پول های ایران در خارج چگونه خرج می شوند؟
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به احتمال آزاد شدن بخشی از منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهایی نظیر عراق و کره جنوبی گفت: این روند به شکل حواله بوده و بهصورت چمدانی نیست.
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در رابطه با آزادن شدن منابع ارزی ایران و محل استفاده آن، اظهار کرد: بخشی از درآمدهای ارزی دولت که حاصل از صادرات نفت خام، گاز، برق و میعانات بود، مسدود است و طی ماههای اخیر، رایزنیهای متعددی در این حوزه با کشورهای مورد نظر صورت گرفته است.
وی با اعلام اینکه علائم مثبتی در راستای آزادسازی بخش کوچکی از این پولها دیده میشود، گفت: ان شاءالله این مبالغ آزاد شده و برای مصارف ارزی کشور صرف و هزینه شود.
طغیانی افزود: سه دسته اولویت با نیاز بالا توسط بانک مرکزی مشخص شده که این درآمدها صرف مواد اولیه، تولید و ماشینآلات و قطعات میگردد.
وی ادامه داد: تا زمانی که این مبلغ آزاد نشود و به مصارف ارزی کشور نرسد، نمیتوان قضاوت کرد.
طغیانی گفت: حواله ارزی توسط بانک مرکزی باید صادر شود و توسط بانکهایی که دارایی ایران در آن بلوکه است، پرداخت گردد.
وی افزود: تا زمانی که این کار عملی نشود، نمیتوان درباره آن قضاوت کرد ولی در گفتوگوهای دیپلماتیک علائمی دیده میشود که توافقاتی برای پرداخت صورت گیرد.
طغیانی با بیان اینکه چنین مبالغی به شکل ارز و چمدانی وارد کشور نخواهد شد، ادامه داد: توقیف کشتی کرهای و سفر وزیر خارجه عراق به ایران از جهت سیاسی ارتباطی با هم ندارند.
وی افزود: مسئله کشتی بدلیل آلودگیهای زیست محیطی بود و پرونده آن هنوز در جریان است و مباحث مربوط به جنگ در سوریه و عراق هم روشن است.
طغیانی اضافه کرد: همه رویدادها در حوزه اقتصادی و سیاسی بر هم تاثیر گذارند و برآیند مسائل تاثیر نهایی را دارند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: شورای نگهبان درباره لایحه بودجه مسئله رد یا قبول را ندارد و تنها ایرادات و ابهاماتی را مطرح میکند و در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۰ همین گونه خواهد بود.
طغیانی گفت: شورای نگهبان ایرادات و ابهامات را به مجلس ارسال خواهد کرد و روز یکشنبه هفته آتی جلسهای برای بررسی موضوعات مورد نظر کمیسیون تلفیق برای رفع ایرادات و ابهامات خواهیم داشت.
ارسال نظر