|

روزانه چقدر پول از بورس خارج می‌شود؟

فعالان بورس در شرایطی به استقبال معاملات هفته اول شهریور می‌روند که در پایان مرداد یک ناهمگونی مهم در بازار به وجود آمد.

اقتصاد روزانه چقدر پول از بورس خارج می‌شود؟

به علت افزایش شیوع ویروس کرونا در هفته گذشته پس از دو روز کاری بازارهای رسمی، ادارات دولتی و بسیاری از اصناف و گروه‌های شغلی در تعطیلات به سر بردند.

در آخرین روز کاری بازار سهام، در پایان معاملات روز یکشنبه شاخص کل بورس ۱۹ هزار و ۱۹۷ واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز رشد ۵ هزار و ۶۲۵ واحدی را ثبت کرد. بدین ترتیب بورس پس از یک روز وقفه دوباره صعود کرد و توانست وارد کانال ۱.۵ میلیونی شود. آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهام‌داران می‌دهند؟

صعود شاخص کل

شاخص کل بورس پس از آن که ۶ روز صعودی متوالی را از سیزدهم تا بیستم مرداد پشت سر گذاشت، روز ۲۳ مرداد اندکی نزول کرد و روز ۲۴ مرداد رشد ۱۹ هزار واحدی را ثبت کرد. بدین ترتیب شاخص کل در مجموع ۸ روز کاری گذشته بیش از ۹۴ هزار واحد رشد کرد.

شاخص کل هم‌وزن در این دوره ۸ روزه در تمامی روزها صعودی بود و رکورد ۸ روز صعودی پی در پی را ثبت کرد. شاخص هم وزن در این دوره بیش از ۲۵ هزار واحد افزایش یافت و در سطح ۴۲۸ هزار و ۳۱۸ واحد ایستاده است.

پیش بینی بورس هفته

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات هفته اول شهریور می‌روند که در پایان مرداد یک ناهمگونی مهم در بازار به وجود آمد. با آن که شاخص کل و شاخص هم وزن روند صعودی داشتند و تقاضای بازار (چه حقیقی و چه حقوقی) افزایش یافت اما شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. در ۷ روز کاری گذشته خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بوده و در مجموع ۹۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شده است. بدین ترتیب به طور میانگین روزانه بیش از ۱۴۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شده است. این در حالی است که در این دوره شاخص کل ۹۴ هزار واحد رشد کرده و قیمت عمده نمادهای بازار صعودی بوده‌ است. همچنین در ۱۲ روز کاری گذشته –از ۹ مرداد ماه به این سو- به استثنای یک روز در باقی روزها معاملات بازار سهام با مازاد تقاضا بسته شد.

بنابراین خروج پول حقیقی ناهمگونی مهمی است که در بازار سهام تهران وجود دارد. تحلیل‌گران علت اصلی این ناهمگونی را عدم اعتماد سهام‌داران حقیقی به بورس می‌دانند. بسیاری از سهام‌دارانی که سبد سهام‌شان پیش از این در محدوه زیان بوده با رشد شاخص طی هفته‌های اخیر به نقطه سر به سری یا حتی سود رسیده‌اند و در نتیجه از بازار خارج شدند. به نظر می‌رسد با آن که انتظارات تورمی موجب رشد قیمت‌ها در بازار دارائی‌ها شده و عواملی چون رشد قیمت دلار نیز به عنوان اهرمی برای افزایش قیمت‌ها در بازار سهام عمل کرده اما همچنان بسیاری از سهام داران حقیقی به آینده بازار بی‌اعتمادند. در نتیجه ناهمگونی صعود قیمت‌ها و خروج پول حقیقی چالش بازار سهام در طی روزهای آتی است. اگر روند خروج پول حقیقی ادامه یابد و شاهد رشد صف‌های فروش باشیم روند صعودی فعلی متوقف خواهد شد.

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 194138

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین