گفتگوی گسترش نیوز با کارشناس بورس؛
این اتفاق رخ دهد بورس می درخشد!
آگاهی: وزیر صمت و معاون اول رییس جمهوری مدام از قیمت گذاری دستوری سخن می گویند. این امر منطق اقتصادی ندارد و این شاعبه را ایجاد می کند دولتی که 3 ماه است آمده سرکار و شاید یک چهار سال دیگر هم بر روی کار باشد. می خواهد چه روندی با بازار داشته باشد. این عوامل سبب می شود که روند خوبی را برای بازار شاهد نباشیم. بشخصه حس می کنم اگر بحث قیمت گذاری دستوری تا حدی در بازار تعدیل شود ما فرصت های خوبی را برای بازار می توانیم متصور شویم
در نخستین روزهای هفته جاری خبری در رسانهها مبنی بر ارائه وام ۵۰ تا ١٠٠ میلیون تومانی به سهامداران خرد برای جبران ضرر و زیان آنها در بورس مطرح شد. در همین رابطه نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه بیان کرده بود که پیشنهاد شده است تا ارزش تابلو سهامی به عنوان وثیقه لحاظ و وام قرض الحسنهای بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به آنها پرداخت شود.این وام با بازپرداخت سه تا پنج ساله میتواند بخشی از زیان سهامداران خرد را جبران کند و در مقابل از سهام این افراد میتوان به عنوان وثیقه استفاده کرد.
در همین راستا ما در گسترش نیوز گفتگویی داشتیم با یک کارشناس بازار سرمایه؛ برای خواندن مشروح این گزارش با ما همراه باشید:
با این کار به بازار بورس صدمه وارد می شود
نیما آگاهی در گفتگو با گسترش نیوز در مورد اخذ وام به سهامداران برای جبران خسارت بورس اظهار کرد: بازار بورس اکنون وضعیتی دارد که متاسفانه سیاست گذار تصمیماتی می گیرد که با روح بازار در تضاد است. به هر حال بازار بورس بازاری است با ریسک های متعدد. به همین علت سهامداران باید آگاه باشند که در لحظه ورود به به بازار باید ریسک پذیر باشند.
وی افزود: درست است که بخشی از ریزش های بازار سرمایه به علت عدم مدیریت در دولت قبلی و فعلی است ولی اینکه با شیوه وام دهی مردم را راضی نگه داریم در بلند مدت پاسخگو نخواهد بود. و در بلند مدت هم به سهامدار خورد و فرایند بازار صدمه می زند.
آگاهی در ادامه با بیان اینکه بازار بدهی بر بازار سرمایه بر یکدیگر اثرگذارهستند، اظهار کرد: عموم مشکل در بازار سهام این است که رفتار مشخصی را از بانک مرکزی و دولت ندیده ایم. این سیاست گذاری درست در بازار سرمایه مشخص خواهد بود که اهالی بازار بدانند که براساس برنامه از پیش تعیین شده قرار است حجم معینی از اوراق به فروش برود. در این صورت هیچ نگرانی ای وجود نخواهد داشت و اهالی بازار می توانند معاملات خودشان را تنظیم کنند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اما رفتارهای یکشبه و آنی باعث می شود که بازار دچار تنش شود. موضوع بعدی این است که خریداران اوراق چه کسانی هستند. قطعا خرید این اوراق سهامداران خرد نیستند. ما اکنون اوراق را به صورت تحمیلی می فروشیم. یعنی صندوق ها، بانک ها و مجموعه هایی که می توانند سهام بخرند را تحت فشار قرار می دهیم.
نبود برنامه ای مشخص برای بازگشت اعتماد به بورس
وی در پاسخ به این سوال که عوامل متعددی از جمله عوامل سیاسی، اقتصادی بر بازار بورس اثرگذارند، اکنون کدام عامل بر بازار بورس ایران اثرگذار است، بیان کرد: در سه سال گذشته چندین پارامتر بر بازار سرمایه ما اثرگذار بوده است. مهمترین موضوع اعتماد سهامداران خرد است. عدم اعتماد سهامدار خرد به کل سیستم مدیریتی است که اکنون دچار لطمه شده و تاکنون نتوانستیم برنامه ای مشخص برای جبران و بازگردانی این اعتماد وجود ندارد.
این کارشناس بازار سهام ادامه داد: موضوع دوم، بحث رفتارهای اقتصادی دولت و به خصوص بانک مرکزی است. اکنون ما یک کسری بودجه قابل توجه داریم. الویت های دولت برای کارشناسان مشخص است اما برای مردم شفاف سازی نشده است. اینکه دولت شعار حمایت از بورس می دهد. اما در عرصه کاری انجام نمی دهد عملا در بازار دچار چالش می شویم. ضمن اینکه ما شاهد هستیم که دولت، قبل از روی کار آمدن وعده میداد که اوضاع بورس را درست می کند اما اکنون می بینیم که هیچ اتفاقی رخ نداده است. زیرا که دولت الویت های مهم تری دارد و این مسائل را شفاف بیان نمی کند. این رفتار متناقض سبب ایجاد بی اعتمادی در بازار می شود.
آگاهی در پایان اظهار کرد: ما اکنون در بازار یک ریسک بزرگی داریم و آن در عموم صنایع بازار مشهود است. صنایع، فلزی، پتروشیمی و، معدنی ها تحت تیر رس دولت قرار دارند. بطور مثال وزیر صمت و معاون اول رییس جمهوری مدام از قیمت گذاری دستوری سخن می گویند. این امر منطق اقتصادی ندارد و این شاعبه را ایجاد می کند دولتی که 3 ماه است آمده سرکار و شاید یک چهار سال دیگر هم بر روی کار باشد. می خواهد چه روندی با بازار داشته باشد. این عوامل سبب می شود که روند خوبی را برای بازار شاهد نباشیم. بشخصه حس می کنم اگر بحث قیمت گذاری دستوری تا حدی در بازار تعدیل شود ما فرصت های خوبی را برای بازار می توانیم متصور شویم.
ارسال نظر