|

در گفت‌وگوی گسترش نیوز با یک استاد دانشگاه:

از نامزدهای ریاست جمهوری این سوالات را بپرسید

در آستانه انتخابات در ایران، افراد پس از اعلام کاندیداتوری می‌کوشند برنامه خود را ارائه دهند و این در حالی است که در هیچ کجای دنیا چنین چیزی مرسوم نیست.

اقتصاد از نامزدهای ریاست جمهوری این سوالات را بپرسید

در آستانه هر انتخابات و پس از به نمایش گذاشتن چند کارناوال و مانور طرفداران در میتینگ‌های مختلف، مشاهده شده که کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری بدون داشتن یک برنامه مدون برای اداره کشور و صرفا تحت تاثیر برخی از حمایت‌های سیاسی، لجستیکی و اجتماعی پا به عرصه رقابت‌ها می‌گذارند و هنگامی که با پرسش‌های نخبگان و افکار عمومی مواجه می‌شوند، معمولا سطح پاسخ بسیار نازل‌تری از ایده‌های نقش بسته در اذهان عمومی بازتاب می‌دهند. علی مروی اقتصاددان و استاد دانشگاه، در پاسخ به پرسش‌های گسترش نیوز پیرامون مطلوبیت‌های اقتصادی یک کاندیدای اصلح انتخاباتی، نقطه نظرات جالبی را به اشتراک گذاشته که در ادامه از نظر می‌گذرانید:

فقدان برنامه کشور را به این وضع رسانده

این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسشی پیرامون اهمیت داشتن برنامه اقتصادی توسط کاندیداها در کوران انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در کشور ما انبوهی از مشکلات وجود دارد که بررسی چگالی این نابسامانی‌ها باعث می‌شود که مطالبه یک برنامه عمیق، فکرشده و پخته به عنوان حق طبیعی مردم تلقی شود زیرا افراد پیروز و بازندگان ادوار پیشین انتخابات مشکلات بسیار بزرگی را برای ملت به ارمغان آوردند که باعث شد مردم نسبت به کلیت افراد مورد تایید برای انتخابات خوشبین نباشند. از همین رو داشتن یک برنامه با پشتوانه عقلی و علمی می‌تواند مرهم بسیاری از زخم‌های کشور باشد و اطمینان عمومی را نیز به فرد ارائه دهنده و تیم او جلب کند.

علی_مروی

این سوالات را از نامزدهای انتخاب مطرح کنید

وی افزود: اگر بخواهیم اولویت‌بندی دقیقی از مشکلات و مسائل کشور داشته باشیم نباید فریب طرح‌های پوپولیستی افرادی که می‌کوشند جای برنامه را با شعارها و وعده‌های پول‌پاشی پر کنند، بخوریم. بلکه باید از این افراد بپرسیم که برنامه شما برای بازسازی کامل نظام درمان فرسوده کشور چیست؟ چه طرحی برای اصلاح نظام آموزش عالی و پایه دارید؟ موضع شما در قبال قانون پوسیده کار چیست؟ برای اصلاح نظام بازنشستگی چه برنامه‌ای دارید؟ چگونه می‌خواهید موانع را از راه رشد استارت‌آپ‌ها و مشاغل دیجیتال و توسعه آی‌تی بردارید؟ چه موضعی در قبال بحران‌های آبی و زیست محیطی کشور دارید؟ مجموع این پرسش‌ها و بسیاری از پرسش‌های مشابه، ما را به یکسری پاسخ‌های کاندیدها می‌رساند که این جواب‌ها ما را برای انتخاب دقیقی که مشکلات کشور حل کند یا دستکم در مسیر حل آن‌ها گام بردارد، راهنمایی خواهد کرد.

نتایج شعارهای پیشین مردم را سرخورده کرده است

علی مروی با بیان این که شوربختانه تاکنون فقط یکسری کلیات از جانب افراد پیروز و سایر کاندیداها مطرح شده، خاطرنشان ساخت: اینکه شعار توسعه سیاسی و فضای باز بدهیم یا بر مبارزه با فساد و عدالت و یا بهبود روابط با جهان به عنوان تکیه‌گاه‌های عملی و گرانیگاه رفتار انتخاباتی، عملکردی و سیاسی خود تکیه بدهیم، راهی به جایی نخواهد برد و خاصه آن که دیدیم نه بهبود روابط با جهان حاصل شد و نه عدالت و فسادستیزی تحقق یافت. از همین رو انباشتی از ناامیدی در میان شهروندان پدیدار شده است. 

جزئیات را مطالبه کنید

این اقتصاددان در پایان یادآور شد: سرخوردگی موجود مردم، ناشی از عدم مطالبه اصلاحات ساختاری و جزئیات این اقدامات از کاندیداهاست وگرنه که هرکس بخواهد کاندیدا شود و این میل عمومی به اصلاح ساختاری با جزئیات شفاف را بشناسد، یا جرئت کاندیداتوری نخواهد داشت یا با پشتوانه و محکم وارد صحنه رقابت‌ها خواهد شد، به گونه‌ای که کسی نتواند از فقدان برنامه او خرده بگیرد. به نظرم مردم باید در انتخابات پیش رو جزئیات را مطالبه کنند.

کدخبر: 168331 مجتبی اسکندری

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین