|

منتظر افزایش سرسام آور قیمت مرغ باشیم؟

مرغداران از کمبود در عرضه و گرانی نهاده های خوراک دام خبر می دهند ‌‌و عین حال از افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه های حمل و نقل شکایت دارند. به گفته کارشناسان؛ این مشکلات منتج به گرانی بیشتر مرغ در آینده نزدیک خواهد شد.

اقتصاد منتظر افزایش سرسام آور قیمت مرغ باشیم؟

مرغداران می گویند حدود دو ماه است که مشکل تامین نهاده های خوراک دام دارند و سامانه بازارگاه( سامانه عرضه نهاده های دامی دولتی) به طور قطره چکانی سهمیه مرغداران را شارژ می کند. برخی از مرغداران هنوز موفق به دریافت نهاده مورد نیاز خود نشده‌اند و برخی دیگر نیز که نهاده خریداری‌ کرده‌اند بعد از گذشت بیش از ۵۰ روز هنوز به دستشان نرسیده است. در عین حال نهاده های خوراک دام در بازار آزاد نیز به میزان کافی عرضه نمی شود و قیمت آن ها بسیار بالا است.

اما تنها مشکل این روزهای مرغداران تامین نهاده ها نیست و مشکل حمل و نقل و هزینه گزاف نیز به آن اضافه شده است. مرغداران مدعی هستند، کامیون داران مبالغی بیش از هزینه مصوب حمل از آن ها با عنوان پشت بارنامه طلب می کنند که گاهی ۱۰۰ درصد بیش از هزینه مصوب است.

محمدعلی کمالی سروستانی، مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی، با انتقاد از مدیریت ضعیف تامین و توزیع نهاده های خوراک دامی در ۲ ماه اخیر، اظهار کرد: مدت هاست سهمیه نهاده های خوراک دام مرغداران در سامانه بازارگاه با تاخیر و کمتر از میزان تعیین شده توزیع می شود.

وی ادامه داد: از حدود ۶۰ روز پیش نهاده های خوراک دام به میزان کافی در زمان مناسب تحویل داده نشده، این در حالی است که در واحدهای مرغداری بهمن و اسفند، ۱۲۸ تا ۱۳۸ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده و سالن ها مملو از جوجه های گرسنه ای هستند که نیاز به تامین فوری خوراک و دان دارند.

کمالی سروستانی شرایط بازار آزاد نهاده های خوراک دام را نیز بسیار آشفته و پر نوسان توصیف کرد و افزود: اگر مرغداری هم توان مالی خرید خوراک دام از بازار آزاد را داشته باشد ، خوراک و دان در بازار کم و بسیار گران تر از قیمت مصوب است.

به گفته وی، علاوه بر مشکل در تامین نهاده های خوراک دامی، این روزها مرغدارن با مشکل هزینه بالای حمل و نقل نیز مواجه هستند. کمالی سروستانی تصریح کرد: کامیون داران حاضر به حمل نهاده های دامی نیستند مگر اینکه هزینه ای بیش از هزینه مصوب شده به آن ها پرداخت شود. وی اضافه کرد: این هزینه که به اصلاح به آن پشت بارنامه گفته می شود، گاهی ۱۰۰ درصد بیش از هزینه حمل مصوب شده است.

کمالی سروستانی با تاکید بر اینکه مرغداران برای زنده نگه داشتن جوجه ها چاره ای جز پذیرش هزینه های تحمیلی ندارند، گفت: این در حالی است که مرغداران در هر شرایطی باید مرغ را با قیمت دولتی عرضه کنند در غیر این صورت با آن ها برخورد تعزیراتی می شود و همراه با جریمه سنگین اجازه جوجه ریزی در دوره بعد پرورش را نخواهند داشت. وی ضعف در مدیریت تامین و عرضه نهاده های خوراک دام و عدم نظارت را دلیل این مشکلات برشمرد.

مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی هشدار داد؛ ادامه این شرایط تولید و عرضه مرغ را در ماه های پیش رو‌ با مشکل جدی رو به رو‌ خواهد کرد که نتیجه آن افزایش بیشتر قیمت مرغ برای مصرف کننده است. وی قیمت تمام شده حال حاضر هر کیلوگرم مرغ برای مرغدار را بیش از ۲۱ هزار تومان عنوان کرد، در حالی که قیمت خرید مرغ زنده از مرغداران درب مرغداری ۱۹هزار و۷۰۰ تومان است.

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 251755

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین