|

چرا قیمت دلار دوباره صعودی شد؟

پشایعات دو روز گذشته، تاثیر معناداری بر روند صعودی دلار و سایر ارزها در بازار داشته است. این در حالی است که به تازگی رئیس کل بانک مرکزی، پیش بینی کاهش بیشتر نرخ دلار را کرده است.

اقتصاد

بازار ارز پس از یک روند نزولی و ریزش چند کاناله، دوباره به مسیر افزایشی بازگشته است. این رشد نرخ را می توان در قیمت های اعلام شده در صرافی های بازارساز نظیر صرافی ملی نیز مشاهده کرد.

به گونه ای که در بازار امروز (سه شنبه بیست و یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰)، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ ۲۱۸۷۷ تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل با رشد ۷۰۵ تومانی نسبت به روز دوشنبه، به قیمت ۲۲۳۱۹ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می شود.

همچنین دیگر ارز پرطرفدار بازار، یعنی یورو نیز در این صرافی ها به نرخ ۲۵۵۳۲ تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت ۲۶۰۴۷ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که نسبت به روز قبل، ۵۹۶ تومان گران تر شده است.

روند صعودی شاخص ارزی در شرایطی است که در بازار آزاد نیز نرخ دلار آمریکا به رقم ۲۲۵۹۰ تومان رسیده است.

چرا قیمت دلار دوباره صعودی شد؟

در پاسخ به این سوال، ابتدا باید به کاهش های چند روز گذشته اشاره ای داشت. جاییکه بهای دلار آمریکا پس از ماه ها، دوباره به کانال بیست هزار تومان رسیده بود و همین امر موجب شد موجی از عرضه ارزهای خانگی در بازار رقم بخورد. فروشندگانی که اخبار بین المللی و مذاکرات برجامی را به طور جدی رصد کردند و از سیگنال های مثبت در خصوص بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم ها، چشم انداز کاهشی را پیش روی بازار ارز متصور شدند. از سوی دیگر، رفتار بازارساز نیز به گونه ای بود که با افزایش عرضه بر این کاهش نرخ تاکید داشت.

اما این روند از یکی دو روز گذشته متوقف شده است. زیرا آن گونه که یکی از روزنامه های اقتصادی کشورمان گزارش داده است: «به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که موجب کانال شکنی دلار شد، شایعاتی بود که در بازار پیرامون کنار گذاشتن ظریف از مذاکرات هسته‌ای شنیده می‌شد. دنیای اقتصاد تاکید کرد: به گفته یکی از بازیگران باتجربه ارزی، یک‌شنبه شب اظهار نظری از یک نماینده مجلس در کانال‌های اطلاع رسانی معامله‌گران منتشر شد که از دو اتفاق قریب‌‌الوقوع خبر می‌داد. اول اینکه ممکن است ظریف از مذاکرات هسته‌ای کنار گذاشته و اوضاع به شورای عالی امنیت ملی سپرده شود. دیگر اینکه، نمایندگان قصد دارند بانک مرکزی را محدود کنند تا اجازه بازارسازی برای تعدیل نرخ ارز را نداشته باشد. البته هیچ منبع معتبری خبرهای یاد شده را تایید نکرد ولی بازار به آنها توجه کرد و نوسان گیران پیرامون آنها برای بالا بردن قیمت جوسازی کردند.»

اما با وجود افزایش دوباره نرخ دلار، شاهد تصمیم جدید بازارساز برای مدیریت بازار ارز هستیم. به گونه ای که بازارساز که تا پیش از این عرضه دلار در کانال بیست هزار تومانی را در دستور کار داشت، پس از افزایش فاصله بین نرخ های صرافی های مجاز و بازار آزاد، به افزایش نرخ های خرید و فروش اقدام کرده است تا با کاهش فاصله بین دو نرخ مجاز و آزاد، از ورود تقاضای کاذب به بازار جلوگری کند. اقدامی که در گذشته جواب داده است و بازارساز تواسنته است پس از مدتی جریان شاخص ارزی را به سمت نزولی شدن هدایت کند؛ حال باید دید در روزهای آینده رفتار بازار چگونه خواهد بود.

منبع: نبض بورس
کدخبر: 171873

ارسال نظر