|

بیت کوین در رده نهم بازارهای مالی دنیا

ارزهای دیجیتال به‌عنوان پدیده‌ای نوظهور و با کاربردهای فراوان هستند که این روزها با پیشرفت تکنولوژی و فناوری اطلاعات نیاز به شناخت و کسب آگاهی در این زمینه بیش از پیش احساس می‌شود.

امروزه بازار ارزهای دیجیتال در سراسر جهان فوق‌العاده مورد توجه قرار گرفته و گروه وسیعی از مردم به دنبال سرمایه‌گذاری در این بازار هستند. ارزهای دیجیتال در حقیقت همان پول و اعتباری هستند که به شکل غیر فیزیکی مورد معامله قرار می‌گیرند و همان‌گونه که از نامشان پیدا است تنها به شکل دیجیتالی در دسترس بوده و با رایانه محاسبه می‌شوند.

ارز دیجیتال (Cryptocurrency) شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه‌ی علم رمزنگاری ایجاد شده است. بیشتر ارزهای دیجیتال برای بهره‌مند شدن از ویژگی‌های اساسی مانند غیرمتمرکز بودن، شفافیت و تغییرناپذیر بودن از بلاک چین استفاده می‌کنند.

رمزارزها مانند ریال و دلار پول‌هایی هستند که با سازوکار مختلفی ایجاد و توزیع می‌شوند. فرایند خلق برخی از این پول‌ها مانند بیت کوین با ماینینگ انجام می‌شود و برای تعدادی دیگر از آن‌ها، تمامی سکه‌ها از قبل به صورت استخراج شده در شبکه قرار می‌گیرند.

از دید بسیاری از افراد بیت کوین اولین ارز دیجیتال حقیقی یا رمز ارزی است که ایده‌ی آن سال ۲۰۰۸ در وایت‌پیپر بیت کوین منتشر و اولین سکه‌های آن در سال ۲۰۰۹ استخراج شد؛ هرچند پیش از بیت کوین نیز تلاش‌های زیادی برای ساخت یک ارز دیجیتال انجام شده بود.

ارزهای دیجیتال زاییده یکی از علوم پنجگانه هوش مصنوعی

یک کارشناس بازارهای مالی و هوش مصنوعی می‌گوید: ارز دیجیتال زاییده یکی از علوم پنجگانه هوش مصنوعی است و کمتر از پنج سال دیگر به دنیای VR و AR خواهد رسید چراکه در بلاکچین‌ها مشکلات قطعی سیستم نیز رفع شده و امکان ارزیابی حد سود و ضرر وجود دارد.

او اضافه می‌کند: بیت کوین در میان مارکت کپ کل بازارهای مالی ارزشمند دنیا در رده‌ی نهم قرار دارد که اگر محبوبیت آن بیشتر شود تا به سطح یک برسد، با یک حساب سرانگشتی ارزش بیت کوین یک میلیارد دلار خواهد شد.

او خاطرنشان می‌کند: در معاملات خود باید بازار را در نظر بگیریم که هر ارزی را خریداری نکنیم و حتما توجه داشته باشیم ارزی که خریداری می‌کنیم چه تاثیری در تکنولوژی و محیط زیست دارد.

او همچنین می‌گوید: قبل از ورود به معامله، مارکت کپ کل بازار، قیمت بیت کوین، بحث دامیننس بیت و ارزش مارکت کپ ارزهای دیجیتال را باید در نظر بگیریم چراکه حدود ۱۴ هزار رمز ارز وجود دارد و اگر تنها به سیگنال‌ها کفایت کنیم، موفق نخواهیم شد.

این کارشناس بازارهای مالی یادآور می‌شود: شایسته است در مورد تمامی ارزها به‌ویژه در خصوص ارزهای پر پتانسیل اطلاعات داشته باشیم و تنها به بیتکوین و اتریوم بسنده نکنیم.

او ادامه می‌دهد: مارکت کپ مانند شاخص در بورس است که در مارکت کپ کل، دارایی‌های بازار طلا، اپل، میکروسافت، آلفابت، سعودی آرامکو، آمازون، سیلور، تسلا و بیت کوین به ترتیب در رده‌های اول تا نهم قرار دارند.

او متذکر می‌شود: دو نوع صرافی غیر متمرکز و متمرکز در زمینه ارزهای دیجیتال وجود دارد؛ صرافی متمرکز یعنی ارز مورد نظر را سفارش داده و خرید و فروش می‌کنیم اما در صرافی غیر متمرکز پول در کیف پول ما بوده و آن را صرفا تبدیل می‌کنیم که امروزه جهان به سمت صرافی غیر متمرکز سمت‌وسو گرفته است چراکه امنیت بالایی دارد.

