حمایت ویژه از دهکهای پایین جامعه ایثارگری
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اجرای برنامههای عملیاتی و تحولی بنیاد شهید و امور ایثارگران موجب تحول در نظام خدمترسانی به ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت میشود.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی با آرزوی قبولی طاعات و عبادات و گرامیداشت یاد شهدا، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در حفظ حیات انقلاب اسلامی نقش دارد و کارکنان این نهاد انقلابی خدمتگزار اسلام و انقلاب اسلامی و فرهنگ و آرمانهای آن هستند. ما خادم بهترین بندگان خدا هستیم که در مسیر انقلاب اسلامی برای حفظ دین خدا جاننثاری کردند.
معاون رئیسجمهور افزود: گفتگو با همه عزیزان و کارکنان بنیاد در سراسر کشور ضروری است تا در این فضا جهتگیریهای کلی بنیاد را اعلام کنیم و به سؤالات عزیزانمان پاسخ بدهیم و امیدوارم در این فضای فراگیر در نشستهای بعدی گفتگوهای خوبی شکل بگیرد و در نهایت به هدف مشترک اصلی همه ما کمک کند.
تدوین برنامه عملیاتی برای تحول در نظام خدماترسانی به ایثارگران
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه دوره جدیدی در بنیاد شهید و امور ایثارگران آغاز شده است، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران از یک زاویه یک سازمانی اجتماعی است برای خدماترسانی به ایثارگران، اما از یک جهت یک سازمان فرهنگی و سیاسی- راهبردی است که اهداف ملی و بینالمللی دارد. در گام نخست سازماندهی مأموریتها در قالب گزارش شناخت انجام شد و مأموریتهای بنیاد هم با لحاظ رهنمودهای امامین انقلاب، قوانین پایه و بالادستی، قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران بازخوانی و تکالیف سایر دستگاهها و منابع مورد نیاز مالی برای خدماترسانی احصا شد و با کمک دولت یک برنامه راهبردی برای بنیاد تدوین شده است.
وی افزود: بر اساس برنامه راهبردی تدوین شده، برنامه عملیاتی و ضوابط اجرایی سال جاری ابلاغ و منتشر شده است. برنامهای کاربردی برای تحقق تحول در نظام خدماترسانی به ایثارگران که زمینهساز توسعه سازمان و انجام تکالیف قانونی و مأموریتهای آن است.
«مرجعیت بخشی» وجهه اصلی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
وی با تأکید بر «مرجعیت بخشی» به عنوان وجهه اصلی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: هر جامعهای نیاز به قهرمان دارد. کار ترویج یعنی اینکه ما قهرمانان واقعی جامعه را نشان دهیم. شهدا قهرمانان حقیقی ما برای ساخت هویت اجتماع هستند.
قاضیزاده هاشمی افزود: اگر از عزت و کرامت جامعه ایثارگری صحبت میکنیم در حقیقت یک کار ترویجی میکنیم. اگر از شخصیت کارکنان و پرسنل خدوم بنیاد میگوییم که باید کارکنان عزتمند باشند و بنیاد باید عزیزترین پرسنل را در میان همه دستگاههای دولتی داشته باشد. وقتی سازمان عزیز باشد و جامعه هدف و خادمانش عزیز باشند جامعه تمایل پیدا میکند آنها را الگوی خود قرار دهد.
وی با تشریح ضرورتهای معرفی و تبیین ارزشهای ایثار و شهادت گفت: کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش دارند. ایجاد عزتنفس و شخصیت برای سازمان و نیروهای انسانی عزیز و محترم ضروری و یک برنامه استراتژی مبنایی بر اساس یک فهم عمیق است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه تحول رویکردها در بنیاد در حال تحقق است، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران دستگاه عصمت و طهارت است، در حیات انقلاب اسلامی نقش دارد و ساختار و سازمان و قوانین و مقررات باید بر همین اساس به پیش رود.
ضرورت استفاده از ظرفیت همه دستگاهها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و خدمترسانی به ایثارگران
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اصول ۴۹گانه تحولی در صف و ستاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: توجه به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پایه اول است، برنامهریزی در این حوزه دایر بر ورود به یک دوره «برون گرایی» است. استفاده از همه ظرفیتهای قانونی در دستگاهها با عقد تفاهمنامههای همکاری مشترک و راهبری با برشهای استانی با استفاده از همه ظرفیتهای مردمی مهم است و با این رویکرد ساماندهی گلزار شهدا در یک دوره سهساله به پایان میرسد. تأمین مسکن و اشتغال در برنامههای ملی کشور به جریان میافتد و سهم و حق جامعه ایثارگری در برنامههای دولت دنبال میشود و انتظار است مدیران بنیاد در استانها تا تحقق و ایفاد حقوق جامعه معزز ایثارگری این موضوع را پیگیری کنند.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: گزارش و بررسی دهکهای اقتصادی جامعه ایثارگری نشان میدهد ۱۸.۵ درصد جامعه هدف در ۵ دهک پایین هستند و تعداد کمتری از آنها در ۳ دهک معسر قرار دارند که بهصورت ویژه مورد رسیدگی و حمایت قرار میگیرند.
طرح سپاس در همه استانها و شهرها با جدیت اجرایی شود
وی با تأکید بر طرح سپاس به عنوان یک طرح اساسی و مأموریتی مهم گفت: همه شخصیتها و افراد در سطح استان و شهرستانها به کار گرفته شوند تا از ایثارگران سپاسگزاری و تجلیل کنند. باید همه ظرفیتها را به کار ببندید که وقتی پدر شهید یا جانباز و آزادهای در کوی و برزن قدم میزند مورد احترام باشد. این احترام برای او یک احساس رضایت است و زمینهساز عزت جامعه ما و ایثارگران است.
قاضیزاده با بیان اینکه بنیاد در یک معنا یک سازمان مددکار است، گفت: باید در کنار ایثارگران باشیم و برای توانمندسازی، آشنایی آنان با حقوقشان، گفتوگو و پیگیری امور آنان برنامههای مدون را اجرایی کنیم.
تسهیل و شفافسازی فرایند رسیدگی به پروندههای ایثارگران در کمیسیون ماده ۱۶ و کمیسیونهای پزشکی
وی ادامه داد: در حوزه ورزش مراکز جامع ایثار با یک برنامه ضربتی و کمکهایی که از دولت گرفتیم تا سال ۱۴۰۲ به اتمام میرسد. در حوزه تأمین دارو و تجهیزات نیز برنامههای مهمی طراحی شده است. فرایند رسیدگی به پروندههای ایثارگران در کمیسیون ماده ۱۶ و کمیسیونهای پزشکی باید کوتاه و تسهیل شده و شفافسازی شود.
وی افزود: ایجاد یک موسسه حقوقی برای حمایت از ایثارگران، اهتمام به مشاوره روانشناسی، مستندسازی خاطرات و نحوه زندگی خانواده معظم شهدا و اتمام این پروسه در یک دوره ۴ساله از برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بر ضرورت تولید داده و انجام پژوهشهای بنیادین تأکید کرد و گفت: باید بر اساس اطلاعات متقن و پژوهش و تحلیل درست برنامهریزی کنیم. باید بدانیم چه کسی به چه خدمتی نیاز دارد و بر اساس اطلاعات و آمار تولیدی باید تصمیم بگیریم و راهکار ارائه دهیم.
ارسال نظر