|

جنگ چین علیه رمزارزها

تحریم بیت‌کوین به سرعت سرتیترهایی منفی در اخبار رمزارز ایجاد کرد و عده‌ای پیش‌بینی کردند که صنعت بلاکچین هرگز بهبود نخواهد یافت. اما این تحریم هم باعث افزایش انعطاف‌پذیری کریپتو شد و هم روحیه کارآفرینی در ماینرها را زیاد کرد.

بانک خلق چین PBOC فعالیت‌های مرتبط با رمزارز را ممنوع اعلام کرد اما بر خلاف این ممنوعیت پر سر و صدا سال ۲۰۲۱ یک سال خوب و پرانرژی برای بیت‌کوین بود با ورود شرکت‌های بزرگ به صنعت کریپتو قیمت بیت‌کوین رکورد قبلی خود را شکست.

هر کس توجه کرده باشد به سادگی متوجه شده که هرگز دید کلی چین نسبت به بیت‌کوین دید مثبتی نبوده است. همانطور که مدیر ارشد بخش استراتژی CoinShares خانم Meltem Demirors در ماه سپتامبر نوشت: این بار بیستم بود که چین بیت‌کوین را ممنوع کرد.

پس چه چیز سخت‌گیری اخیر را از موارد پیشین متفاوت کرد؟ چون این بار تمام اختیارات دولت برای اجرای این ممنوعیت استفاده شده بود. در گذشته تنها موسسات مالی چین از ارائه خدمات مربوط به رمزارز ممنوع شده بودند اما این بار تمام فعالیت‌ها از جمله استخراج و خرید فروش هم غیرقانونی اعلام شد.

در اتفاقی که به آن مهاجرت بزرگ استخراج‌کنندگان می‌گویند، ماینرهای مستقر در استان‌های سین کیانگ، مغولستان داخلی، سیچوان و یونان به سرعت سیستم‌های خود را خاموش کرده و به قزاقستان، روسیه و امریکای شمالی مهاجرت کردند. در این میان هش ریت بیت‌کوین تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد و سپس به طور چشمگیری افزایش یافت.

مطمئنا دلایل زیادی برای این ممنوعیت از طرف چین وجود داشت. حاکمیت چین فقط نگران افت و خیز شدید قیمت سرمایه‌های دیجیتال نبود بلکه همانند سایر کشورها از ناتوانی در تاثیرگذاری بر آن آشفته شدند. علاوه بر این با توجه به اینکه ۴۰ درصد استخراج‌کنندگان چینی از سوخت زغال سنگ برای تامین انرژی استخراج بیت‌کوین استفاده می‌کردند، چین این موضوع را تهدیدی بر سر راه رسیدن به تعهد پکن برای کنترل سوخت فسیلی تا سال ۲۰۶۰ می‌دانست.

اما بزرگترین علت تلاش چین برای افزایش تسلط رمزارز دولتی خود در بازار بود. به گفته کارشناسان نخستین رمزارز ساخته شده توسط یک بانک مرکزی (CBDC) رمزارز بانک خلق چین (PBOC) خواهد بود.

پس از این جریان بیت‌کوین توانست رکورد قیمتی جدید ۶۸ هزار دلار را بشکند و نخستین صندوق قابل معامله در بورس امریکا ایجاد شد تا سرمایه‌گذاران خرید و فروش سهام خود را بدون نیاز به صرافی انجام دهند. در نهایت ایالات متحده به قطب استخراج جهان تبدیل شد.

انتقال قطب استخراج بیت‌کوین از چین به امریکا منافع خود را دارد. دیگر تمرکز استخراج در کشوری نیست که دید منفی نسبت به رمزارز دارد. در مقایسه با چین دولت امریکا دید مثبت‌تری به بیت‌کوین داشته و حتی تعدادی از نمایندگان امریکا و مسئولان صحبت از پرداخت مالیات از طریق بیت‌کوین و دریافت حقوق با بیت‌کوین می‌کنند.

کاهش تسلط چین در صنعت استخراج بیت‌کوین کمک می‌کند که سرمایه‌گذاران امریکایی با قدرت بیشتری در صنعت استخراج ظاهر شوند. مانند شرکت Lancium که در صنعت استخراج بیت‌کوین تگزاس که با انرژی تجدیدپذیر کار می‌کند با قدرت سرمایه‌گذاری کرد.

شاخه‌های جدید رشد

شاید تغییرات اخیر در حدی نباشد که بتوان آن را تحول انرژی سبز در استخراج بیت‌کوین نامید، اما تمرکز زیادی بر استفاده از انرژی تجدیدپذیر در صنعت استخراج است. در ماه می‌ایلان ماسک و مایکل سیلور اعلام کردند که نشست استخراج‌کنندگان بیت‌کوین صورت گرفت که تمرکز آن بر روی استفاده از انرژی تجدیدپذیر بود. در این نشست بزرگترین استخراج‌کنندگان بیت‌کوین از جمله آرگو بلاکچین، بلاک کَپ، کور ساینتیفیک، گلکسی دیجیتال و رایِت بلاکچین و غیره شرکت کردند. این شورا متعهد به استانداردسازی گزارش مصرف انرژی و ارتقای آینده این صنعت است.

تلاش‌ها در ایالت‌هایی مثل تگزاس هم به این موضوع کمک زیادی خواهد کرد. حدود ۱۶ گیگابایت پروژه جدید مبتنی بر انرژی باد و خورشید در سال آینده در غرب تگزاس برنامه‌ریزی شده است.

براساس گزارش CoinShares بیت‌کوین در پایان نوامبر شاهد ورود ۱۱۴ میلیون دلار سرمایه از طرف نهادهای شرکتی بود. در همین حال صندوق معاملات بیت‌کوین ETF، یک میلیارد دلار دارایی در روز اول خود جمع آوری کرد و رکورد سریع‌ترین صندوقی که به چشم‌انداز رسیده را شکست.

 

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 232433

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین