|

رئیس پیشین هیئت عامل صندوق توسعه ملی در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد:

انتقال آب خلیج فارس پروژه ای عظیم وخاطره‌ساز

مرتضی شهیدزاده، در حال حاضر رئیس هیئت‌عامل صندوق توسعه ملی است و قبل از آن به‌عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره بانک کشاورزی فعالیت کرده است.

اقتصاد

برای اطلاع از کم و کیف نقش‌آفرینی شهیدزاده در پروژه انتقال آب خلیج‌فارس با او به گفتگو نشستیم.

حداکثر مساعدت را به عمل آوردیم

رئیس پیشین هیئت‌عامل صندوق توسعه ملی اظهار داشت: «هدف صندوق توسعه ملی تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی به ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسل‌های آینده از این منابع است. به جرات می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین و اثربخش‌ترین طرح‌هایی که توسط صندوق؛ تامین مالی شده، همین پروژه انتقال آب خلیج فارس است. از منابع صندوق برای تامین طرحی استفاده شد که نقش موثری در آبادانی کشور دارد».

شهیدزاده

مرتضی شهیدزاده افزود: «هدف شرکت انتقال آب خلیج فارس، احداث خط انتقال آب از خلیج فارس برای مصرف صنایع و شرب استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد است. صندوق توسعه در راستای تامین قطعه اول پروژه (انتقال آب به شهرستان سیرجان) ۷۵ درصد از منابع مالی لازم یعنی ۲۱۴ میلیون دلار را تامین کرد که عدد قابل‌توجهی است. این نشان‌دهنده عزم مدیران صندوق توسعه ملی برای پیشبرد حداکثری پروژه است. به تازگی نیز بنا به درخواست شرکت انتقال آب خلیج‌فارس و بانک عامل، دوره مشارکت در فرایند اجرای طرح افزایش یافت تا امکان استفاده از الباقی مبلغ مسدودی و نهایتا اتمام پروژه، فراهم شود. به هر حال صندوق تلاش کرده است تا حداکثر مساعدت و حمایت را به عمل آورد. بدون شک اجرای چنین پروژه عظیمی، سرشار از خاطره‌های شیرین و به یادماندنی است. طعم شیرین این پروژه سالیان سال برای مردم ایران زمین به یادگار خواهد ماند».

یک سرمایه‌گذاری مقرون به صرفه

وی افزود: «با توجه به کمبود آب‌های زمینی و زیرزمینی به خصوص در منطقه اجرای این طرح یعنی استان‌های کرمان، یزد و هرمزگان و مناطق مجاور، همچنین نظر به وقوع خشکسالی‌های طولانی؛ سرمایه‌گذاری در این طرح و کمک به اجرای آن اقدامی ضروری بود؛ بنابراین صندوق در راستای اهداف خود و به منظور ایجاد توازن منطقه‌ای و توسعه کشور در تامین مالی این طرح عظیم مشارکت کرد. مقرون به صرفه بودن سرمایه‌گذاری این صندوق در پروژه‌های بزرگ معادن مس، سنگ‌آهن و صنایع فولادسازی در استان‌های مذکور موجب افزایش انگیزه صندوق برای مشارکت در این پروژه عظیم شده است».

وی گفت: «خوشبختانه روند اجرای این پروژه تاکنون مناسب بوده است. اجرای این طرح می‌تواند بخش قابل‌توجهی از نیاز آبی این استان‌ها را برطرف کند. صنایع این استان‌ها به طور متوسط در هر سال به بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب نیاز دارند. در همین راستا در فاز اول این طرح؛ تامین و انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب در دستور کار قرار گرفت. آب موردنیاز پس از آبگیری از خلیج‌فارس در ساحل غربی شهر بندرعباس و شیرین سازی، در مسیری به طول حدودی ۷۵۰ کیلومتر به محل مصرف، منتقل خواهد شد. این امر به طور حتم منشا، تحولی عظیم در صنایع این مناطق خواهد شد».

کدخبر: 211377 شهریار خادمی
  • داود ارسالی در

    با عرض سلام ، با توجه به فرونشست زمين اس تان اصفهان را نيز به ليست أضافه كنيد

ارسال نظر