مختاری در خصوص نسل‌های مختلف بلاکچین اظهار  می‌کند: نسل اول مانند بیت کوین، مونرو و لایت کوین ابزاری برای پرداخت‌های مالی هستند و نسل دوم مانند اتریوم، اتریوم کلاسیک و کوانتوم در قراردادهای هوشمند به کار می‌روند.

او ادامه می‌دهد: نسل سوم مانند زیلیکا، پولکادات و کاردانو ارتباطی از بلاکچین‌ها هستند، نسل چهارم مانند متیک، اتم و تتا برای فروش دارایی‌ بوده و نسل پنجم نیز مانند مانا، اکسی اینفینیتی و سند از ارزهای حوزه‌ی گیمینگ هستند.

کل سرمایه خود را در ارزهای دیجیتال وارد نکنید

او می‌گوید: هر فردی باید سبد سرمایه‌گذاری ویژه‌ی خود را داشته باشد و سعی کند از هر ارزی در سبد خود بگنجاند اما توجه داشته باشید نباید کل سرمایه را در ارزهای دیجیتال وارد کرد و از بازارهای دیگر نیز باید بهره‌مند شد.

این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه تاکنون ۲۶ میلیارد ریال در حوزه‌ی متاورس سرمایه‌گذاری شده است، تاکید می‌کند: به دنیای متاورس‌ها باید نگاه ویژه‌ای داشته باشیم چراکه شرکت‌های حوزه‌ی کامپیوتر، سخت افزاری دنیای مجازی، آواتارها، گیم‌های با کاراکتر و در کل تمامی شرکت‌های برتر دنیا به سمت متاورس حرکت می‌کنند.

او اضافه می‌کند: هنگامی که بازار منفی است باید خرید را شروع کنیم و تاکتیک ورود پله‌ای و ۲۰ درصد در ۵۰ درصد سود را فراموش نکنیم؛ به عبارتی زمانی که ۵۰ درصد سود کردیم باید ۲۰ درصد آن را از بازار بیرون بکشیم.

مختاری همچنین خاطرنشان می‌کند: سعی کنید استراتژی مشخصی داشته باشید و با بلاتکلیفی ورود نکنید؛ از وسواس معاملاتی نیز پرهیز کنید یعنی هر روز نباید معامله کرد چراکه اگر بازار آماده‌ی معامله نباشد ضرر خواهید کرد همچنین چشم‌وهم‌چشمی را کنار گذاشته و احساسات خود را کنترل کرده و صبر داشته باشید.

ورود به دنیای ارز دیجیتال به علم بالایی نیاز دارد

او متذکر می‌شود: ورود به دنیای ارزهای دیجیتال به علم بالایی نیاز دارد و تنها با دیدن یک پکیج نمی‌توان در این حوزه آکادمیک شد که یکی از رشته‌های مرتبط با آن MBA است.

او اضافه می‌کند: گزارش‌گیری معاملات، نوشتن دلایل انجام و نتایج  معامله از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه باید معاملات خود را تحلیل کرده و مفیدترین آن را تشخیص دهیم.

مختاری همچنین می‌گوید: سیاست در ارزهای دیجیتال بسیار تأثیرگذار است و قیمت دلار به آن بستگی دارد؛ کمیته‌ی رمز ارزها زیر نظر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایجاد شده که اکنون در حال تدوین آیین‌نامه حوزه‌ی رمز ارزها هستند و امیدواریم تا آینده‌ای نه چندان دور از ارز ملی رونمایی کنند.

او ادامه می‌دهد: شاخص ترس و طمع در تمامی بازارها وجود دارد و حتما توجه داشته باشید که تله‌های گاوی و خرسی در بازار ارزهای دیجیتال بسیار زیاد هستند و معامله‌ی اهرمی نیز تا یکسال توصیه نمی‌شود.

او در خصوص نکات بارز امنیتی در حوزه‌ی بازار رمز ارزها یادآور می‌شود: استفاده از VPN و VPS برای فعالیت در صرافی‌های خارجی، مراقبت از عبارت ۱۲ کلمه‌ای تراست ولت و همچنین عدم افشا دیوایس و اطلاعات کاربری خود به دیگران از راه‌های افزایش امنیت در بازارهای دیجیتالی است‌.

این کارشناس بازارهای مالی همچنین در رابطه با میم کوین‌ها بیان می‌کند: عدم داشتن پشتوانه مناسب، به وجود آمدن بر اساس یک شوخی و پامپ و دامپ ناگهانی توسط نهنگ‌ها از جمله مواردی است که در استفاده از میم کوین‌ها باید در نظر گرفت تا با مشکلی روبرو نشد.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 234888

ارسال نظر