|

عضو کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازمان نصر در گفتگو با گسترش نیوز مطرح کرد؛

بانک مرکزی، صاحبان رمزارز را به اشتباه انداخت

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که عزم بانک مرکزی برای خلق ریال دیجیتال به معنای، تایید نهایی رمزارزهاست اما به اعتقاد صمدی، عضو کمیسیون رمزارز و بلاک‌چین؛ این تصور اشتباه است.

اقتصاد بانک مرکزی، صاحبان رمزارز را به اشتباه انداخت

در روزهای پایانی دی ماه رمز ارز ملی موضوعی پرحاشیه میان کارشناسان و فعالان ارزهای دیجیتال بود. رمزارزها، نه‌تنها مقامات ایران بلکه تمامی کشورها را به تکاپو انداخته است. دولت‌ها برای مبارزه با ماهیت غیرمتمرکز رمز ارزها به فکر تولید ارز دیجیتال ملی افتاده‌اند. رمز ارزهایی که پیش‌بینی می‌شود مورداستقبال فعالان ارز دیجیتال قرار نگیرد. این رمزارزها ممکن است برای تجار کشورهایی مثل ایران مناسب باشد و از طریق آن بتوانند اندکی شرایط تحریمی را دور بزنند. رمز ارز ملی ایران قرار است با نظارت بانک مرکزی و با تایید شورای پول و اعتبار عرضه شود. در نتیجه با ماهیت اصلی ارزهای دیجیتال فاصله زیادی دارد. برای بررسی ریال دیجیتال ایران گفتگویی با یکی از اعضای کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور داشتیم. با گسترش‌نیوز همراه باشید.

انتشار رمز پول ملی به معنای تایید ارزهای دیجیتال نیست 

محمدجواد صمدی، عضو کمیسیون رمز ارز و بلاک چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در گفتگو با گسترش نیوز گفت: رمزارز ملی و به عبارت بهتر، رمز پول بانک مرکزی، شکل جدیدی از اسکناس ریال است و به صورت دیجیتالی منتشر می‌شود. این به ان معناست که بانک مرکزی از فناوری بلاک چین برای انتشار ریال استفاده می‌کند. در نتیجه این امر هیچ ارتباطی با تایید یا رسمیت سایر رمزارزها ندارد. پذیرش یا رسمیت رمزارزها مسئله دیگری است و ارتباطی با رمز پول بانک مرکزی ندارد. اغلب بانک‌های مرکزی دنیا در حال بررسی یا استفاده آزمایشی رمز ارز ملی (cbdc) هستند. بانک مرکزی ایران هم این مسئله را در مرحله آزمایشی بررسی کرده است.

صمدی

صمدی ضمن اشاره به رمز پول ملی چین خاطرنشان کرد: رمز پول چین یا DCEP یک سامانه دیجیتالی متمرکز است. این رمز پول از فناوری بلاک چین استفاده نکرده است. بانک‌ها مرکزی دنیا در حال انتشار پول ملی خود به صورت دیجیتالی هستند. با این کار هزینه انتشار اسکناس کاهش پیدا می‌کند. همچنین پول‌های ملی در زیست‌بوم‌های دیجیتالی عرضه می‌شود. 

وی افزود: به نظر می‌رسد چین در این حوزه موفق باشد. در جنگ ارزی دنیا از ابزارهای متنوعی برای یوان استفاده شده است و سهم خوبی از بازار پول دنیا را خواهد داشت. در مورد رمز پول ریال جز اسمش چیزی منتشر نشده است، بنابراین در این مورد نمی توانیم ارزیابی کنیم.

عضو کمیسیون رمزارز و بلاک چین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور اظهار کرد: خیلی از کشورها و پیمان‌های پولی منطقه‌ای برای مقابله با سلطه دلار از روش‌های متعددی استفاده می‌کنند. تشکیل بازارهای پولی مبتنی بر cbdc یا ارز دیجیتال بانک‌های مرکزی یکی از این ابزارها است. قاعدتا توکن های پرداخت (رمز ارزها) نیز در این حوزه بخشی از بازار را به خود اختصاص خواهند داد.

صمدی در پایان ضمن اشاره به گلایه کارشناسان نسبت به پشتوانه رمز پول ملی ایران گفت: اینکه ریال پول قوی‌ای نیست ارتباطی به ابزار و شکل عرضه آن (اسکناس، سکه فلزی یا اسکناس دیجیتال) ندارد. رمز پول ریال صرفا یک شکل عرضه متفاوت از اسکناس ریال است. قرار نیست تعریف ریال و پایه پولی و ... را عوض کند. در نتیجه انتشار توکن های مبتنی بر دارایی، ارتباطی به رمز پول ریال ندارد و اختلاط این دو مقوله جایز نیست.

انتظار برای رمز ارز ملی 

بیش از دو سال است که مسئولان صحبت از رمز ارز ملی می‌کنند. احتمالا این صحبت‌ها هم همانند قانون‌گذاری برای ارزهای دیجیتال ادامه‌دار خواهد. ظاهرا عزم جدی برای پرداختن به فناوری‌های روز در ایران وجود نداد. موضوع قانون‌گذاری برای ارزهای دیجیتال بیش از ۳ سال است که در مجلس مطرح شده است. به تازگی هم یکی از نماینده‌ها در پاسخ به خبرنگار گسترش نیوز گفت: بررسی بودجه در اولویت است. دولت هم هزاران بهانه برای عدم اجرای این گونه برنامه‌ها دارد. شاید نماینده‌ها و دولتمردان با دلایل مختلف برنامه‌های مهم کشور را به تاخیر بی اندازند اما فناوری متوقف نخواهد شد. با این روند در ایران باید نظاره‌گر پیشرفت کشورهای دیگر باشیم. 

 

کدخبر: 235796 رویا رئیسی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار