قیمت این کالاها شکسته می شود
دولت و به خصوص وزارت صمت برای کنترل قیمتها در بازار خردهفروشی، از مدتی پیش تصمیم گرفتهاند قیمت تولیدکننده را به صورت آزمایشی برای بخشی از کالاهایی که استفاده بیشتری برای مصرفکننده دارند را اضافه کنند.
ارائهدهندگان این طرح مدعی هستند با این روش، قیمت تولید برای خریدار شفاف است و به این ترتیب از برخی سودجوییها جلوگیری خواهد شد. البته این همه ماجرا نیست و انتظار میرود بازار تولیدکنندهها به سمت افزایش رقابت پیش رفته و به این شکل قیمتها شکسته شود.
در همین خصوص رشید عزیزپوراز فعالان صنایع غذایی درباره تاثیرات درج قیمت تولیدکننده و حذف درج قیمت مصرفکننده روی کالاها گفت: «موضوع درج قیمت تولیدکننده از سالها قبل توسط صنعت غذا پیگیری میشد. خواسته فعالان این صنعت حذف درج قیمت مصرفکننده و امکان رقابتیشدن بازار بود هرچند در مرحلهای هم این موضوع تا حدی جلو رفت.» وی با بیان اینکه این فرآیند در کل دنیا شناختهشده است و کارشناسان این موضوع را تایید میکنند، ادامه داد: «اواخر دوره اول یا دوره دوم دولت قبل، بخشنامهای توسط وزارتصنعت برای حذف قیمت مصرفکننده تدوین شد. به هرحال اینکه قیمت مصرفکننده حذف شود اقدام مثبتی است و بازار بهطور کامل در مدار عرضه و تقاضا قرار میگیرد و رقابتی میشود. البته طبق تصمیم وزارت صنعت مقرر شده بهطور پلکانی قیمتها از مصرفکننده به سمت درب کارخانه سوق پیدا کند، هرچند این احتمال وجود دارد که در آینده قیمت تولیدکننده هم حذف شود.» عزیزپور هدف درج قیمت تولیدکننده برای از بین بردن فاصله بین قیمت تولیدکننده و مصرفکننده را در نظام توزیع عامل کاهش واسطهگری دانست و گفت: «بنابراین از تولیدکنندگان خواسته شده تا قیمت مشخص کنند. امکان دارد در آینده با شرایط موجود، بهعنوان مثال تولیدکننده کالایی را به سیستم توزیع یک هزار تومان بفروشد، بعد سیستم توزیع آن را به مغازهداری بدهد، مغازه اول اتیکت کالایش را یکهزار و ۲۰۰ تومان، مغازهای دیگر یکهزار و ۲۲۰ تومان و مغازهای دیگر یکهزار و ۱۸۰تومان تعیین کند؛ بنابراین این اطلاعرسانی باید اتفاق بیفتد.» این فعال اقتصادی روند صدور بخشنامه و اجرای آن را بسیای سریع توصیف کرد و گفت: «متاسفانه فرصت کافی برای آمادگی تولیدکنندگان از نظر سختافزاری و هماهنگی درونواحدی وجود نداشت. به دلیل اینکه حاشیه سود خردهفروشی و مصوبههای سود خردهفروشی و شبکههای توزیع مورد نقد شبکه توزیع است، این موضوع باعث چالش شد و چند وقت اخیر بین تولیدکنندگان و توزیعکنندگان با سازمان حمایت بحثی شکل گرفته که شاید باید در این حوزه از قبل جلسات و نشستهایی برگزار میشد.» عزیزپور در پایان نیز گفت: «همچنین دستگاههای نظارتی نیز با گرانفروشان برخورد میکنند؛ بنابراین مشکلی در این بخش پیش نخواهد آمد.»
من به باعنوان یک کارمند بازنشسته شاهد بو دم که دراین چند سال وزارت صمت نقش اصلی گ رانی در کشورمان را داشته است.
اشتباه نکن اونی که میشکنه کمر امثال من مستمری بگیره.کخ همیشه هشتمون گرو نهمونه
اگه بخواين...خيييييييليييييييييي راحت مي شه کنترل کرد..خيلي راحت...مهم خواستنه
در برابر خودرو سازان عقب نشینی ولی در بر ابر تولید کننده گان گردن گلفتی.
ج ای حرفی نمانده.
از موقعی که این تصمیم گرفته شده نوشابه از طرف کارخانه دوهزار تومان گران شده در خرده فروشی ها حداقل تخفیف میدادند ولی الان دست آنها هم بسته شد یعنی در اصل به ضرر مردم