وضعیت قیمت دلار و سکه با شروع به کار بایدن
در آخرین روز هفته، دلار سعی کرد بالای مرز ۲۳ هزار تومانی تثبیت شود، ولی افزایش فروشها از اواخر روز موجب شد قیمت به کانال ۲۲هزارتومانی بازگردد.
روز پنجشنبه، دلار در محدوده ۲۲هزار و ۸۰۰ تومان آرام گرفت که ۵۰ تومان کمتر از روز چهارشنبه بود؛ با افت روز آخر هفته، بازدهی دلار در هفتهای که گذشت به منفی ۴/ ۴ درصد رسید. این چهارمین افت متوالی هفتگی اسکناس امریکایی بود؛ موضوعی که نشان میداد، سمت و سوی انتظارات حدود یک ماه است که در بازار ارز تغییر کرده. میزان افت اسکناس امریکایی در دو هفته اخیر شدت بیشتری پیدا کرد؛ دلار از دو هفته پیش ۶ درصد ارزش خود را از دست داد و هفته گذشته بالای ۴ درصد افت کرد.
۴ هفته نزولی در بازار دلار
به گفته فعالان، از زمانی که معاملهگران بازار ارز، پایان دوران ترامپ را جدیتر گرفتند، ورود ارز به بازار افزایش پیدا کرد و میزان خریدها کاهش یافت. تقاضای حواله نیز در هفته جاری کاهش معناداری پیدا کرد، بهطوری که نرخ دلار در سامانه نیما تا کانال ۲۲ هزار تومانی پایین رفت.
روند نزولی دلار موجب شده سکه امامی نیز در یک ماه اخیر در سرازیری حرکت کند. هفته گذشته نیز فلز گرانبهای داخلی بیش از ۲ درصد ارزش خود را از دست داد و در محدوده ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. سکه حدودا یک ماه پیش، بالای کانال ۱۲ میلیون تومانی نیز نوسان کرده بود. با این حال، افت دلار این فلز گرانبها را دو کانال عقب برد. البته بهرغم تاثیرگذاری نزول قیمت دلار، فلز گرانبهای داخلی توانست در انتهای هفته گذشته با استفاده از متغیر طلای جهانی در مسیر صعودی قرار بگیرد.
حدود ساعت ۴ بعدازظهر روز پنجشنبه، سکه روی عدد ۱۰ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان قرار گرفت که ۷۵ هزار تومان بیشتر از روز پنجم هفته بود. رشد قیمت سکه در روز آخر وابسته به افزایش بهای اونس طلا در بازارهای جهانی بود که در مقاطعی به آستانه ۱۸۷۰ دلار رسید. در واقع فلز گرانبهای داخلی با اهرم طلای جهانی توانست در برابر افت قیمت دلار در روز پنجشنبه مقاومت کند.
با این حال، رشد روز پنجشنبه تاثیر خاصی در روند هفتگی نداشت. سکه پنجشنبه دو هفته پیش در محدوده ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قرار گرفت و هفته گذشته حتی پس از ۷ ماه، به کانال ۹ میلیون تومانی نیز سقوط کرد. در بازار دلار نیز هفته گذشته بازار رکوردهای کاهشی را به ثبت رساند. اسکناس امریکایی برای نخستین بار از تیرماه کانال ۲۱ هزار تومانی را تجربه کرد. خبرگزاری بلومبرگ نیز در گزارشی به تقویت ارزش ریال ایران پرداخت.
ماسیج وویتال، بنیانگذار و مقام ارشد سرمایهگذاری در موسسه «آمتلون کاپیتال» آمستردام گفت: چشمانداز آزادسازی میلیاردها دلار از وجوه بلوکه شده ایران در کرهجنوبی و کشورهای دیگر و احتمال معافیت از تحریمهای نفتی ایران، باعث افزایش تقاضا برای ریال ایران شده است. بلومبرگ همچنین در ادامه این گزارش به کاهش سنگین ارزش ریال مقابل دلار از ماه مه ۲۰۱۸ اشاره داشت؛ زمانی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری سابق امریکا از توافق هستهای خارج شد و تحریمهای سختی را علیه ایران اعمال کرد.
بایدن که در زمان انجام مذاکرات هستهای برای دستیابی به توافق، معاون دولت باراک اوباما رئیسجمهوری وقت امریکا بود، از تمایل برای بازگشت به برجام و برداشتن مجازاتها سخن گفته است، مشروط بر اینکه تهران به تعهدات خود در چارچوب توافق هستهای عمل کند. پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری امریکا، احتمال آزادسازی پرداختهای نفتی ایران را مطرح کرده که در حسابهای بانکی فرامرزی بلوکه شدهاند.
بهنظر میرسد روند بازار ارز طی ماههای آتی نیز وابسته به اخبار مربوط به روابط ایران و امریکا خواهد بود و بازیگران ارزی بیشتر از هر زمانی به مشخص شدن وضعیت داراییهای ارزی بلوکه شده ایران دقت خواهند کرد.
ارسال نظر