|

وضعیت قیمت دلار با نزدیک شدن به مذاکرات

روز سه‌شنبه، فضای بازار ارز و سکه آرام‌تر شد. در بازار دلار خبری از سفته‌بازان نبود و در معاملات سکه، این فلز گران‌بها به افزایش محدود قناعت کرد.

اقتصاد وضعیت قیمت دلار با نزدیک شدن به مذاکرات

در چهارمین روز هفته، اسکناس آمریکایی در غیاب بازیگران بزرگ، رشد جزئی ۱۰ تومانی را تجربه کرد و ساعت ۳ بعدازظهر در محدوده ۲۸ هزار و ۱۱۰ تومان قرار گرفت. رشد آرام دلار در حالی صورت گرفت که در ۳ روز ابتدای هفته میزان هیجان در بازار ارز بیشتر بود. به عنوان مثال، اسکناس آمریکایی در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه به ترتیب‌ ‌۱۸۰، ۶۰ و ۲۲۰ تومان رشد قیمت را به ثبت رسانده بود. دو سد مقاومتی ۲۷ هزار و ۸۰۰ و ۲۸ هزار تومانی شکسته شدند و خریداران زیادی طی سه روز وارد بازار شدند.

با این حال، در روز سه‌شنبه بخشی از معامله‌گران سعی کردند بخشی از ارزهای خریداری شده خود را به فروش برسانند و از خریدهای قبلی خود کسب سود کنند. این موضوع تا حدی زمینه‌ساز ایجاد آرامش در بازار شد. در کنار این، نزدیک شدن به مقاومت سنگین ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومانی دیگر عاملی بود که فضای احتیاطی را در بازار برجسته کرد. بازار ارز در سال جاری نتوانسته است ارقام بالاتر از ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان را تجربه کند و طبیعی بود که بازار در واکنش به یک سقف تاریخی با احتیاط بیشتری رفتار کند. به گفته فعالان، معامله‌گران حس می‌کنند که برای شکست مقاومت ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومانی نیاز به سوخت سنگین‌تر دارند.

عده‌ای از فعالان اعتقاد داشتند که با نزدیک شدن مذاکرات هسته‌ای و دور جدید گفت‌وگوهای ایران با اروپایی‌ها سمت‌وسوی انتظاری معامله‌گران تا حدی تغییر کرد و خریدهای ارزی کاهش یافت.

همچنین گفته می‌شود یکی از عواملی که سرعت رشد قیمت دلار در روز سه‌شنبه را کاهش داد، عرضه بازارساز بود. از نگاه برخی فعالان بازارساز نسبت به نوسان دلار بالای مرز ۲۸ هزار تومانی حساس است و سعی دارد با عرضه ارز زمینه‌ساز برگشت اسکناس آمریکایی به کانال پایین‌تر شود. روز گذشته صرافی‌های بانکی با قیمت ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان اقدام به فروش دلار می‌کردند که اختلافی حدود ۶۰۰ تومانی با قیمت بازار داشت. برخی سایت‌ها گزارش دادند که فاصله زیاد قیمت دلار صرافی‌های بانکی و بازار آزاد زمینه‌ساز سودجویی از کارت ملی برخی از افراد شده است.

سهمیه ارزی ۲ هزار یورویی که با هدف تامین نیازهای خرد بازار ارز مثل سفرهای خارجی، درمانی و تحصیلی به هر کد ملی اختصاص می‌یابد، در روزهایی که شکاف قیمتی میان نرخ ارز در بازار آزاد و بازار رسمی افزایش پیدا می‌کند، به ابزاری برای سوءاستفاده و سودجویی دلالان تبدیل شده است.

ماجرا از این قرار است که دلالان با اجاره کد ملی افراد کم‌بضاعت و ناآگاه اقدام به خرید سهمیه ارزی آنان و سپس فروش آن در بازار آزاد می‌کنند. شیوع این نوع تخلفات از یکسو عواقب قضایی جدی را برای صاحبان کدملی به وجود می‌آورد و از سوی دیگر در ایجاد التهاب و نوسانات کاذب در بازار فردایی ارز نیز نقش مخربی ایفا می‌کند.

در روزی که فضای بازار ارز آرام‌تر بود، سکه امامی نیز تغییرات زیادی را ثبت نکرد. روز سه‌شنبه فلز گران‌بهای داخلی ۵ هزار تومان رشد را به ثبت رساند و در محدوده ۱۲ میلیون و ۲۲۵ هزار تومان قرار گرفت. عامل اصلی که به سکه کمک کرد به حرکت افزایشی خود ادامه دهد، نوسان اونس طلا بالای مرز هزار و ۸۲۰ دلار بود. امید برخی از معامله‌گران نسبت به روند صعودی طلا زیادتر شده است. با این حال، هراسی در بازار سکه وجود دارد که به یکباره دلار مرز ۲۸ هزار تومانی را از دست بدهد. این موضوع موجب می‌شد سکه‌بازان در خرید احتیاط بیشتری بکنند.

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 215724

ارسال نظر

 

آخرین اخبار