زیانده ترین بازار مالی در بهار ۱۴۰۰
بر اساس بررسیهای اتاق ایران درحالی که سال گذشته در چنین روزهایی بازار سرمایه بالاترین بازدهی را ثبت کرده بود، حالا کمترین بازدهی را با منفی ۱۸ درصد داشته و از طلا و ارز زیانبارتر بوده است.
صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در حالی که تحلیل سنتی افراد از بازارهای مالی حکایت از آن داشت که احتمالاً بازدهی این بازارها در بهار امسال به واسطه انتخابات مثبت خواهد بود، طلا، سکه، ارز و بورس همگی در دو ماه گذشته درجا زدند.
بازارهای محبوب مردم برای معامله، امسال از رونق افتادهاند و مانند سال گذشته بازدهی نداشتند. در شرایط رکود و نزول کنونی سمت تقاضا نسبت به بهار سال گذشته کاهش پیدا کرده و قیمت ها عموماً یا روند نزولی در پیش دارند، یا درجا میزنند.
بازدهی شاخص کل بورس؛ منفی ۱۸ درصد
شاخص بورس که در هفتم فروردین امسال، در یک میلیون و ۳۰۰ واحدی قرار داشت در پایان روز ۱۲ خرداد ماه سال جاری به یک میلیون و صد واحد رسید. بر این اساس، بورس در دو ماه و نیم ابتدایی بهار امسال، ۱۸ درصد کاهش بازدهی را تجربه کرد و این در حالی بود که شاخص بورس در مدت زمانی مشابه سال قبل در حرکتی اکیداً صعودی از حدود ۵۰۰ هزار واحد در پایان ۱۲ خرداد سال ۹۹، به یک میلیون واحد افزایش پیدا کرده بود و در کارنامه خود، افزایش ۵۰ درصدی را به ثبت رسانده بود.
هر گرم طلای ۱۸ عیار، کار خود را در ابتدای سال ۱۴۰۰، با رقم یک میلیون و ۸۰ هزار تومان شروع کرد و در نهایت بعد از چند فراز و فرود بیرونق در پایان روز دوازدهم خرداد در حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد.
سکه تمام امامی هم که سال جدید را در هفتم فروردین ماه با رقم ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع کرده بود، در نهایت با ۴.۵ درصد کاهش بازدهی در عدد ۱۰ میلیون ۷۰۰ هزار تومان ایستاد. این در حالی است که سکه امامی در مدت مشابه سال گذشته با طی کردن مسیر تندی، از ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به حدود ۷ میلیون ۴۰۰ هزار تومان رسیده بود و بازدهی ۲۱ درصدی را پشت سر گذاشته بود.
فروردین ماه ۹۹، دلار کار خود را با نرخ ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان آغاز کرد و بعد از گذشت دو ماه و دو هفته در روندی تصادی، مثل سایر بازارها، به ۱۷ هزار تومان رسید تا ۲۱ درصد گرانتر شده باشد. اسکناس آمریکایی اما در سال جاری روند متفاوتی را به واسطه خبرهای مثبتی که از وین میرسید، طی کرد و در نهایت از ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان ابتدای فرودین ماه در اواسط خرداد با هشت درصد کاهش بازدهی به حدود ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.
ارسال نظر