانند با پرداخت ۵۰۰ هزار تومان مبلغ اضافه هم اکنون لاستیک را دریافت کنند و افرادی که عجله ندارند، مدارک خود را به ما تحویل میدهند و پس از آن ما برایشان ثبت نام میکنیم.
او ادامه داد: لاستیک دولتی بعد از یک ماه و نیم دیگر بهدست مشتری میرسید.
طبق اعلام سامانه همه فروشندهها باید لاستیک را به نرخ مصوب عرضه کنند و این ۲ نرخی بودن در اصل نباید وجود داشته باشد و تمام نرخها هم برای لاستیک خودروهای سواری هم سنگین یکی است.
تمام خرید و فروش ها، در سامانه جامع تجارت
جمشیدی مجری طرح توزیع سیستمی تایر، ،گفت: تمام خرید و فروش لاستیک در این سامانه ثبت میشود تا بتوانیم در کالا تا زمانی که بهدست خرده فروش که یک فعال تجاری، است، نظارت داشته باشیم.
او گفت: برای خودروهای سنگین این سامانه طوری طراحی شده که در آن هیچ مشکلی برای عرضه و تقاضا وجود ندارد و رانندگان میتوانند به آن مراجعهکننده و اقدام به خرید کنند، اما برای خودروهای سواری هنوز مشکلاتی وجود دارد که به دنبال رفع این مشکلات هستیم.
مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر، در خصوص مشکلات سامانه جامع تجارت، گفت: تولیدکنندگان تایر کشور تمام اطلاعات عملیاتی را عموما در سامانه جامع تجارت ثبت میکنند. در گذشته مشکلاتی با این سامانه داشتیم که در تعامل با مسئولان تعدادی از آنها رفع شد، اما برخی مسائل همچنان باقی مانده است، باید این مشکلات بهتدریج رفع شود و مسئولان به فکر حل مسئله باشند.
او گفت: یکی از اصلیترین مسائلی که باقیمانده، مسئله خرید تایر ارگانها و نهادهاست، آنها از ما تایر میخواهند، اما با سامانه مشکل دارند، با توجه به اینکه فصل سرما آغاز شد و عملا در برخی جادهها بارندگی و برف داریم، شهرداریها میخواهند وسایل نقلیه خود را تجهیز کنند، در نتیجه به این سامانه مراجعه میکنند و به دلیل اینکه خرید از سامانه نیاز به ثبت آگهی در روزنامه رسمی دارد، با مشکل مواجه میشوند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ادامه داد: نهادها و سازمانها برای خرید تایر به سامانه جامع تجارت مراجعه میکنند، در حالی که آگهی در روزنامه رسمی ندارند به همین دلیل نمیتوانند ثبت نام کنند و ما هم عملا نمیتوانیم به آنها تایر بدهیم، زیرا اطلاعات سامانه درست در نمیآید، این موضوع یکی از مشکلات اصلی است که در سامانه وجود دارد و باید چاره اندیشی برای آن انجام داد، در همین رابطه با مسئولان مربوط در تعامل هستیم تا این موارد را برطرف کنند.
او گفت: موضوع دیگر، بحث رزرو است، در سامانه پیشبینی شده افراد میتوانند بدون پرداخت پول، تایر رزرو کنند، در این شرایط فرد تایر را بدون پرداخت وجه رزرو میکند و ممکن است اصلا برای دریافت آن مراجعه نکند، یعنی آن را نخرد، اما نماینده سامانه موظف است تایر را برای فرد نگه دارد. کالا بدون دریافت وجه انبار میشود و تا یک ماه این رزرو اعتبار دارد، ولی باید کالا یک ماه در انبار باقی بماند در این شرایط برای خرید کالای جدید، مشکل نقدینگی به وجود میآید.
سخنگوی انجمن صنعت تایر بیان کرد: فرد به دلیل انبار کردن تایر باید برای خرید مجدد صبر کند تا تایرهای قبلی فروخته شود. این موضوع در روند جاری امور برای تولید کنندگان، فروشندگان و نمایندگان مشکل ایجاد کرده است و بایستی این مشکل رفع شود.
او گفت: مسئله دیگر این است که وقتی تایر را به نمایندگان میدهیم، آنها باید گواهی دریافت را در سامانه ثبت کنند، برخی نمایندگان و خرده فروشان با سیستم آشنایی ندارند و این روند مشکلاتی ایجاد میکند.
تنها گفت: نکته دیگر این است که بایستی اطلاعات را در سامانه جامع تجارت، سامانه سازمان حمایت، سامانه بهین یاب، سامانه مربوط به انبار کالاها و سامانه ۱۲۴ ثبت شود که این روند طولانی است. یک سامانه جامع باید طراحی و همه اطلاعات در آن ثبت شود و تمام ادارات و نهادهای نظارتی بتوانند به آن لینک شوند.
امتناع فروشندگان در ثبت نام لاستیک باعث چند نرخی شدن شده و حالا از مسئولان میپرسیم چرا این سامانه برای خودروهای سنگین کار میکنه و خودروهای سواری رو شامل نمیشود، میگویند حجم خودروهای سواری زیاد است و کنترل آن مشکل خواهد بود.
آنطور که فروشندگان لاستیک میگویند، درحالحاضر کمبودی در بازار لاستیک خودروهای سبک و سنگین وجود ندارد، اما همچنان مشکل اصلی مصرفکنندگان عدم دسترسی به سامانه جامع تجارت است که موجب شده تا حجم زیادی از تولیدات کارخانجات در انبارها دپو شود.
متاسفانه مشکلات ثبت نام در سامانه جامع تجارت برای خرید لاستیک، مردم را سردرگم کرده است. چه رانندگان خودروهای سواری چه رانندگان خودروهای سنگین برای خرید لاستیک با مشکلاتی مواجه هستند.
با سلام در توزیع لاستیک ادر بایجانشرقی ج زو مستسناهاست ؟خبری از توزیهع نیست