|

در گفتگوی گسترش ‌نیوز با سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل مطرح شد:

پیش‌بینی قیمت موبایل در شب عید

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل گفت: روند کاهش تقاضا در بازار موبایل تا اواسط بهمن ماه سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت اما هم‌زمان با نزدیکی به روزهای پایانی سال انتظار می‌رود که با افزایش تقاضا در بازار رو به رو شویم.

اقتصاد پیش‌بینی قیمت موبایل در شب عید

به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم و جنب و جوش مردم در بازار بیشتر شده است. مردم در این روزها در انتظار اخبار مربوط به نتیجه مذاکرات و کاهش احتمالی قیمت دلار و معرفی گوشی‌های تازه در سال ۲۰۲۲ هستند. پیرامون وضعیت بازار موبایل در شب عید با رضا عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل به گفتگو نشستیم. با گسترش نیوز همراه باشید.

موبایل-عالیان

عالیان، سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل در تشریح وضعیت بازار نگاهی به مرور واردات گوشی از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان آذر ماه پرداخت و در این رابطه به خبرنگار گسترش نیوز گفت: ۱۳ میلیون و ۶۸۰ هزار دستگاه گوشی موبایل وارد کشور شده است. در آذرماه واردات ۱.۵ میلیون گوشی را ثبت کردیم که صد هزار دستگاه نسبت به آبان ماه کاهش داشته است. مصرف کشور در این دوره نیز یک میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه بود که نسبت به آبان ماه ۱۰۰ هزار دستگاه کاهش داشته است. در نتیجه در بخش واردات و مصرف نسبت به آبان ماه با کاهش ۱۰۰ هزار دستگاه مواجه شده‌ایم.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود این روند کاهشی تا اواسط بهمن ماه سال ۱۴۰۰ ادامه داشته باشد. هم‌زمان با نزدیکی به روزهای پایانی سال انتظار می‌رود که با افزایش تقاضا در بازار رو به رو شویم.

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل ضمن اشاره به روند ۱۲ ماه گذشته اظهار کرد: از آذرماه ۱۳۹۹ تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ میلیون و ۵۸۰ دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده است. در همین دوره ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه تلفن همراه در کشور خریداری شده است. بیشترین محدوده قیمتی موبایل وارداتی به کشور ۹ میلیون و ۷۴۹ هزار دستگاه موبایل با قیمت ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار بود.

عالیان تأکید کرد: تعداد موبایل‌های کمتر از ۱۵۰ دلار که در ۱۲ ماه گذشته وارد کشور شده، ۷ میلیون و ۲۸۲ هزار دستگاه بود. این آمار موبایل، دستگاه‌هایی مثل تبلت، ساعت هوشمند و سایر ابزارهای پوشیدی سیم‌کارت خور را شامل می‌شود. حدود یک میلیون و ۴۷۴ هزار دستگاه تلفن‌ همراه میان‌رده در محدوده قیمتی ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار وارد کشور شده است. همچنین موبایل‌های پرچم‌دار با قیمت بیش از ۶۰۰ دلار عمدتا جز محصولات آیفون هستند. حدود یک میلیون ۷۴ هزار دستگاه در ۱۲ ماه گذشته وارد کشور شده است. در همین بازده زمانی حدود ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار دستگاه گوشی توسط برند سامسونگ، ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار دستگاه گوشی با برند نوکیا، ۵ میلون و ۶۶۰ هزار دستگاه گوشی با برند شیائومی و یک میلیون، ۲۷۲ هزار دستگاه گوشی با برند هواوی و ۱۰ هزار دستگاه گوشی اپل وارد کشور شده است.

پرفروش‌ترین‌های بازار

سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل در پایان خاطرنشان کرد: سامسونگ با ۴۸ درصد بیشترین سهم را از بازار موبایل ایران دارد. در رتبه‌های بعدی شیائومی، نوکیا، اپل و هواوی قرار دارند که به ترتیب ۲۹، ۱۲، ۵ و ۲ درصد سهم بازار موبایل را در دست دارند. گوشی‌های نوکیا عمدتا گوشی‌های ساده (Feature phone) هستند. پرمصرف‌ترین مدل سامسونگ گلکسی a۱۲ است. همچنین پر مصرف‌ترین گوشی برند شیائومی پوکو X۳ پرو بود. نوکیا مدل ۱۰۵ نیز گوشی جذابی برای علاقمندان به گوشی‌های ساده است. در میان گوشی‌های برند اپل، آیفون ۱۳ پرو مکس مورد اقبال طرفداران بود. در میان گوشی‌هایی که برند ایرانی دارند، باید به جی پلاس اشاره کنیم که در زمان کوتاهی علاقمندان زیادی را پیدا کرده است. گوشی p۱۰ این برند پرفروش‌ترین مدل این برند است.

کدخبر: 231293

ارسال نظر